Kohti unelmaa – lukio-opiskelua jäljellä enää… Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

Ylioppilastutkinto Vieras kieli Reaalikoe Toinen kotimainen kieli
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
Ylioppilaskirjoitukset
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASKIRJOITUKSET JA JATKO-OPINNOT Opinto-ohjaaja: Satu Alatalo (3a, 3b, 3c, 3d)
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Ylioppilastutkinto. OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo 8.00, nimenhuuto.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
OPO-tunti MUST TO DO NIMILISTAAN  Allekirjoitus = olen tänään täällä : )  Rasti, JOS OSALLISTUT yo-kirjoituksiin keväällä > TULE REHTORIN.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
RO-tuokio YKKÖSTEN KURSSIVALINNAT: YO-SUUNNITELMA JA KOLMEN VUODEN OPINTOSUUNNITELMA WILMAAN.
Ylioppilastutkinto mitä, miten, milloin YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * Vähintään yksi A-tason aine! Äidinkieli tai S2 (kaikille.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Lukion oppimäärä = mitä, montako, milloin kursseja
Lukio – ovet auki tiedon maailmaan
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Tutkinto alkaa ja päättyy
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YLIOPPILASTUTKINTO.
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YLIOPPILASTUTKINTO.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Opintojen eteneminen ja kurssitilanne 3. jakson jälkeen
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
Rehtorin info kevään 2018 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Kiinnostaako lukio?
2. Luokan OPO1 osa 2.
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
Toiselle vuosikurssille
III vuosikurssin vanhempainilta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Kohti unelmaa – lukio-opiskelua jäljellä enää… Kurssimääriä ja YO-aikatauluja

2. Opiskeluvuoden kurssimäärät 3. vuoden tahti:kurssimäärä 1. jakso: jakso: jakso: jakso: jakso: jakso: vuoden tahti:kurssimäärä 3 kurssia/jakso 6.jakso: 42 kurssia

Huom! Abivuonna Pakolliset kurssit saatava valmiiksi 3. jaksoon loppuun eli jouluun mennessä Kaikki kurssit saatava valmiiksi 4. jaksoon loppuun mennesssä 5. jakso: kirjoitukset Jos 3.5 tai 4-vuoden opinto-ohjelma, anomus jatkosta tehtynä sekä valinnat suunniteltu?

Tarkista tekemäsi valinnat 3. vuodelle! Tarkista, että tämän vuoden valinnoista + 3. vuoden (tai vuoden) valinnoistasi tulee 75 kurssia yhteensä Tarkista, että olet valinnut kaikki pakolliset kurssit (47/51) Tarkista, että olet valinnut 3. vuoden valinnoissa riittävästi valtakunnallisia syventäviä kursseja=10 kurssia Tarkista, että sinulla ei ole hylättyjä arvosanoja eikä liikaa nelosia! (2/3 –sääntö) Tarkista, että olet valinnut extraa, jos joku valitsemasi kurssi ei toteudukaan ensi vuonna!

Mistä kursseja lisää! Hyväksilukua Punttisalista voi saada max: 2 kurssia Työelämä 1 & 2 :kurssit Harrastuksesta kurssi Lukioaikana suoritettu isois- tai jatkoisoiskoulutus Lukioaikana suoritettu: hygieniapassi, ikärajapassi, anniskelupassi, tulityökurssi Todistukset + kansilehti opolle WILMA –Osaamisen tunnistaminen! Tehtävä: miten voisit saada kesän/loppujaksojen aikana kursseja osaamisen tunnistamisen kautta?

Valinnat merkitään Wilma->opinnot välilehdelle Valintoihin, ei pysty laittamaan jo suoritettuja kursseja, vaikka se olisi 4 tai K! Edm kurssit valittava kurssitarjottimelta suoraan, kun tarjotin auki oman lukion opiskelijoille (ole nopea, että pääset haluamaasi ryhmään!) Jos valintoja tekemättä, ks ohjeet videolta: be

YO-kirjoitussuunnitelman tarkistus Tarkista, että sinulla on vähint. 4 pakollista koetta, joista yksi on äidinkieli (tai suomi toisena kielenä)! Tarkista, että kirjoitusajankohta on oikea 2016S tai 2017K, tarkista merkintätapa!! Tarkista, että pitkä matikka, äidinkieli ja fysiikka vasta keväällä! Tarkista, että sinulla on yksi pitkä oppimäärä esim. enkku tai pitkä matikka Tarkista, että sinulla on oikea laajuus matikassa(lyhyt=N vai pitkä=M) ja kielissä (A, B vai C-taso) Tarkista, että juuri valitsemissasi kirjoitusaineissa saat parhaan tuloskunnnon esiin! Kirjoitusmenestys ratkaisevassa pääosassa jatko-opintoihin haettaessa (AMK/yliopistot) Onko kurssit valittu lukkariin kirjoituksia silmällä pitäen oikein (hajauttaminen)?

Reaalinkirjoituspäivät Tarkista, että kirjoitettavat aineet eivät ole samana päivänä! Toinen koepäivä:psykologia, filosofia, historia, fysiikka ja biologia Toinen koepäivä:ev.lut. uskonto, ortodoksinen uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede ja terveystieto

YO-suunnitelma, ei ole YO-ilmoittautuminen! Ilmoittautuminen tehdään toukokuussa syksyn osalta ja marraskuussa kevään osalta. Lomakkeet -> LK HOPS Henkilökohtainen opintosuunnitelma Ja siellä kohtaan Yo-kirjoitusten hajauttamissuunnitelma.

Muistilista syksyn 2016 YO-kirjoituksiin osallistuville Pe 29.4.Lukilausunnot ym. erityisjärjestelyhakemukset valmiiksi kevään yo-koetta ja rehtorin päätöstä varten Ti Info syksyn 2016 yo-kirjoittajille yo- ilmoittautumisesta

Syksyn 2016 kirjoituksiin ilmoittautuminen Ma su Wilma auki syksyn 2016 yo-ilmoittautumista varten. Täytät, tarkistat ja tulostat lomakkeen. Viet lomakkeen ro:llesi. Ma 16.5.Ilmoittautuminen syksyn 2016 ylioppilastutkintoon päättyy. Pe 20.5.Toisen vuosikurssin ro:t toimittavat tarkastetut ja allekirjoitetut lomakkeet kansliaan. Jos osallistuit kevään 2016 yo-kokeeseen ja ellei tulokset ole vielä mennessä tulleet, ilmoittautuminen myöhemmin -> erillinen ohje tulossa.

SYKSYN 2016 KIRJOITUSPÄIVÄT Ma kuullunymmärtämiskoe vieras kieli A-englanti klo 8.30, paikalla klo 8.00 A-ranska klo 11.00, paikalla klo A-venäjä klo 13.00, paikalla klo A-espanja klo 15.00, paikalla klo Ti 13.9.kuullunymmärtämiskoe ruotsi A- ja B-taso klo 8.30, paikalla klo 8.00

SYKSYN 2016 KIRJOITUSPÄIVÄT Ke 14.9.kuullunymmärtäminen lyhyt kieli ranska klo 9.00, paikalla klo 8.30 espanja klo 11.00, paikalla klo englanti klo 13.00, paikalla klo venäjä klo 14, paikalla klo italia klo 15.00, paikalla klo Pe 16.9.tekstitaidon koe klo 9.00, paikalla klo 8.00 laskimet ja taulukot kansliaan tarkistettavaksi Ma 19.9.uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto klo 9.00, paikalla klo 8.00

SYKSYN 2016 KIRJOITUSPÄIVÄT Ke 21.9.vieraskieli, pitkä oppimäärä A-englanti, A-saksa, A-venäjä, A-ranska ja A-espanja klo 9.00 paikalla klo 8.00 Pe 23.9.toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä A-ruotsi ja B-ruotsi klo 9.00, paikalla klo 8.00 Ma 26.9.äidinkieli esseekoe klo 9.00, paikalla klo 8.00

SYKSYN 2016 KIRJOITUSPÄIVÄT Ti laskimet ja taulukot kansliaan tarkistettavaksi Ke 28.9.matematiikka pitkä ja lyhyt oppimäärä klo 9.00, paikalla klo 8.00 To 29.9.laskimet ja taulukot kansliaan tarkistettavaksi Pe 30.9.psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia klo 9.00, paikalla klo 8.00 Ma 3.10.vieras kieli, lyhyt oppimäärä klo 9.00, paikalla klo 8.00