Vanhempainilta 1.11.2016 Tervetuloa!.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
VANHEMPAINILTA ABIEN.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Kurssivalinnat ykkösille
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Ylioppilastutkinto 2016 Suunnitelma ja ilmoittautuminen.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Rauman Lyseon lukio. Rauman Lyseon lukion perustehtävänä on antaa opiskelijalle laaja yleissivistys ja yleinen korkeakoulukelpoisuus. Lukio on pääväylä.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto mitä, miten, milloin YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * Vähintään yksi A-tason aine! Äidinkieli tai S2 (kaikille.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempain-ilta Luokat
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
Lukio – ovet auki tiedon maailmaan
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Tutkinto alkaa ja päättyy
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Opiskelu eLukiossa
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Kiinnostaako lukio?
2. Luokan OPO1 osa 2.
Ylioppilastutkinnosta
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
Toiselle vuosikurssille
III vuosikurssin vanhempainilta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Tervetuloa lukion 1. vuosikurssin vanhempainiltaan
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Vanhempainilta 1.11.2016 Tervetuloa!

Illan ohjelma Katsaus lukuvuoden tapahtumiin Näkökulmia 2.vuosikurssin käymiseen Ylioppilaskirjoitukset lähestyvät Ryhmänohjaajan tuokio

Lukuvuoden 2016-2017 tapahtumia lukion kakkosille *ma 14.11. abit ja kakkoset Jyväskylässä koko päivän tutustumassa Kuopion yliopistoon *to 1.12. kevään 2017 yo-kokeeseen ilmoittautuminen *23.11.-29.11. II jakson koeviikko *18.12.2016 – 1.1.2017 joululoma *1.-7.2. III jakson koeviikko *pe 17.2. ” Wanhojen päivä” *27.3 -3.3. hiihtoloma *31.3..-6.4. IV jakson koeviikko *26.5.-1.6. V jakson koeviikko *pe 2.6 kevätjuhlaretki *pe 2.6. ilmoittautuminen syksyn 2017 yo-kokeisiin *la 3.6. todistusten jako

Vuosien varrella havaittua 2. vuosikurssi lukion rankin! Passivoituminen -> tuttua touhua (ei uutuuden viehätystä ja kirjoituksiin on aikaa) Ajoittainen uupumus -> tavoitteet korkealla -> tunnolliset -> elämässä täytyy olla muutakin kuin opiskelu Henkisiä ongelmia -> aikuiseksi kasvaminen on rankkaa -> mielenterveysongelmia, masennusta, syömishäiriöitä 18-vuotta ja elämä alkaa… -> autokoulu, seurustelu ja muut täysi-ikäisyyden houkutukset

Osallistumisoikeus ylioppilaskirjoituksiin Kokelas on opiskellut ennen kokeeseen osallistumista vähintään asianomaisen oppiaineen pakolliset kurssit Vieraan kielen lyhyen oppimäärän kokeeseen, kun opiskellut vähintään kolme (3) lukiokurssia tätä kieltä Kielikokeissa kokelaan tulee saavuttaa osallistumisoikeus ennen osallistumista kirjalliseen kokeeseen.

Mahdollista osallistua kolmeen peräkkäiseen yo-kirjoituskertaan Esim. kevät 2017– syksy 2017 – kevät 2018 Hylätyn pakollisen kokeen saa uusia kaksi kertaa kolmen seuraavan tutkintokerran yhteydessä Hyväksytyn kokeen voi uusia kerran -> milloin tahansa

Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita: TUTKINNON RAKENNE Näistä valittava kolme pakollista koetta: Kaikille pakollinen koe: Toinen kotimainen kieli Mate- matiikka Reaali- koe Vieras kieli Äidinkieli Tutkintoon tulee sisältyä 4 pakollista koetta, joista yhdessä (vieras kieli tai toinen kotimainen kieli tai matematiikka) tulee olla laajempi koe Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita: Vieraan kielen kokeita Reaali-kokeita Matematiikka