Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kouvolan Yhteiskoulun A-ranskan lukijoiden matka Ranskan Rivieralle.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kouvolan Yhteiskoulun A-ranskan lukijoiden matka Ranskan Rivieralle."— Esityksen transkriptio:

1 Kouvolan Yhteiskoulun A-ranskan lukijoiden matka Ranskan Rivieralle

2 1. päivä Saavuimme Nizzaan puoliltapäivin ja suuntasimme suoraan hotellille. Etelän aurinko ja palmut toivottivat meidät lämpimästi tervetulleiksi. Vietyämme laukut hotellille ja levättyämme hetken lähdimme tutustumaan lähiympäristöön. Kiertelimme ydinkeskustaa ja rantabulevardia. Aikainen lähtö verotti voimiamme ja menimme varhain nukkumaan.

3

4 2. Päivä Monaco Aamupalan jälkeen suuntasimme rautatieasemalle. Monacoon vievä juna oli täpötäynnä mutta onneksi matka ei kestänyt kauaa. Tutustuimme muun muassa ruhtinaan palatsiin, Monte Carlon kasinoon ja rantakatuun. Ylelliset hotellit, tuliterät Ferrarit ja hulppeat huvipurret täyttivät maiseman. Käveltyämme itsemme uuvuksiin lähdimme takaisin Nizzaan. Siellä kiertelimme vielä kauppoja ja kävelimme 7 kilometriä pitkää rantabulevardia Promenade des Anglaisia auringon laskiessa.

5

6 3. Päivä Grasse Hyvin nukutun yön jälkeen hyppäsimme bussiin kohti hajuvesiteollisuudestaan kuuluisaa Grassea. Siellä kävimme hajuvesimuseossa ja Fragonardin tehtaanmyymälässä. Kiertelimme idyllisiä pikkukatuja ja söimme ranskalaisia panineja paikallisessa delissä. Aamulla ripotteli hieman vettä mutta loppupäivästä aurinko paistoi taas kirkkaalta taivaalta. Nizzassa kävimme yhdessä illallisella katusoittajien säestäessä.

7

8 4. Päivä Cannes Aamupäivän shoppailimme Nizzan keskustassa, sillä junaliikenne oli lakossa kolme tuntia ja lähtömme Cannesiin viivästyi hieman. Saavuimme Cannesiin iltapäivällä. Kävelimme Palais des Festivals -rakennuksen edessä olevalle aukiolle. Katselimme maahan upotettuja julkisuuden henkilöiden kädenjälkiä. Seurasimme hetken paikallisten nuorten breakdance-esitystä sekä lukuisia katutaiteilijoita. Söimme lounaan paikallisessa pastaravintolassa. Kiertelimme vielä vähän aikaa keskustaa ja illansuussa palasimme täyteen ahdetulla bussilla takaisin Nizzaan.

9

10 5. Päivä St. Paul de Vence Viimeisen kokonaisen päivän aloitimme ylhäällä vuoristossa St. Paul de Vence –taiteilijakylässä. Ilma oli mitä parhain ja näköalat huikeat. Keskiaikainen taiteilijakylä oli täynnä pieniä taidegallerioita. Kohde oli positiivinen yllätys ja viihdyimme hyvin. Nizzaan palattuamme hyppäsimme pieneen turistijunaan, joka kierteli Nizzan vanhaa kaupunkia ja vei meidät myös korkealle kukkulalle, josta ihailimme eteemme avautuvaa Nizzan kaupunkia. Ajelun jälkeen päätimme mennä uimaan. Loppupäivän vietimme rannalla uiden ja shoppaillen pääkadulla. Viimeisen päivän kunniaksi valitsimme tasokkaan ravintolan ja söimme maittavan illallisen hienoine jälkiruokineen.

11 6. Päivä Kotimatka Matkalaukkuinemme lähdimme kohti rautatieasemaa, josta meidän oli tarkoitus mennä bussilla lentokentälle. Lähtöpäivä oli vapunpäivä, joka Ranskassakin on juhlapäivä. Julkinen liikenne ei toiminut normaalisti niinpä jouduimme ottamaan taksit. Ilma oli lämmin ja lähtö teki kipeää. Matka oli kaikin puolin onnistunut eikä suurempia ongelmia sattunut. Hotellin sijainti oli meille sopiva, ja se oli tyypillinen ranskalainen perhehotelli. Liikkuminen paikanpäällä oli kätevää ja edullista busseilla ja junilla. Matka ylitti odotukset ja opimme paljon ranskalaisesta kulttuurista.

12


Lataa ppt "Kouvolan Yhteiskoulun A-ranskan lukijoiden matka Ranskan Rivieralle."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google