Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vierailimme Stentorpin lammastilalla Kun olimme bussilla harhailleet vähän matkaa, löysimme perille. Tilan omistajat Heikki ja Jill toivottivat meidät.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vierailimme Stentorpin lammastilalla Kun olimme bussilla harhailleet vähän matkaa, löysimme perille. Tilan omistajat Heikki ja Jill toivottivat meidät."— Esityksen transkriptio:

1 Vierailimme Stentorpin lammastilalla Kun olimme bussilla harhailleet vähän matkaa, löysimme perille. Tilan omistajat Heikki ja Jill toivottivat meidät lämpimästi tervetulleiksi. Kuvassa Heikin ja Jill’n kotitalo.

2 Tilan lammaskoira Puti Meitä vastaan juoksi pian tilan lammaskoira, nimeltään Puti. Silittelimme sitä ja se oli ihan innoissaan. Puti oli rodultaan border collie. Putin isäntä Heikki kertoi sen osallistuvan pian lammaskoira- kokeeseen. Jos Puti suoriutuisi kokeesta hyvin, se olisi virallisesti lammaskoira.

3 Puti paimensi lampaita Katselimme, kun Heikki paimensi lampaita Putin kanssa. Puti ajoi lampaita suojaan ja ne tottelivat. Myös Puti totteli melko hyvin Heikkiä, joka joutui muutaman kerran kutsumaan Putin takaisin. Heikki vihelsi, taputti ja napsutti sormiaan.

4 Villan laatu Jill näytti meille millaista lampaan villan koostumus on. Hän nyppäisi pienen villatupon lampaasta (tapulin) ja näytti miten kiharaa sen pitää olla, jotta se on hyvän laatuista.

5 Lampaiden villa Lampaat oli juuri keritty joten niissä ei ollut paljon villaa ja ”alusvilla” oli ihanan pehmeää. Kädet vain alkoivat haista silittelyn jälkeen ja karva oli aika rasvaista joten kädet jäivät tahmeiksi.

6 Syötimme lampaita Katselimme lampaita ensiksi sähkö-aidan takaa, kunnes saimme mennä ruokkimaan lampaita leivillä. Lampaat näykkäisivät rohkeasti leipiä ja söivät oikein hyvällä ruokahalulla nopeasti leivät loppuun.

7 Villanäyttely kellarissa Kun olimme tutustuneet lampaisiin, siirryimme näyttely- ja myyntitilaan, missä esiteltiin villasta tehtyjä tuotteita. Kellari oli tupaten täynnä villapaitoja, pipoja ja muita villasta tehtyjä neuleita. Kaikki villa, jota oli käytetty, oli värjäämätöntä suomenlampaan villaa.

8 Söimme lampolassa Näyttelytilasta siirryimme lampolaan syömään retki- eväitämme. Kaikki karitsat syntyvät ja viettävät ensimmäisen talvensa lampolassa. Jill kertoi meille karitsoiden hoidosta.

9 Lähtö koululle Bussikuski oli odottanut meitä koko ajan ja oli aika lähteä koululle. Puti jäi juoksemaan Heikin kanssa aitaukseen, kun me katselimme haikeina bussin ikkunasta..


Lataa ppt "Vierailimme Stentorpin lammastilalla Kun olimme bussilla harhailleet vähän matkaa, löysimme perille. Tilan omistajat Heikki ja Jill toivottivat meidät."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google