Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Cityseikkailu kävellen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Cityseikkailu kävellen"— Esityksen transkriptio:

1 Cityseikkailu kävellen
Mitä tänään tapahtuu? Cityseikkailu kävellen

2 Seikkailun kartta 1) C.A Setterbergin muistomerkki 2) Vaasan kirkko
3) Vaasan kirkkopuisto 4) Vaasan kaupungintalo 5) Joachim Kurténin patsas 6) A.A.Levónin patsas Aloita seikkailu 1. kohteesta ja etene järjestyksessä loppuun asti. Voit piirtää reitin karttaan kynällä, jos olet tulostanut kartan.

3 1. Setterbergin patsas
1. Aloita kierros Setterbergin patsaan luota Kirkkopuistikon Kasarmintorin puoleisesta päästä. Mikä näistä on Setterbergin suunnittelema rakennus Vaasassa a) Rewell-Center b) Rautatieasema c) Vaasan kaupungin kirkko d) Vaasan ortodoksinen kirkko

4 Siirtymä Kävele Kirkkopuistikkoa kohti Vaasan kaupunginkirkkoa. Tarkkaile rakennuksia, kasvillisuutta, teitä ja muuta matkanvarrelle osuvaa. Tee muistiinpanoja tai keskustele niistä opettajasi tai ystäväsi kanssa. Laske kuinka monta puuta osuu matkan varrelle – tunnistatko puulajit?

5 2. Vaasan kaupungin kirkko
- Piirrä kuva kirkosta - Mitkä näistä löytyvät kirkosta? a) sakasti b) resepti c) saarnastuoli d) neutroni e) alttari f) duuri Kierrelkää Kirkkopuistossa ja tarkastelkaa puiston puita ja kasvillisuutta. Kuinka monta lajia tunnistat?

6 Kirkon sisätilat: Vaasan kirkko on avoinna ti - pe klo 13 – 15
(tarkista kuitenkin vielä ennakkoon) - Tai kierrelkää Kirkkopuistossa ja tarkastelkaa puiston puita ja kasvillisuutta. - Kuinka monta lajia tunnistat?

7 3. Kaupungintalo Jatka matkaasi kaupungintalon eteen.
Mitä Vaasan kaupungintalolla voi tehdä? a) käydä kaupunginorkesterin konsertissa b) käydä kirjastossa c) käydä taidenäyttelyssä d) käydä teatterissa e) käydä museossa

8 5. Joachim Kurten - patsas
Jatka matkaasi Joachim Kurtenin patsaan luo. Joachim Kurten oli teollisuusmies ja pankkimies. Mieti ja kirjaa ylös a) mitä yrityksiä tiedät Vaasassa olevan? b) mitä pankkeja tiedät Vaasassa olevan?

9 Siirtymä Jatka matkaasi kohti A.A. Levonin patsasta. Kurten ja Levon olivat molemmat myös kehittämässä Vaasan liikenneyhteyksiä. Pohdi matkalla millä kulkuneuvolla sinä liikut mieluiten. Millä kulkuneuvoilla voi matkustaa Vaasassa/Vaasasta?

10 6. A.A. Levon A.A. Levon perusti mm. puuvillatehtaan Vaasaan.
- Mitä on puuvilla? Mitä siitä voidaan valmistaa?

11 Lopuksi Luokkaan palattuanne voitte vielä syventyä tarkemmin johonkin näkemäänne/kokemaanne kohteeseen tai aihepiiriin.


Lataa ppt "Cityseikkailu kävellen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google