Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
1
BROILERI (Lähde: Lihatiedotus)
2
BROILERI (lähde: Lihatiedotus)
Koipireisi ( g) on broilerin luullinen jalkaosa. Se on mehevintä uunissa kypsennettynä. Sen voi myös grillata tai hauduttaa padassa. Suikaleet tehdään luuttomasta koipireisilihasta ja rintafileistä. Ne sopivat patoihin, keittoihin, kastikkeisiin, wokkiruokiin , leivonnaisiin ja kypsinä salaatteihin. Rintafilee ( g) on luuton ja nahaton rintaliha. Se on broilerin vähärasvaisin osa ja kypsyy nopeasti uunissa tai pannulla. Rintafilee sopii myös uuni- ja pataruokiiin. Rintafileestä tehdään ohuita fileepihvejä, jotka valmistetaan ruuaksi muiden pihvien tapaan uunissa tai paistinpannulla.
3
BROILERI (lähde: Lihatiedotus)
Rintaleike ( g) leikataan broilerin rintaosasta niin, että siinä on mukana rintalasta ja nahka. Rintaleike sopii uuniruokiin, kastikkeisiin ja pataruokiin. Siipi (70-80 g) on pala, josta saadaan nuijasiipi tai litteä siipi. Siipipaloja voi kypsentää uunissa tai grillissä ja ovat hyvää naposteluruokaa. Jauheliha tehdään luuttomasta koipireidestä ja se sopii käytettäväksi muiden jauhelihojen tapaan
4
BROILERI Broileri on kanojen liharotu. Liha on vaaleaa ja mureaa.
Kypsyy nopeasti. Ei saa pitää liian kauan lämpimänä – kuivuu nopeasti. Pitää muistaa hygieeninen käsittely! Pitää kypsentää + 75 °C.
5
Broilerin hygieeninen käsittely
Ei saa tehdä samaan aikaan muuta ruokaa. Raakaa lihaa ei saa säilyttää huoneenlämmössä. Ei saa koskettaa muita ruoka-aineita. Omat työvälineet. Suojakäsineet. Työpiste puhdistetaan huolellisesti desinfioivalla puhdistusaineella.
Samankaltaiset esitykset
© 2023 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.