KAKKOSTEN VANHEMPAINILTA KEVÄT 2016 Teija Rosenqvist.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Intro Opiskelupaikan valinta on nuorelle yksi elämän saumakohdista. Näissä saumakohdissa kannattaa aina hidastaa hieman vauhtia ja käyttää muutama ylimääräinen.
Advertisements

AMK-opiskelijat Pirkanmaalla
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
AMMATTIKORKEAKOULUOPINNOT
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
Hakeminen ja valintamenettelyt
Ylioppilaskirjoitukset
AMMATILLISET PERUSTUTKINNOT
AMMATTIKORKEAKOULUOPINNOT
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Koulutusalat Turvallisuus-ala Humanistinen ja kasvatusala
Esittelyvideo. Esittelyvideo Lapin AMK Opiskelijoita Henkilökuntaa 500.
Yhteishaun periaatteelliset muutokset 2006 Muutokset vuoteen 2005 verrattuna: yksittäiset arvosanat otetaan pääsääntöisesti ylioppilastodistuksesta lukion.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
Oulun ammattikorkeakoulu. Suomalainen koulutusjärjestelmä.
Esittelyvideo Lapin AMK Opiskelijoita noin Henkilökuntaa noin 500.
Salla Seppänen Koulutusvastuujohtaja Kulttuuri-, luonnonvara-, sosiaali- ja terveysala Savonia ammattikorkeakoulu Sosiaalialan AMK–verkosto VERKOSTOPÄIVÄT.
YLIOPPILASKIRJOITUKSET JA JATKO-OPINNOT Opinto-ohjaaja: Satu Alatalo (3a, 3b, 3c, 3d)
YO-kirjoitukset Ylioppilaskirjoitusten ja päättötodistuksen merkitys jatkokoulutukseen haettaessa Opinto-ohjaajat: Satu Alatalo (2c ja 2d) Eeva Stenbacka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
S UUNTANA TULEVAISUUS KOULUN TAPAHTUMAT OMAN TULEVAISUUDEN POHDINNAN TUKENA TET-PÄIVÄ, JATKO-OPINTOALOJEN ESITTELYT.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
JATKOKOULUTUS MIHIN ISONA?. YLIOPISTOLLINEN JA AMMATTIKORKEAKOULUTUS Humanistinen ala: kielen, kulttuurin, taiteen ja historian tutkimus (esim. historia,
Oulun ammattikorkeakoulu. Sosiaali- ja terveysalan yksikkö Oulu ja Oulainen.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
MILLE ALALLE LÄHTISIN?. YLIOPISTOLLINEN JA AMMATTIKORKEAKOULUTUS Humanistinen ala: kielen, kulttuurin, taiteen ja historian tutkimus (esim. historia,
KORKEA-ASTEEN VALINTAPERUSTEISTA Muutama esimerkki.
Kaivoshankkeen integrointi opetukseen Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän opettajien neuvottelupäivät –
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
OP TUNTI. PÄÄTÖKSENTEON PERUSTEITA Hyvä päätös Kehitä Päätöksen- tekotapaasi Tutustu itseesi Tunne vaihtoehtosi.
RO-tuokio YKKÖSTEN KURSSIVALINNAT: YO-SUUNNITELMA JA KOLMEN VUODEN OPINTOSUUNNITELMA WILMAAN.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Koulutusalat Turvallisuus-ala Humanistinen ja kasvatusala
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Löydänkö näistä unelmani?
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Löydänkö näistä unelmani?
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Lukion tuntijakotaulukko 2016
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
MILLE ALALLE LÄHTISIN?.
Toisen asteen koulutus
Koulutusalat Turvallisuus-ala Humanistinen ja kasvatusala
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
Vanhempainilta Oulun normaalikoulun lukio
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
2. Luokan OPO1 osa 2.
Astetta enemmän! Viitaniemen koulu Anne Venemies, opinto-ohjaaja Gradia Jyväskylä.
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Tilastoja kevään 2016 yhteishausta
v Lääketiede ja hammaslääketiede
Turun kauppakorkeakoulu Opiskelijavalinta 2019
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-info Syksy 2019.
Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnat 2020
Esityksen transkriptio:

KAKKOSTEN VANHEMPAINILTA KEVÄT 2016 Teija Rosenqvist

Yliopistojen valintaperusteita, esimerkkinä Turun yliopisto  Erilaisia valintatapoja: 1) yo-arvosanojen ja valintakokeen perusteella 2) yo-arvosanojen perusteella 3) valintakokeen perusteella (vaihtelevat koulutusalojen mukaan)  Äidinkieli, pitkä matematiikka ja A-kielet antavat yleensä eniten pisteitä hakijalle.  Reaaliaineiden pisteytys usein riippuvainen koulutusalasta. Esim. Psykologian yo-arvosana tärkeä, jos hakee opiskelemaan psykologiaa, historian/yhteiskuntaopin arvosana tärkeä, jos hakee opiskelemaan historia-aineita jne.  Ylioppilaat valitaan pelkästään yo-arvosanojen perusteella : matematiikka ja tilastotiede, fysikaaliset tieteet ja kemia  Luokanopettajakoulutus Turku ja Rauma: äidinkielen yo-arvosana sekä lukiodiplomit (kahdesta lukiodiplomista voi saada pisteitä)

Turun yliopisto LÄÄKETIEDE : 1. äidinkieli 2. pitkä vieras kieli tai ruotsi 3. fysiikka tai kemia tai biologia 4. matematiikka tai mikä tahansa ainereaalikoe pois lukien kohdassa kolme käytetty KIELET : äidinkieli sekä 3 muuta yo-koetta OIKEUSTIEDE : äidinkieli ja 3 muuta yo-koetta BIOLOGIA : äidinkieli, matematiikka, vieras kieli, kaksi reaaliainetta ( bi, fy, ke, ge, ps ja te)  Tummennetuista reaaliaineista saa enemmän pisteitä

Turun yliopisto  KAUPPAKORKEAKOULU : ÄIDINKIELI JA MATEMATIIKKA SEKÄ 3 MUUTA YO-AINETTA (joista kaksi voi olla reaaliaineen koetta)  PSYKOLOGIA : ÄIDINKIELI JA 2 PARASTA SEURAAVISTA PITKÄ VIERAS KIELI, MATEMATIIKKA, REAALI ( PSYKOLOGIA, BIOLOGIA, FILOSOFIA, FYSIIKKA TAI KEMIA)  DIPLOMI-INSINÖÖRI : 5 PARASTA YO-AINETTA: PITKÄ MATEMATIIKKA, FYSIIKKA, KEMIA, ÄIDINKIELI, BIOLOGIA, VIERAS KIELI PITKÄ/PITKÄ RUOTSI, MUUT REAALIAINEET, LYHYT MATEMATIIKKA, LYHYET KIELET Eniten pisteitä saa pitkästä matematiikasta, sen jälkeen fysiikasta, kemiasta ja äidinkielestä, yhtä arvokkaita ovat biologia ja pitkät kielet. Muista aineista vähemmän pisteitä.

AMMATTIKORKEAKOULUJEN VALINTAPERUSTEET  Opiskelijat valitaan yleensä yo-arvosanojen ja valintakokeen kautta tai pelkällä valintakokeella Huom!  Kieliä kannattaa kirjoittaa, koska keskipitkästä ruotsista ja lyhyistä vieraista kielistä saa hyvin pisteitä (vain 1 pisteen ero pitkiin kieliin)

HUMANISTINEN JA KASVATUSALA Tulkki (mm. viittomakieli) ja yhteisöpedagogi ÄIDINKIELI 5p PARAS KIELI (pitkä kieli)5p tai (keskipitkä ja lyhyt kieli)4p MATEMATIIKKA TAI REAALIAINE 5p (pitkä ja lyhyt matematiikka ovat samanarvoisia)

Kulttuuriala Medianomi, kuvataiteilija, artenomi, kulttuurintuottaja, konservaattori, vestonomi, tanssinopettaja, teatteri- ilmaisun ohjaaja, muotoilija, muusikko ja musiikkipedagogi. USEIN PELKKÄ VALINTAKOE, JOHON KARSITAAN HAKIJAT ENNAKKOTEHTÄVIEN PERUSTEELLA

Luonnonvara- ja ympäristöala Hortonomi, agrologi, metsätalousinsinööri, ympäristösuunnittelija, iktyonomi. ÄIDINKIELI 20p PARAS KIELI(pitkä kieli)20p /(keskipitkä ja lyhyt)19p MATEMATIIKKA TAI REAALIAINE 20p (pitkä ja lyhyt matematiikka ovat samanarvoisia)

Matkailu-, ravitsemis- ja talousala Restonomi (hotelli- ja ravintola-ala) ÄIDINKIELI 10p PARAS KIELI (pitkä kieli)10p/(keskipitkä ja lyhyt kieli)9p MATEMATIIKKA TAI REAALIAINE 10p (pitkä ja lyhyt matematiikka ovat samanarvoisia)

Sosiaali- ja terveysala sekä liikunta-ala Sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, ensihoitaja, estenomi, bioanalyytikko, kätilö, fysioterapeutti, sosionomi, toimintaterapeutti, optometristi, geronomi, kuntoutuksen ohjaaja, apuvälineteknikko, jalkaterapeutti, naprapaatti, osteopaatti, suuhygienisti, hammasteknikko, röntgenhoitaja ja liikunnanohjaaja ÄIDINKIELI10p PARAS KIELI (pitkä kieli)10p tai (keskipitkä tai lyhyt kieli)9p MATEMATIIKKA TAI PARAS REAALIAINE 10p (pitkä ja lyhyt matematiikka ovat samanarvoisia)

Tekniikka ja liikenne Insinööri, merikapteeni, laboratorioanalyytikko, rakennusmestari ja rakennusarkkitehti ja palopäällystö. ÄIDINKIELI 15p PARAS PITKÄ KIELI 15p MATEMATIIKKA PITKÄ 15p MATEMATIIKKA LYHYT 10p FYSIIKKA tai KEMIA tai BIOLOGIA 15p

Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala Tradenomi (liiketalous, liiketoiminta ja logistiikka, tietojenkäsittely, myyntityö, kirjasto- ja tietopalvelu, hankinta- ja myyntiosaaminen jne.) ÄIDINKIELI 20p PARAS KIELI(pitkä kieli) 20p tai (keskipitkä/lyhyt kieli) 19p MATEMATIIKKA TAI REAALIAINE 20p (pitkä ja lyhyt matematiikka ovat samanarvoisia)