HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
Advertisements

Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
KEVÄÄN 2011 YO- KOKEET Lisätietoja Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta www. ylioppilastutkinto.fi.
PUOLALANMÄEN LUKION HUOLTAJAILTA
Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY. Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat.
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilastutkinto ja jatko-opintoihin hakeminen
VANHEMPAINILTA ABIEN.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat ykkösille
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
YLIOPPILASTUTKINTO VANHEMPAINILTA
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
OPO-tunti MUST TO DO NIMILISTAAN  Allekirjoitus = olen tänään täällä : )  Rasti, JOS OSALLISTUT yo-kirjoituksiin keväällä > TULE REHTORIN.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
© Present-äSSä 2011 Jyväskylän Lyseon lukio Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai.
Ylioppilastutkinto 2016 Suunnitelma ja ilmoittautuminen.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
© Present-äSSä 2011 Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
KALLAVEDEN LUKION VANHEMPAINILTA Tervetuloa!
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Rehtorin info syksyn 2017 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville
Ohjeita valintaa varten
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO Syksy 2013
Ylioppilastutkinnosta
Lämpimästi tervetuloa
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

HUOLTAJAILTA

TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset kurssit suoritettu Syventävät erittäin suositeltavia 14AB Kevät 2017 Kevät 2016 Syksy 2016 Tutkinto valmis!

LUKION KURSSIT (PS1) Pakollinen kurssi  kaikkien suoritettava (PS2-PS5) Syventävät kurssit  suoritettava vähintään 10  yo-kirjoitusten kysymykset pakollisten ja syventävien pohjalta (PS6) Soveltava kurssi  koulukohtaisia

TUTKINTO Kirjoitettava vähintään neljä ainetta  äidinkieli ainoa pakollinen  lisäksi valittava kolme seuraavista: Toinen kotimainen Vieras kieli Reaaliaineen koe Matematiikka  Yhdessä kokeessa pitää olla laajan oppimäärän koe esim. ENA, MAA, SAA, RUA.  Tutkintoon voi liittää ylimääräisiä kokeita (kielet, reaali jne.)  ELI….

LISÄKSI SEURAAVISTA KOLME PAKOLLISTA  YHDEN OLTAVA LAAJAN OPPIMÄÄRÄN MUKAINEN KOE TUTKINTOON LIITETTÄVIÄ YLIMÄÄRÄISIÄ KOKEITA

AINEREAALI Yhdellä tutkintokerralla kaksi reaaliaineiden koepäivää noin viikon välein Ilmoittautuminen sitova: pakollinen/ylimääräinen  valittua ainetta ei voi koetilanteessa vaihtaa toiseen! Yhtenä päivänä voi tehdä vain yhden kokeen Voi hajauttamisen ansiosta saada todistukseen kuusi erillistä arvosanaa reaalista muiden arvosanojen lisäksi

KOEPÄIVÄT

LISÄKSI Äidinkielen kokeessa kaksi koetta (molemmat suoritettava samalla tutkintokerralla) Tekstitaito ja essee Muissa kielissä: kuuntelu- ja kirjallinen koe (suoritetaan samalla tutkintokerralla) Kokeet maksullisia perusmaksu ja koekohtainen maksu maksu tilitetään ylioppilastutkintolautakunnalle Perusmaksu 14 € Koekohtainen maksu 28 €

KOMPENSAATIO pakollisenhylätty Ylioppilastutkintotodistus, jossa on yksi pakollisen kokeen hylätty arvosana Kompensaatiossa pisteitä annetaan muista arvosanoista: L = 7E = 6 M = 5C = 4 B = 3 A = 2 Hylätyt arvosanat jaetaan neljään luokkaan: i+, i, i-, i-- 16 pist. 18 pist. 14 pist. 12 pist. i+i i- i-- ylimääräiset kokeet auttavat kompensaatiopisteiden keruussa kompensoidun hylätyn kokeen saat uusia kaksi kertaa ilman aikarajaa tutkintoa täydentämällä et voi kompensoida hylättyä koettasi ellet halua kompensaatiota, anna kirjallinen ilmoitus lukiolle

HYLÄTYN KOKEEN UUSINTA UUSIMINEN kaksi kaksi kertaa koetta välittömästi seuraavien kolmen tutkintokerran aikana Hylätty koe (i) kaksi kertaa ilman aikarajoitusta pakollinen koeylimääräinen koe

HYVÄKSYTYN UUSIMINEN hyväksytty koe (a, b, c, m, e, l) yhden yhden kerran ilman aikarajoitusta pakollinen koeylimääräinen koe mikäli uusinta tapahtuu ennen todistuksen antamista, merkitään todistukseen parempi arvosana muulloin annetaan erillinen todistus

LUKU- LUKI- JA KIRJOITUSHÄIRIÖJA keskivaikea lievä vaikea ei erityisjärjestelyjä lautakunnan päätöksellä arvosanan nosto rajatapauksissa vain yhdessä kokeessa ensisijaisesti koetilanteen erityisjärjestelyt aina neuvoteltava rehtorin kanssa etukäteen haetaan, kun 1. kerran ilmoittaudutaan tutkintoon myös arvosanan nosto, jos ei ole erityisjärjestelyitä LAUSUNNOT: huoltajan tai opiskelijan hakemus lukihäiriöön perehtynyt erityisopettaja, psykologi tai puheterapeutti erikoislääkäri (lastenneurologi, neurologi, foniatri) lukihäiriöön perehtynyt erityisopettaja, psykologi tai puheterapeutti Vain ytl:n lomakkeille

SÄHKÖISEN YO-KOKEEN AIKATAULU Syksy 2016 SA, GE, FI Kevät 2017 RA,YH, PS Syksy 2017 RU,ÄI,UE, UO,ET,TE, HI Kevät 2018 EN,EA,IA, PO,LA,BI Syksy 2018 ÄI,S2,R2,VE, FY,KE,SM Kevät 2019 MAA,MAB

MUUTA YO-suunnitelmat laadittu Ilmoittautuminen syksyn kirjoituksiin ennen kesälomaa Ilmoittautuminen on sitova: valintoja ei voi jälkikäteen muuttaa Mietittävää: pakollinen/ylimääräinen, kokeen taso? Syksyllä 2016 siis ensimmäiset kokeet sähköisesti Ylioppilastutkintolautakunta, www-sivu ajantasainen tietolähdewww-sivu Jatko-opintojen mietintä Yhdessä Opon kanssa Vaatii aikaa Abi-infot