Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ALKOHOLIJUOMIEN MÄÄRITELMÄT JA ANNISKELUANNOKSET

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ALKOHOLIJUOMIEN MÄÄRITELMÄT JA ANNISKELUANNOKSET"— Esityksen transkriptio:

1 ALKOHOLIJUOMIEN MÄÄRITELMÄT JA ANNISKELUANNOKSET
ANKI, HABEN, EMMA

2 Yleistä Alkoholijuomalla tarkoitetaan enintään 80% ja vähintään 2,8% etyylialkoholipitoista nestettä. Anniskelupaikassa pitää olla riittävä valikoima mietoja alkoholijuomia ja niille vastineeksi alkoholittomat vaihtoehdot Alkoholijuomia ei saa myydä ”tuplana” Alkoholia saa anniskella kerralla vaan yhden annoksen/asiakas. Poikkeuksena tästä ateriayhteydessä tilatut juomat. Seurueena on mahdollista ja sallittua tilata pulloittain alkoholia. Valvirasta voi hakea erikoislupaa perusannosten muunteluun Alkoholisäädöksillä pyritään ehkäisemään alkoholin liika-annostelua ja asiakkaiden päihtymistä

3 Mieto alkoholi Sisältää korkeintaan 22% etyylialkoholia
Mm. siideri, olut, lonkerojuomat, viinit ja osa likööreistä Enintään 4,7% voivat olla keskioluita, siidereitä, longdrinkkejä tai kevytviinejä. Perusannos ravintolassa/baarissa 8cl tai 4cl Viinejä saa annostella sekä laseittain että pulloittain, kuitenkin vaan alle 5,5

4 Väkevä alkoholi Yli 22% etyylialkoholi juomaa
Siihen lukeutuvat erilaiset viinat, viskit, rommit ja vahvat liköörit Perusannos ravintolassa/baarissa on 4cl tai vaihtoehtoisesti 2cl Hotellin minibaarissa poikkeuksena perusannos on 5cl Alkoholisekoituksissa drinkin vahvuus saa olla enintään yhtä suuri kuin yhden väkevän 4cl perusannoksen vahvuus

5 Lähteet


Lataa ppt "ALKOHOLIJUOMIEN MÄÄRITELMÄT JA ANNISKELUANNOKSET"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google