Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
KEVÄÄN 2011 YO- KOKEET Lisätietoja Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta www. ylioppilastutkinto.fi.
Ylioppilaskirjoitukset
YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY. Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat.
Ylioppilaskirjoitukset
Viherlaakson lukio, Jussi Rekilä
VANHEMPAINILTA ABIEN.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
YLIOPPILASTUTKINTO VANHEMPAINILTA
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Ylioppilastutkinto 2016 Suunnitelma ja ilmoittautuminen.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Pe 12.2.äidinkieli/ vanha juhlasali klo 9.00 Ma vieras kieli pitkä oppimäärä kuuntelu/
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YLIOPPILASTUTKINTO.
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN.
Kevään 2018 ylioppilaskirjoitukset
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
2. Luokan OPO1 osa 2.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Ylioppilastutkinnosta
Lämpimästi tervetuloa
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016

Toinen kotimainen kieli (ruotsin kieli) Vieras kieli (englanti, saksa, ranska) Matematiikka Reaali Valitse näistä kolme Äidinkieli/S2 (pakollinen) Ylimääräiset kokeet Yhteensä neljä pakollista koetta, joista yksi tulee suorittaa pitkänä (kokeen taso ei riipu opintojen laajuudesta). Lisäksi voit suorittaa ylimääräisiä kokeita.

Sähköisesti ensi keväänä Tutustu sähköisen kokeen suorittamiseen ennen koetta Sinulta edellytetään mm. että osaat käynnistää oman laitteesi USB-muistilta.

YO-tutkinnon suorittaminen Kirjoitettavien aineiden pakolliset kurssit oltava suoritettu ennen kirjoitusten alkamista (lyhyissä kielissä vähintään 3 kurssia) Tutkinto on suoritettava enintään kolmen perättäisen tutkintokerran aikana Hylätyn pakollisen kokeen saa uusia 2 kertaa 3 seur. tutkintokerran aikana Hylätyn ylimääräisen kokeen saa uusia 2 kertaa ilman aikarajaa Hyväksytyn kokeen saa uusia kerran ilman aikarajaa

Maksut perusmaksu 14€ koekohtainen maksu 28€ Esim: 14 + 2 x 28 = 70 € Ylioppilastutkintotodistuksen antaminen edellyttää, että olet suorittanut tutkintomaksut.

Lausunnot Lääkärintodistukset, lukitodistukset, selvitykset vieraskielisyydestä ja muut puoltolauseet erityisjärjestelytoiveet tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä rehtorille

Määräykset Tutkintoa suorittaessasi sinun tulee noudattaa lautakunnan määräyksiä. Matkapuhelimen tuominen koetiloihin on määräysten vastaista. Vilpistä tai tutkintojärjestyksen rikkomisesta seuraa, että kokelaan kaikki kokeet katsotaan hylätyiksi kyseisellä tutkintokerralla. Tutustu määräyksiin ja ohjeisiin YTL:n omilla sivuilla

Muista ilmoittautumisen sitovuus KIRJALLINEN ILMOITTAUTUMINEN ON SITOVA. Ilmoittauduttaessa tehtyjä valintoja (Uskonto/et, kokeiden tasot, pakolliset/ylimääräiset) ei voi enää myöhemmin muuttaa. Jos et osallistu tai palauta vastausta, koe on hylätty.

Ilmoittautuminen 1. osa Ilmoittautuminen Wilmassa viimeistään 15.11. Syksyn YO-tutkintoon osallistuvat saavat ilmoittautua tulosten tultua. 2. osa Ilmoittautuminen kansliassa koulusihteerille, rehtorille tai Riina-opolle kahtena päivän aikana 16.-17.11. https://www.youtube.com/watch?v=zrO8akfGUa0  

Valmistautuminen kevään kirjoituksiin Tee opiskelusuunnitelma Mieti omat tavoitteet? Monta ainetta kirjoitat? Kuinka monta ainetta on tarpeellista kirjoittaa jatko-opintojen näkökulmasta? Miten opiskelemalla pääset tavoitteeseesi? Miten monta kurssia sinun tulee kerrata yo-kirjoituksiin? Kuinka monta viikkoa sinulla on siihen käytettävissä? Kirjoita itsellesi sinun tavoitteesi  mukainen opintosuunnitelma jäljellä olevalle kouluajalle 1.11.2016-10.3.2017 Kotisivuilta löydät yo-koepäivät: http://www.viherlaaksonlukio.fi/opinto-opas/koepaivat/

Muuta muistettavaa Abitreeni sivusto: http://yle.fi/aihe/abitreenit Osallistu kertauskursseille 4. jaksoon ei enää kursseja, vaan keskity yo-kirjoituksiin lukemiseen Aloita opiskelu ja kertaaminen ajoissa

WWW.YLIOPPILASTUTKINTO.FI Lisää tietoa ylioppilakirjoituksista Määräyksiä ja oheita ym tietoa Lue erityisesti kirje kokelaalle

Energiaa ja tsemppiä opsikeluun!