Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pispalan kirkko Pispalalaiset kaipasivat omaa kirkkoa, jonka suunnittelijaksi valittiin arkkitehti Wivi Lönn. Pispalan Rukoushuone valmistui 1908.Pispalan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pispalan kirkko Pispalalaiset kaipasivat omaa kirkkoa, jonka suunnittelijaksi valittiin arkkitehti Wivi Lönn. Pispalan Rukoushuone valmistui 1908.Pispalan."— Esityksen transkriptio:

1 Pispalan kirkko Pispalalaiset kaipasivat omaa kirkkoa, jonka suunnittelijaksi valittiin arkkitehti Wivi Lönn. Pispalan Rukoushuone valmistui 1908.Pispalan seurakuntatalo sijaitsee Pispalan valtatien varressa. Se on Bertel Strömmerin suunnittelema kaksiosainen rakennus. Rakennus on tiilinen ja se on rapattu keltaiseksi.

2 Kirkon on suunnitellut Jaakko Ilveskoski vuonna 1970.
Aiempi Pispalan puinen kirkkorakennus, jonka oli suunnitellut Wivi Lönn paloi vuonna Uuden betonisen kirkkorakennuksen sisätilojen suunnittelussa on ollut tavoitteena toimivuus. Esimerkiksi kirkkosali penkit on siirrettävät, jolloin se on monikäyttöinen. Kirkon puinen krusifiksi ja saarnatuoli ovat peräisin harjun kappeli kirkosta, joka purettiin vuonna 1858. Kirkkorakennuksen muotokieli on veistoksellista ja vaihtelevaa. Rakennuksen pohjoispäädyssä on muuta rakennusta hieman korkeampi kellotorni. Kapeat ikkunat sijoittuvat salin yläreunaan länsi- ja itäsivuille. Rakennuksen ulkoseinät on päällystetty valkoisilla elementtilevyillä.

3 Sijaitsee Pispalan valtatie 16:sta


Lataa ppt "Pispalan kirkko Pispalalaiset kaipasivat omaa kirkkoa, jonka suunnittelijaksi valittiin arkkitehti Wivi Lönn. Pispalan Rukoushuone valmistui 1908.Pispalan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google