Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Diplomityö - mission possible

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Diplomityö - mission possible"— Esityksen transkriptio:

1 Diplomityö - mission possible. 11. 10
Diplomityö - mission possible! , Design Factory kehitysasiantuntija Tuula Paavilainen tämän luentomateriaalin ovat tuottaneet Aallon opintopsykologit

2 Puolituntisemme tavoite: diplomityöhön liittyvien myyttien murtaminen

3 Myytti 1: On tiedettävä jo ennen dipan aloittamista tai viimeistään sen aloitettuaan millainen siitä tulee.

4 Myytti 2: Dipan tekemisen pitäisi olla alusta alkaen sujuvaa ja ongelmatonta.

5 Myytit? Myytti on tarina tai uskomus, joka selittää asioita, joista ei ole ensikäden tietoa tai joiden paikkansapitävyyttä ei voida todistaa Myytti eli jumalaistaru (mythos, 'puhe', 'kertomus', 'tarina') on jumalia, yliluonnollisia olentoja, kaikkeuden syntyä tai muuta vastaavaa aihetta käsittelevä kertomus

6 Myytti 3: Dippatyö täytyy tehdä itsenäisesti, ohjaaja tarkistaa sitten lopputuloksen. Avun pyytäminen on merkki siitä, että olen epäonnistunut dipan tekijänä.

7 Myytti 4: Koti on tehokkain työpaikka tehdä dippaa. Kun ei ole työmatkaa, niin aikaa ei kulu hukkaan ja se tulee käytettyä tehokkaammin.

8 Myytti 5: Dipan täytyy edustaa tieteellistä huippu-tutkimusta sekä sisällöllisesti että kirjoittamistyylin osalta.

9 Muita myyttejä? Mitä muita myyttejä dippatyön tekemiseen liittyy? Mitkä ovat omat dippamyyttisi? Mitä aiot tehdä niiden murtamiseksi?

10 Osaat tehdä diplomityön
sitten kun se on valmis!

11 Viivi ja Wagner, HS

12 Oivalluksen hetkiä dippatyön parissa!
Ota rohkeasti yhteyttä, jos jokin asia luennosta jäi mietityttämään! Tuula Paavilainen Jos koet tarvitsevasi tukea diplomityön aloittamiseen ja/tai tekemiseen, voit sopia tapaamisen opintopsykologin kanssa:

13 Hyödyllisiä linkkejä ja vinkkejä
Gradutakuu –kirja, Kimmo Svinhufvud, 2009, Kustannusosakeyhtiö Tammi) Gradutakuu- erilainen graduopas: Pomodoro –tekniikka: Aallon opintopsykologien sivut (mm. vinkkejä ajankäyttöön) Mind map –ohjelmat internetissä: googlettamalla löytyy useita Lopputyöpäiväkirja: googlettamalla löytyy hyviä vinkkejä (myös esim. ’gradupäiväkirja’)


Lataa ppt "Diplomityö - mission possible"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google