Lukioinfo Markku Leskelä Schildtin lukion opinto-ohjaaja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

KORKALOVAARAN LUKIOSSA
Tervetuloa vanhempainiltaan!
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
Lukio-opiskelusta Syksy 2014.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
LUOKATON LUKIO OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASKIRJOITUKSET JA JATKO-OPINNOT Opinto-ohjaaja: Satu Alatalo (3a, 3b, 3c, 3d)
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Tervetuloa Elimäen lukioon!
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Jyväskylän lukiokoulutus on nuorten ja aikuisten yleissivistävän koulutuksen kehittäjä, joka antaa vahvat valmiudet jatko-opintoihin ja työelämään. Urheilulukio.
Lukioinfo Markku Leskelä Schildtin lukion opinto-ohjaaja Diat päivitetty
1. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta Jani Syrjälä, rehtori.
Tervetuloa IISALMEN LYSEOON!. Koulutus on paras investointi tulevaisuuden kannalta 2 Koulutettu saa varmemmin mieleisen työpaikan. Työpaikan täyttöperusteita.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
MIKSI LUKIOON? 1.Lukiossa saa monipuolisen yleissivistyksen, joka on nykymaailmassa entistä tärkeämpää 2.Korkea-asteen jatko-opintoihin (ammattikorkeakoulut,
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Ammatillinen perustutkinto + yo-tutkinto. Erilaiset opiskeluväylät AmmattikorkeakouluYliopisto Työelämä Lukio Ammatillinen oppilaitos Kaksi tutkintoa.
Mitä ylioppilaslakki vaatii ja tarjoaa Marjaana Herlevi, Tampereen yhteiskoulun lukio Seppo Linnaranta, Tampereen lyseon lukio.
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
Viherlaakson lukio 1. luokkien vanhempainilta Päivän ohjelma – Rehtorin puheenvuoro – Musiikkitervehdys – Opettajien.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Sarja päivitetty /Minna Puoliväli
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Lukio – ovet auki tiedon ja taidon maailmaan
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
Lukioinfo Markku Leskelä Schildtin lukion opinto-ohjaaja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
MIKSI LUKIOON???.
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Lukion tuntijakotaulukko 2016
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ykkösten vanhempainilta
Ykkösten vanhempainilta
LUKIO-OPINNOT.
Lukioinfo Markku Leskelä Schildtin lukion opinto-ohjaaja.
Kiinnostaako lukio?
MIKSI LUKIOON???.
Gradia-lukiot.
Kahden tutkinnon polku
2. Luokan OPO1 osa 2.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Ylioppilastutkinnosta
Ammattilukio-opinnot 2019 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio
Toiselle vuosikurssille
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Lukioinfo Markku Leskelä Schildtin lukion opinto-ohjaaja

Lukio Lukio on paikka, jossa opiskellaan, hankitaan tietoja ja taitoja, mutta saadaan myös kavereita ja unohtumattomia kokemuksia loppuelämän ajaksi. Opintojen kautta hankittu yleissivistys ja ylioppilastutkinto avaavat ovet monipuolisiin jatko-opintoihin. Työelämä arvostaa lukiokoulutuksessa hankittua valmiutta oppia ja kehittää.

Opiskelu lukiossa Lukio-opinnot voi suorittaa 2–4 vuodessa. Useimmilla ne kestävät kolme vuotta. Opiskelu painottuu lukuaineisiin, koska tavoitteena on laaja yleissivistys ja jatko- opintokelpoisuus. Opintoihin sisältyy myös taito- ja taideaineita. Opiskeluun kuuluu luokkaopetusta opettajan johdolla, luennointia, keskustelua, itsenäistä opiskelua, ryhmätöitä ja myös verkko-opiskelua.

Opiskelu lukiossa ”Mun mielestä lukiossa ei ole valmista muottia, vaan opiskelusta voi tehdä sellaista kuin itse haluaa.” Mikael Mäenpää, Schildtin lukio ”Läksyjä tulee aika paljon, mutta tärkeintä on, että yrittää tehdä niitä edes vähän, niin koeviikolla on sitten helpompaa.” Laura Lerkkanen, Lyseon lukio

Opiskelu lukiossa ”Toisaalta yllätti kuinka rentoa täällä on ja toisaalta kuinka paljon pitää itse kantaa vastuuta.” Emma Heikkilä, Lyseon lukio ”Opiskelu on ollut oikeastaan helpompaa kuin odotin. Etenkin ne aineet, joista tykkää, ovat helppoja.” Juuso Anttila, Lyseon lukio ”Neuvoisin kokeilemaan kaikkea aluksi vähän ja valitsemaan sitten pidemmälle niitä aineita, jotka tuntuvat kiinnostavan eniten.” Noora Reinikainen, Schildtin lukio

Mikä muuttuu yläkouluun verrattuna Itsenäisen työskentelyn osuus kasvaa. Vapaus lisääntyy, samoin vastuu. Tahti on tiiviimpi. Opiskeluryhmät ovat suurempia. Päättöviikko. Luokattomassa lukiossa opetusryhmät vaihtelevat. Jokaisella lukiolaisella on kuitenkin oma kotiryhmänsä ja oma ryhmänohjaaja, joka vastaa luokanvalvojaa. Uusia juhlaperinteitä. Oppimateriaalit ja ylioppilaskirjoitukset ovat maksullisia. Henkilökohtainen päätelaite on hankittava.

Potkiaisista vanhojen tansseihin Lukio-opiskeluun kuuluu monia juhlaperinteitä Potkiaiset Penkinpainajaiset eli penkkarit Vanhojen päivä Vanhojen päivän tanssit Lakkiaiset eli ylioppilasjuhlat

Luokaton lukio Kaikki Jyväskylän lukiokoulutuksen lukiot ovat luokattomia. Opiskeluryhmät vaihtelevat aineesta toiseen eikä opinnoissa etenemistä ole sidottu vuosiluokkiin. Opinnot voi suorittaa omassa tahdissa. Opiskelija ei jää luokalle, siirry luokalta toiselle eikä saa ehtoja. Lukuvuosi on jaettu kuuteen jaksoon ja kussakin jaksossa on vain niiden aineiden opetusta, jotka opiskelija aikoo sen jakson aikana suorittaa. Yleensä niitä on 4–6.

Pakollisia, syventäviä ja soveltavia kursseja Pakolliset ja syventävä kurssit muodostavat opintojen ytimen. Niiden sisällöt ja määrät ovat samat kaikissa lukioissa. Pakollisia kursseja opintoihin kuuluu 47–51. Syventäviä kursseja opintoihin kuuluu vähintään 10, erityisesti niistä aineista, jotka opiskelija aikoo valita ylioppilaskirjoituksiin. Soveltavilla kursseilla opiskelija voi painottaa opintojaan haluamallaan tavalla. Niiden tarjonta riippuu koulun painotuksista. Soveltavia kursseja voi suorittaa omassa tai muissa lukioissa tai muissa oppilaitoksissa tarpeellisen määrän.

Valinnan vapaus Oman kotilukion tarjoamat kurssit. Kaikkien Jyväskylän lukioiden kurssit yhteiseltä kurssitarjottimelta. Jyväskylän ammattiopiston yksittäiset kurssit, vaihtojaksot tai kokonainen ammatillisen tutkinto yhdessä lukio-opintojen kanssa kolmoistutkintona. Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän avoin yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja muut yhteistyö- kumppanit järjestävät opintoja, joita lukiolaiset voivat valita. Yrittäjyysopinnot Kansainvälisyys Osaamisen tunnustaminen

Yhdistelmäopinnot Vaihtojakso-opinnot lukio-opiskelijan ammatilliset jaksot Kolmoistutkinto lukion oppimäärä ylioppilastutkinto ammatillinen perustutkinto Kahden tutkinnon opinnot ammatillinen perustutkinto ylioppilastutkinto

Lukiotutkinto 2-4 vuotta, valtakunnallinen tuntijako, muuttuu syksyllä 2016 Aine tai aineryhmä Pakolliset kurssit Syventävät kurssitSoveltavat kurssit Äidinkieli ja kirjallisuus Kielet A-kieli B-kieli Muut kielet (B2 ja B3) Matematiikka Lyhyt oppimäärä Pitkä oppimäärä Reaaliaineet Biologia Maantiede Fysiikka Kemia Uskonto tai elämänkatsomustieto Filosofia Psykologia Historia Yhteiskuntaoppi Taito ja taideaineet Liikunta Musiikki Kuvataide Terveystieto Opinto-ohjaus tai kurssiaVähintään 10 kurssia Opiskelijan valinnan mukaan Tarjolla esimerkiksi Kaikkien lukuaineiden kurssit Jyväskylän ammattiopiston vaihtojaksot Yrittäjyysopinnot ”Ilmaisutaidosta elämäntaito” -opinnot Yhteensä vähintään 75 kurssia

Ylioppilastutkinto Vähintään neljä koetta. Äidinkieli tai suomi toisena kielenä kaikille pakollinen. Lisäksi valittava kolme koetta seuraavista: toinen kotimainen kieli, vieras kieli, matematiikka, jonkin reaaliaineen koe. Neljän pakollisen kokeen lisäksi voi osallistua ylimääräisiin kokeisiin. Kokeet voi hajauttaa enintään kolmeen perättäiseen tutkintokertaan. Lisää tietoa:

Muista yhteishaussa Täytä nettihakulomake osoitteessa. Lue tarkasti täyttöohjeet. Merkitse hakutoiveesi toiveittesi mukaisessa järjestyksessä. Täytä Jyväskylän lukioiden sähköinen ainevalintakortti. Pohdi ainevalintoja ylioppilastutkinnon ja uravalinnan kannalta. Täytä erillinen hakulomake, jos haet jollekin lukioiden erityislinjoista.

Schildtin lukio Viitaniemen toimipiste - musiikkilinja - luma-painotus Voionmaan toimipiste - valtakunnallinen urheilulukio

Schildtin lukio Voionmaan toimipisteViitaniemen toimipiste

Lyseon lukio - IB-lukio - Yrittäjyysopintoja - Ilmailuopintoja

Lyseon ilmailuopinnot  Purjelennon tutustumiskurssi  Yksityislentäjän lupakirjan teoriaopinnot monimuoto- opiskeluna  Simulaattorilentämistä lukion omalla laitteistolla  Rakennetaan ja lennätetään miehittämättömiä ilma-aluksia UAV/RPAS kurssilla  Opetus on maksutonta, mutta oppimateriaalit ja opintomatkat ovat osittain maksullisia

Lyseon lukio

Jyväskylän Normaalikoulun Lukio

-Yliopiston koulu eli opetusharjoittelukoulu -Lukiolinja -Liikuntalinja -Yläkoulu samoissa tiloissa