Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SMOOTHISTI TYÖELÄMÄÄN OPPISOPIMUKSELLA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SMOOTHISTI TYÖELÄMÄÄN OPPISOPIMUKSELLA"— Esityksen transkriptio:

1 SMOOTHISTI TYÖELÄMÄÄN OPPISOPIMUKSELLA

2 HAASTEVIDEO

3 OPPISOPIMUSVIDEO

4 TIETOKILPAILU Kuinka monta… Vastatkaa kysymyksiin ryhmissä.
Aikaa vastaamiselle on 5 minuuttia. Tarkistakaa seuraavaksi kuka ryhmistä sai eniten pisteitä.

5 TIETOKILPAILUN VASTAUKSET
Kenen kolmen osapuolen välille oppisopimus solmitaan? opiskelija työnantaja oppisopimuskeskus Mikä on teorian ja käytännön suhde oppisopimusopiskelussa? 20% 80% Pääasiassa oppiminen tapahtuu työpaikalla. Teoriaopintoja kertyy oppisopimusopiskelijalle kuukaudessa muutamasta päivästä ylöspäin. Tämän lisäksi opintojen aikana suoritetaan itsenäisiä etätehtäviä.

6 TIETOKILPAILUN VASTAUKSET
3. Minne Tredun oppisopimuskeskus muuttaa kesällä 2014? Tampereen Hervantaan 4. Kauanko oppisopimuskoulutus keskimäärin kestää? 2–3 vuotta 5. Paljonko oppisopimusopiskelijalle maksetaan palkkaa? TES:n eli työehtosopimuksen mukaan Oppisopimusopiskelija saa palkkaa voimassa olevan työehtosopimuksen mukaisesti.

7 TIETOKILPAILUN VASTAUKSET
6. Mikä on suosituin oppisopimuksella suoritettavista tutkinnoista? merkonomi Oppisopimuskoulutus on nykyään suosittu vaihtoehto mm. kaupan alalla. 7. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa kun… on hankkinut työpaikan Edellytyksenä oppisopimuskoulutuksen aloittamiselle on työpaikka. Pääsykokeita tai varsinaista opiskeluiden aloitusaikaa ei ole, vaan voit hakeutua koulutukseen heti työpaikan löydyttyä.

8 TIETOKILPAILUN VASTAUKSET
Mitä 2+1 -malli tarkoittaa? ammattikoulun viimeinen vuosi voidaan suorittaa oppisopimuksella Kuka hankkii oppisopimustyöpaikan? opiskelija itse Kaikki lähtee opiskelijan aktiivisuudesta. Ota asia rohkeasti puheeksi potentiaalisen työnantajan kanssa. 10. Mihin videon Jonne meni töihin oppisopimuksella? Piltemaan

9 JA NYT SE HAASTE! Kehittäkää Tredun oppisopimuskeskukselle uusi innostava ja nuorekas slogan eli mainoslause. Apuja aloittamiseen saatte seuraavasta diasta.

10 Perintei- semmät ehdotukset
IDEAPIZZA Tässä muutama apukysymys joista voitte lähteä liikkeelle. Aluksi on tärkeää tuottaa mahdollisimman suuri määrä ideoita, joten kirjatkaa kaikki ideat ylös paperille. Huonoja ideoita ei ole! Mitä hyviä sloganeita tiedät? Mitä opsosta tulee mieleen? Villit ideat Perintei- semmät ehdotukset Esim ”Just do it” ”Oppisopimus on hyvä juttu!” ”Sanokaa Fazer kun haluatte hyvää” ”Opso on pop” ”Ajattele pidemmälle” Esim. ”itsenäisyys” ”tekemällä oppiminen” ”Be a Jonne!” ”ammatti”

11 VALITKAA RYHMÄSSÄ PARAS EHDOTUS
Jokainen ryhmä kertoo ehdotuksensa opolle tai opettajalle, joka syöttää vastaukset kilpailulomakkeeseen. Päättäkää myös luokasta 1 vastuuopiskelija, joka kerää muiden yhteystiedot ja välittää tiedon mahdollisesta voitosta kaikille esimerkiksi tekstiviestillä tai luokan yhteisessä FB-ryhmässä. Onnea matkaan!

12 OPSO-ALIAS 3 Joukkuetta 3 minuuttia / joukkue Kuka vie voiton?

13 KIITOS KAIKILLE, JA SMOOTHIA KESÄÄ!
Opolta saatte vielä aurinkolasit messiin.


Lataa ppt "SMOOTHISTI TYÖELÄMÄÄN OPPISOPIMUKSELLA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google