Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

UNKARIN KIERTOMATKA.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "UNKARIN KIERTOMATKA."— Esityksen transkriptio:

1 UNKARIN KIERTOMATKA

2 1. Päivä Menimme Ihmeiden palatsiin sillä se sopi koko perheelle ja on opettavainen. Ihmeiden palatsi osoitti, miten mielenkiintoinen ja ihmeellinen paikka maailma on. Samassa puistossa oli myös Tulevaisuuden talo, jossa pystyi tutustumaan mm. kommunikaatio –ja geeniteknologiaan sekä avaruustutkimukseen. Samana päivänä kävimme myös Margit-saarella, joka oli noin 2,5km pitkä saari Tonavassa. Saari oli Budapestin kauneinta puistoaluetta jossa oli mm. japanilainen puutarha, ulkoilmateatteri, kaunis suihkulähde, lasten leikkipaikkoja ja Pyhän Mikaelin kirkko ja dominikaanin luostarin rauniot.

3 2. Päivä Toisena päivänä kävimme Sankarten aukiolla. Budapestin mahtavin aukio sijaitsi Andrássy útin päässä, kaupunginpuiston laidalla. Komean Millennium-muistomerkin 36 m korkean pylvään päässä arkkienkeli Gabriel piti käsissään Pyhää kruunua ja apostolista ristiä. Puolikaaren muotoisessa pylväikössä esittäytyivät Unkarin historian suurmiehet. Patsasryhmän edessä oli Tuntemattoman sotilaan muistomerkki. Vuokrasimme auton ja lähdimme Siofokin kaupunkiin, joka on Balatonjärven rannalla. Se on Keski-Euroopan suurin järvi. Siellä me harrastimme vesiurheilua, pyöräilyä ja otimme aurinkoa.

4 3.Päivä Kävimme Balatonjärven rannalla sijaitsevassa kylpylässä. Unkari on tunnettu kylpylöistään ja niitä on siellä paljon. Lähdimme autolla Debrecenin kaupunkiin ,joka on toiseksi suurin Unkarin kaupunki. Kävimme siellä protestanttisessa Great kirkossa. Kirkko rakennettiin vuonna Kirkko oli jo keskiajalla, mutta se paloi ja on nyt uudelleen rakennettu. Siiellä on myös suurin Unkarin protestanttisten kirkkojen kirkonkello. Sen jälkeen suuntasimme Deri museoon, jossa on myös Mihaly Munkacsyn maalauksia.

5 4.Päivä Aamulla lähdimme ajamaan Budapestiin. Kävimme Budan linnassa. Linna sijaitsee Linnavuorella. Linna on tuhottu, palanut ja uudelleenrakennettu ainakin kuusi kertaa viimeisen seitsemän vuosisadan aikana. Sen takia linna on sekoitus eri aikakausien arkkitehtuuria. Nykyään rakennuksessa on Nykytaiteen museo Budapestin historiallinen museo ja Unkarin Kansallisgalleria.

6 5.Päivä Viimeisenä päivänämme päätimme shoppailla ja ostella tuliaiset. Menimme ostoksille Duna Plazaan, jossa on saman katon alla jopa 200 liikettä. Kävimme myös Unkarin parlamenttitalolla, joka on avoin yleisölle. Se sijaitsee Tonavan rannalla ja se on Budapestin uusgoottilainen parlamenttitalo. Se on Budapestin suurin rakennus ja se on rakennettu luvun loppupuolella. Lomamme oli onnistunut ja reissu oli kannattava.


Lataa ppt "UNKARIN KIERTOMATKA."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google