Paikallisosastojen toiminta-avustukset VUOSIKOKOUS 8.3.2016.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toimintaympäristö
Advertisements

Pohjois-Pirkanmaan Tattariosuuskunta  Perustettu vuonna 2003  Osuuskunnan tarkoituksena on tuottaa puhdasta raaka-ainetta paikallisille tattaria jalostaville.
Tilannekatsaus.  Espoon kaupungin kanssa 15 vuoden sopimus Karakallion kentän käyttöoikeudesta. Sopimus alkaa  Perustettu Hornankattila Oy.
UUDENMAAN TYÖSUOJELUPIIRI VUOKRATYÖSEMINAARI Uudenmaan työsuojelupiiri Lea Piho.
Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta Tietotekniikan liitto lyhyesti • Valtakunnallinen ja puolueeton ICT-alan asiantuntija Suomessa • Jäseninä n.
Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat
PIIRIEN TOIMINTAOHJEET
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
Tervetuloa seniori- opettajaksi!
Kyläläisten Eurooppa Avustukset kansalaisjärjestöjen käynnistämille hankkeille Esim. tapahtumia, selvityksiä, opetus- ja koulutusmateriaalien laatimista,
Suomen laivaninsinööriyhdistys Laradi ry PL283, TURKU Suomen laivainsinööriyhdistys Laradi ry Yhdistysesittely.
Helsingin käsityö- ja teollisuusyhdistys ry Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistys ry on perustettu vuonna Käsityöyrittäjyys on pohjimmiltaan yhä.
SK Hämeen TE-keskus Työllisyyspoliittinen avustus Sinikka Kauranen Hämeen TE-keskus
Helsingin seudun kuntien lupaohjeet mehiläispesien sijoittelusta Tiedustelu suoritettu maaliskuussa 2011.
NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET
KUORTANE Seinäjoen seudun erityinen kuntajakoselvitys Raimo Harjunen ja Jouko Luukkonen
Heinolan Tanssikerhon oma seura analyysi 2/23/15.
Suomen Latu Liity – se kannattaa. Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Kuukausittaiset väestönmuutokset Vantaalla ja suurissa kaupungeissa.
Tietoja Korson suuralueesta Tietopalveluyksikkö
Tietoja Myyrmäen suuralueesta Tietopalveluyksikkö
Kuukausittaiset väestönmuutokset Vantaalla ja suurissa kaupungeissa.
Kuukausittaiset väestönmuutokset Vantaalla ja suurissa kaupungeissa.
Kuukausittaiset väestönmuutokset Vantaalla ja suurissa kaupungeissa.
Kuukausittaiset väestönmuutokset Vantaalla ja suurissa kaupungeissa.
Kuukausittaiset väestönmuutokset Vantaalla ja suurissa kaupungeissa.
Kenttäorganisaation tulevaisuus. Aikataulu Kuopion liittokokous päätti järjestöorganisaation tulevaisuudesta Liiton on suosittanut, että kaikissa piireissä.
RAY:N AVUSTUKSET SILMU ry:n rahoitustori 20.4 klo Porvoossa.
Nettomuutto henkilön äidinkielen mukaan. Nettomuutto Vantaalle henkilön äidinkielen mukaan vuodesta 2000 Lähde: Tilastokeskus, päivitetty
ISB D POJAT KAUSI JOUKKUEENPELISÄÄNNÖT  Joukkueen johtaja Johanna Rajala / Kati Koski  Rahastonhoitaja Henna-Maija Pihlajaniemi  Tommi Lähdesmäki.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Tietoja muuttoliikkeestä. Nettomuutto Vantaan suuralueille PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki, Kauniainen KUUMA = Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi,
Tietoja Korson suuralueelta Tiedot päivitetty
Muuttajien äidinkieli. Nettomuutto Vantaalle henkilön äidinkielen mukaan vuodesta 2000 Lähde: Tilastokeskus, päivitetty
TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hallituksen ehdotus
Hinnerjoen Metsästysseura Salo-Veikot r.y.
C-363/08 Slanina C-347/12 Wiering
Työpaikka- ja elinkeinorakenne
Työvoiman saatavuus ja tulotaso
Tea Tikkanen / Helsingin kaupunki
Etsivän työn kehittämispäivät Corinne Björkenheim
Tea Tikkanen / Helsingin kaupunki
Uudenmaan martat Vapaaehtoisten päivä
Hyvinkää 100 vuotta.
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna 2017
Kotiväenfoorumi Hellevi Lassila Koulutusjohtaja, vararehtori
Työpaikka- ja elinkeinorakenne
Työvoiman saatavuus ja tulotaso
Tea Tikkanen / Helsingin kaupunki
Ulkomaalaiset Lapissa
Tea Tikkanen / Helsingin kaupunki
Tietoja Myyrmäen suuralueelta
Tietoja Aviapoliksen suuralueelta
Elinvoimainen asumiskaupunki Hämeenlinna kuuluu Suomen viiden suosituimman matkailukaupungin joukkoon. Jotta tähän päästään,
Ehdot avustuskelpoiselle tiekunnalle:
Opintotuki ulkomaanjaksolle
Tietoja Korson suuralueelta
Tietoja Koivukylän suuralueelta
Suomalaisen kirjallisuusviennin markkina-arvo 2017
Yhdistysten kannusteet
Opinnot ja harjoittelu ulkomailla
TOIMINNAN TILASTOINTI
Marttayhdistyksen vuosikello
JÄSENREKISTERI.
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
Järjestö 2.0 hankkeiden jatkosuunnitelma
Jätehuoltoyhdistys ry Syyskokous Solo Sokos Hotel Torni, Tampere 2. 10
Esityksen transkriptio:

Paikallisosastojen toiminta-avustukset VUOSIKOKOUS

Toiminta-avustuksen historiaa  Yhdistyksen paikallisosastot ovat epävirallisia organisaatioita. Osa on ollut perustettuna jo pitkään, osa on ”tuoreempia”. Joka yhdistyksellä ei välttämättä edes ole paikallisosastoja.  Avustuksella yhdistys haluaa tukea paikallisosaston toimintaa, jotta paikallisosastoilla olisi mahdollista järjestää alueensa jäsenille tapahtumia yms.  Avustusta on maksettu usean vuoden ajan. Vuoteen 2009 asti avustus oli 5€ per alueella asuva maksava jäsen, 2010 lähtien 7€.  Vuonna 2008 hallitus on kirjannut pöytäkirjaan seuraavaa: ”…Jokaiselle paikallisosastolle myönnetään 5€ avustusta / alueella asuva ja maksava jäsen. Vantaan kohdalla tehdään poikkeus, koska suurempi osa terveydenhoitajajäsenistä työskentelee Vantaalla, mutta asuvat muualla. Muidenkin paikallisosastojen hakemukset hallitus käsittelee tapauskohtaisesti, jos Vantaan kaltainen tilanne toistuu muissa paikallisosastoissa.”

 Vuoden 2008 jälkeen jakoperuste on ollut joka vuosi sama.  Paikallisosaston jäsenlistat tarkistetaan ennen toiminta-avustuksen maksatusta.  Myös Hyvinkään paikallisosasto on hakenut viime vuosina avustusta poikkeavasti Vantaan lisäksi. Hyvinkäällä työskentelevistä moni asuu Kanta- Hämeen puolella.  Samasta jäsenestä ei voi kaksi paikallisosastoa saada avustusta. Tarkoittaa käytännössä sitä, että esim. Vantaalla työskentelevästä, mutta Espoossa asuvasta terveydenhoitajasta maksetaan toiminta-avustus Espoon seudun paikallisosastolle, vaikka Vantaa saakin avustusta poikkeussäännön perusteella.  Jäsen itse ei voi päättää mihin paikallisosastoon hänestä toiminta-avustus maksetaan.  Paikallisosastojen lisäksi yhdistys on tukenut vuosittain myös Uudenmaan alueen eläkeläisten toimintaa hakemuksen perusteella (viime vuosina summa on ollut 300€/vuosi)

Vertailun vuoksi PaikallisosastoNykymalli (asuinpaikan mukaan, poikkeukset huomioiden) Toinen vaihtoehto (työpaikan mukaan) Kolmas vaihtoehto (mol. huomioitu, mutta asuinpaikka ensisijainen) Länsi-UusimaaPerustettu, mutta ei aktiivinen Hyvinkää56 (392€)46 (322€)59 (413€) Lohjan seutu69 (483€)45 (315€)73 (511€) Kerava-Tuusula- Järvenpää 102 (714€)86 (602€)118 (826€) Vantaa142 (994€)118 (826€)142 (994€) Espoon seutu227 (1589€)207 (1449€)246 (1722€) Yhteensä €/vuosi596 (4172€)502 (3514€)638 (4466€)

Jäsenrekisterin ongelmat työnantajatietojen suhteen  Huomioitava, että itsemaksavien jäsenien työpaikoista ei ole kaikkien kohdalla tietoa jäsenrekisterissä, eikä näitä voi yhdistys tarkistaa kuin jäseneltä itseltään  Käytännössä avustus maksettaisiin puhtaasti jäsenrekisterin tietojen perusteella.  Lisäksi jäsenrekisterissä on huomattavan paljon työnantajatietoja väärin. Esim. itsemaksava jäsen on työskennellyt määräaikaisesti paikkakunnalla X ja ilmoittanut liittyessään työpaikan X jäsenrekisteriin. Määräaikaisuuden jälkeen siirtynyt työskentelemään paikkakunnalle Y, mutta ei ole päivittänyt tietoja jäsenrekisteriin. Työpaikka X jää virheellisesti jäsenrekisteriin. Tuskin oletetaan esim. Turussa tai Iisalmessa asuvan enää osallistuvan alueemme paikallisosaston toimintaan kun asuu jopa toisen yhdistyksen alueella.

Miten jatkossa?  Hallitus päättää jatkossakin toiminta-avustuksen suuruudesta sekä sen maksamisen edellytyksistä  Tulossa on myös tämän vuoden aikana nettilomake avustuksen hakemiseen, johon tarvittavat liitteet saa ladattua mukaan  Yksi vaihtoehto voi olla, että listoihin poimittaisiin automaattisesti alueella asuvat sekä työskentelevät terveydenhoitajat. Listalta napattaisiin silti pois ne jäsenet, jotka asuvat toimivan paikallisosaston alueella, jotta tuplamaksatukselta vältytään.  Hallitus päättää toiminta-avustusasioista yleensä vuosikokouksen jälkeisessä järjestäytymiskokouksessa. Tälle keväälle hallitus on kuitenkin suunnitellut kehittämispäivää, johon on tarkoitus kutsua paikallisosastojen puheenjohtajat mukaan. Toiminta-avustusasiaa voidaan käsitellä tällöinkin.