Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
1
Omavalvontasuunnitelma
Café Everton Omavalvontasuunnitelma
2
Café Everton on perheyritys, jonka palveluihin kuuluvat perinteiset kahvilapalvelut.
Liisa Leipuri ja hänen miehensä Leevi Leipuri pyörittävät putiikkia yhdessä kahden tyttärensä kanssa. Kahvila myy leivonnaisia, kahvia, teetä, kaakaota sekä kahvilasta voi myös tilata kakkuja ja piirakoita omiin juhliinsa. Café Everton
3
Kahvilan työntekijöiltä vaaditaan Eviran hygieniapassia, ja mikäli työntekijältä sellainen puuttuu, kustantaa työnantaja sen hänelle. Uudet työntekijät koulutetaan kunnolla sekä vanhoillekin työntekijöille järjestetään päivitystä hygieniaosaamiseen. Ennalta ehkäisy
4
Leipoessa otettava huomioon erityisesti puhtaat työpinnat ja työvälineet sekä pitkien hiusten suojaus (pitkissä hiuksissa ei riitä yksi hiuslenkki vaan tarvittaessa laitettava useampi). Mikäli työntekijällä on parta, on se suojattava. Korut otettava pois ennen työpisteelle tuloa. Myös kynsilakka on poistettava ennen töihin tuloa. Leivonta
5
Työskennellessä pestävä käsiä saippualla tunnin välein tai useammin mikäli työntekijät koskettavat vaatteitaan, hiuksiaan tai kasvojaan. Työasu on oltava aina päällä työpisteellä ollessa. Asuun kuuluu housut, paita, myssy, takki sekä työkengät ja se kustannetaan työnantajan puolesta. Asulla ei saa kulkea muualla kuin työpaikalla Leivonta
6
Kahvilaan tulevat raaka-aineet tarkastetaan jotta ne ovat puhtaita ja kunnollisia.
Raaka-aineet tilataan paikallisista tai lähellä olevista tuottamoista aina mikäli mahdollista, mutta jos on tilattava jotakin kauempaa, tilataan se luotettavalta ja eettiseltä tuottajalta. Raaka-aineet
7
Säilytys ja kylmäketju
Tuotteet säilytetään aina peitettynä ja tarvittaessa kylmässä. Mikäli tuotteita jää päivän päätteeksi myymättä, voidaan ne myydä seuraavana päivänä eteenpäin asianmukaiseen hintaan. Päivämääriä tarkkaillaan jatkuvasti sekä kylmätilojen lämpötiloja jotta kylmäketju ei pääse katkeamaan. Säilytys ja kylmäketju
8
Tuotteita myydessä on käytettävä myös työasua, johon kuuluu työpaita ja -housut sekä essu. Hiusten oltava kiinni joko nutturalla taikka letillä mikäli se on hiusten pituudesta mahdollista. Kassalla ollessa tarkkaillaan myös tuotteiden päivämääriä sekä niiden säilytystä, kylmätuotteet pidetään kylmässä jotta ketju ei katkea missään kohtaa. Myynti
9
Käsien hygieniasta on myös pidettävä huolta tunnin välein pesemällä tai useammin mikä on koskettanut työasua, hiuksia tai kasvojaan. Työpaikalla on käsien pesuun oma kaavake joka vaihdetaan joka päivä ja siihen on merkattu jokainen sinä päivänä työvuorossa oleva. Myynti
10
Kahvilassa siivotessa täytyy käyttää kumihanskoja aina kun koskee siivousliinoihin sekä roskakoreihin ja kun menee kassalle palvelemaan asiakasta, on kädet pestävä ensin. Siivoukseen on hankittu kunnolliset välineet sekä desinfioivat aineet, jotta kahvilassa olisi mukavaa ja viihtyisää nautiskella sekä jotta kahvila olisi mahdollisimman hygieeninen. Siivous
11
Elinterviketurvallisuusvirasto Evira
McDonald’s Lähteet
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.