Kierrätystaidetta. Rakennusten perustyypit löytyvät jo Rooman valtakunnasta: temppelit, basilikat, insulat eli kerrostalot ja domukset eli yhden perheen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Advertisements

Muovi Malla & Clarissa.
Miksi ihmeessä opiskelisin saksaa?
Antiikin aika: Antiikiksi kutsutaan aikaa n eKr. – 500 jKr., eli antiikin Kreikan ja Rooman kukoistuskausia. Miksi nämä kaksi voimakasta kulttuuri-
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Yhteiskuntaoppi kunnialla läpi!
Tunne lääkkeesi Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö
Miellekartta ja kuvakollaasi Virikkeitä hiekkavalukorujen suunnitteluun Helena Vuorio 2007.
Kaksi olohuonetta ja tilaa riisisäkille? – Maahanmuuttajat ja asumisen suunnittelu Hanna Dhalmann HY / Maantieteen laitos.
Uusi testamentti alkukieli kreikka 27 kirjaa
Rooma.
Laskuja koulun jätemääristä
Viisi Askelta Sukututkimus ja Temppelityön suorittamiseksi
Oppitunti
Jätteenkierrätys Jätettä syntyy joka paikassa ja se joudutaan hävittämään, paras vaihtoehto on kierrätys. **Paras jäte on kuitenkin syntymätön jäte**
Sinä. Juuri sinä voit vaikuttaa siihen Sinä voit vaikuttaa siihen, että apua saadaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti siellä missä sitä tarvitaan.
Rooma.
Kurssityön laatiminen Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
T Henkilökohtainen SE harjoitus
Muovien kierrätys.
Rooman talous: Rooma oli ensimmäinen korkeakulttuuri, joka yhdisti koko välimeren yhtenäiseksi talousalueeksi Satamia jo ennestään (kreikkalaiset ja foinikialaiset),
MODERNIN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
EUROOPPALAISEN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
Olet ostamassa omaa asuntoa Pirkanmaalta. Bruttopalkkasi on 2971 €/kk, josta sinulle käteen jää verojen jälkeen 2018 €/kk. Omia säästöjä sinulla on 8000.
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
Kemianluokka Gadolin Helmikuu 2010 kuukaudentyö
Mitä välipalaksi? Tavoitteet: Pohtia omia välipalatottumuksia ja vaihtaa ajatuksia muiden kanssa. Ymmärtää, millainen on hyvä välipala. Oppia itse valmistamaan.
Rooman laajentuminen ja kaupunkielämä. Rooma oli aluksi pieni kylä. Sotien myötä Roomasta tuli Välimeren laajuinen hallitsevan imperiumin keskus. Rooman.
KRISTINUSKON ASEMA ROOMAN VALTAKUNNASSA Luku 2 – Ydinsisältö.
ANTIIKKI Rooma. Rooman kaupunkikulttuuri  Kreikkalaiset politikoivat, roomalaiset huvittelivat  Roomalaiset ennemminkin insinöörejä kuin tieteilijöitä.
TUTUSTU KIRJAILIJAAN Tarinoita kirjoittajan takaa.
MISTÄ SANOJA SAADAAN? Sanasto. Kieli elää Kieli muuttuu koko ajan. Kun maailma ja ympäristö muuttuu, vanhat sanat jäävät pois tai saavat uusia merkityksiä.
Vanhoja tekstitaidon yo-kokeita
Kestävä vaatekulutus Ryhmäporina Milloin viimeksi ostit jonkin vaatteen? Minkä vaatteen ostit? Mihin tarkoitukseen ostit vaatteen? Paljonko vaate maksoi?
MATEMATIIKAN OPETTAJAHARJOITTELU OPEA510 NORMAALIKOULU.
Jätteet energiantuotannossa. Miten jätettä tuotetaan? Me kaikki tuotamme jätettä joka päivä. Suomalainen tuottaa jätettä yli 500 kiloa vuodessa, josta.
Kpl 9 hapot ja emäkset - tehoaineet Aineilla on PH-arvo Hapan Mikä on PH? Maistuu kirpeälle Mitä vahva happo tekee? Esim. Emäksinen Mikä on PH? Maistuu.
Vaatteiden kierrätys Inka Leskelä. Sisällys Korjaa Tuunaa Myy kirpputorilla Vaihda Kaverin kanssa Lahjoita hyväntekeväisyyteen Vie tekstiilikeräykseen.
Kestävä kulutus ja kierrätys
Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen
1. Maailmankatsomus ja kulttuuri
Taitavat Roomalaiset rakentajat
Tervekoululainen.fi // UKK-instituutti
Palkintopokaali.
TEKSTITAIDON VASTAUS Ks. Särmä s. 392.
ANTIIKIN KREIKAN ARKKITEHTUURI
Kreikan ja Rooman suuruuden aika
Mitä taide on? Sari Toivakka, Kauhavan lukio.
Finnan käyttäjäkysely 2016
Vanhat esineet kertovat menneestä
Yleisten kirjastojen tulokset
Finnan käyttäjäkysely 2016
YHDISTELMÄTEKNIIKAT Tekemisen prosesseja ja tekotapoja jotka yhdistelevät KUVIA SANOJA ESINEITÄ * kollaasi * assemblaasi.
ELÄMÄÄ SUURKAUPUNGISSA
Artikkelin rakenne Miettikää ryhmissä:
Svenska projekt Tehdään PowerPointilla tai Swaylla Edisonissa.
Ohjelmien suunnittelu
Mitä historia on?.
”Minä ja taideteos” - kollaasi
Kalevala arjessamme Kalevala arjessamme.
Harava Vanha työkalu Tehty aivan aluksi kokonaan puusta
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Ympäristötekoja pullonpalautus-automaatilla
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Liha- ja lypsyrotuiset
Monitoimitiloissa työskentelevien verkostotapaaminen
Kestävä kulutus ja kierrätys
Esityksen transkriptio:

Kierrätystaidetta

Rakennusten perustyypit löytyvät jo Rooman valtakunnasta: temppelit, basilikat, insulat eli kerrostalot ja domukset eli yhden perheen asunnot.

Roomalaiset nauttivat jo vesijohdoista eli akvedukteista sekä vesikloseteista. Kierrätys oli tuttua roomalaiselle rakennustaiteelle: marmoripylväitä siirrettiin kannattamaan uusia temppeleitä. Jo vanhentuneista temppeleistä ja kylpylöistä käytettiin kaikki kivimateriaali tarkoin hyödyksi uudisrakentamisessa.

Kierrätys on ollut tuttua myös suomalaisessa kulttuurissa. Esimerkiksi hirsirakennusten osia on käytetty uusissa rakennuksissa ja vanhat vaatteet ja kankaat on kautta aikojen leikattu räsymattojen kuteeksi.

Muovin aikakaudella 70-luvulla käytetyt maitopussit leikattiin suikaleiksi ja niistä virkattiin iltapuhteeksi mattoja mm. kosteisiin tiloihin.

Tehtäväsi on suunnitella ja toteuttaa "taideteos", johon käytät vain tavallisesti roskiin heitettävää pakkausjätettä. Kerää viikon ajan kotonasi syntyvää pakkausjätettä, kuten muropaketteja, karkkipusseja, hammastahnatuubin pahvipakkaus jne. Voit huomata, kuinka paljon viikossa kertyy roskaa. Kuitenkin joku on nähnyt paljon vaivaa suunnitellakseen juuri sellaisen pakkauksen, joka myisi tuotetta mahdollisimman tehokkaasti. Tee roskasta kuva, joka on kiinnostava joko rytmisesti tai sommittelullisesti, tai tee esittävä kuva. Liimaa palaset pahvialustalle haluamaasi kokoon. Voit tehdä pakkausjätteestä mosaiikkiteoksen tai kollaasin. Muista, että kuvataiteessa myös aiheita kierrätetään, eli voit muunnella kuva-aiheesi jo olemassa olevasta taideteoksesta!