Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +"— Esityksen transkriptio:

1 Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +
Tee kysymys ja kysy parilta! ymmärtää + sinä + kiinaa + ? Ymmärrätkö sinä kiinaa? - Joo, minä ymmärrän kiinaa. - Ei, minä en ymmärrä kiinaa. soittaa + sinä + pianoa + ? lukea + sinä + kirjaa suomeksi + ? kirjoittaa + sinä + sähköpostia ystävälle + ? tietää + sinä + mitä ”anteeksi” on englanniksi + ?

2 Perhe Kuka Eeva on. - Eeva on Kallen vaimo ja Marian ja Janin äiti
Perhe Kuka Eeva on? - Eeva on Kallen vaimo ja Marian ja Janin äiti. Hän on myös Tonin isoäiti. Kuka Jani on? Kuka Toni on? Kuka Maria on? Kuka Kalle on? Kuka Linda on?

3 Minulla on… = I have… Minulla on auto Minulla ei ole autoa Sinulla on auto Sinulla ei ole autoa Hänellä on auto Hänellä ei ole autoa Meillä on auto Meillä ei ole autoa Teillä on auto Teillä ei ole autoa Heillä on auto Heillä ei ole autoa Annalla on auto Annalla ei ole autoa Presidentillä on auto Presidentillä ei ole autoa Alexilla on auto Alexilla ei ole autoa Kenellä on auto? - Meillä on auto. Onko sinulla auto? - Joo, minulla on auto. - Ei, minulla ei ole autoa.

4 Sano suomeksi. I have a book. Minulla on kirja. We have a car
Sano suomeksi! I have a book. Minulla on kirja. We have a car. Meillä on auto. You have a big apartment. Sinulla on iso asunto. They don’t have a car. Heillä ei ole autoa. I don’t have a guitar. Minulla ei ole kitaraa.

5 Partitiivi 1 VOKAALI + -a/-ä auto autoa iso isoa 2 VOKAALIA + -ta/-tä museo museota 1 KONSONANTTI + ta/-tä kaunis kaunista -e + -tta/-ttä tietokone tietokonetta

6 Kirjoita partitiivi! 1 kaupunki 2 kaupunkia 1 auto 3 autoa 1 radio 6 radiota 1 vene 12 venettä 1 sisko 4 siskoa 1 mies 5 miestä 1 aste 28 astetta 1 yö 2 yötä

7 Minä olen kotoisin Suomesta
Minä olen kotoisin Suomesta. Minä olen kotoisin kylmästä ja pimeästä Suomesta. Me asumme opiskelija-asunnossa. Me asumme isossa opiskelija-asunnossa. Hänellä ei ole autoa. Hänellä ei ole kaunista autoa.

8 Onko sinulla auto. - Joo, minulla on auto. - Ei, minulla ei ole autoa
Onko sinulla auto? - Joo, minulla on auto. - Ei, minulla ei ole autoa. Onko sinulla iso asunto? Onko sinulla kaunis pyörä? Onko sinulla työ Suomessa? Onko sinulla kamera?

9 Onko sinulla mukana (=with you)
Onko sinulla mukana (=with you)..? tietokone sateenvarjo puhelin avain vesipullo passi pankkikortti matkakortti opiskelijakortti…?

10 Finnish writing and speaking clinic
Do you need help with Finnish? Do you want some extra help or support? Have you missed a class? Tuesdays and Wednesdays from Feb 2 to March 11 at 15‒16 Reserve your time slot: Noora Helkiö

11 Suomen keskustelukerho
Haluatko puhua suomea? Tule keskustelukerhoon! Suomi 1- ja Suomi 2 -kurssin opiskelijat Tiistaisin 3.2.‒10.3. klo 16‒17.30 (huone M305 / Fokus, päärakennus) Opettaja Noora Helkiö Ilmoittaudu viimeistään ma 2.2. sähköpostilla:


Lataa ppt "Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google