Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mistä sinä olet kotoisin?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mistä sinä olet kotoisin?"— Esityksen transkriptio:

1 Mistä sinä olet kotoisin?
Minä olen kotoisin Kiinasta. Missä sinä olet nyt (=now)? Minä olen Porissa, Suomessa. Missä sinä asut? - Minä asun Espanjassa.

2 Sinä puhut suomea. Puhutko sinä suomea. He ovat Porissa
Sinä puhut suomea. Puhutko sinä suomea? He ovat Porissa. Ovatko he Porissa?

3 - Ei, minä en asu Helsingissä. Minä asun Espoossa.
asua (1) to live Asutko sinä Helsingissä? - Joo. Minä asun Helsingissä. - Ei, minä en asu Helsingissä. Minä asun Espoossa. laulaa (1) to sing Laulatko sinä karaokea? - …. puhua (1) to speak Puhutko ranskaa? ostaa (1) to buy Ostatko cokista? matkustaa (1) to travel Matkustatko viikonloppuna? ajaa (1) to drive Ajatko autoa?

4 Mikä kuukausi nyt on. Mikä August on suomeksi
Mikä kuukausi nyt on? Mikä August on suomeksi? Milloin suomen kurssi loppuu (= ends)? Milloin sinun syntymäpäivä on? - Minun syntymäpäivä on… Milloin joulu (= Christmas) on?

5

6

7 Millainen sää on?

8 Millainen sää Porissa on nyt. Mikä on sinun kotikaupunki
Millainen sää Porissa on nyt? Mikä on sinun kotikaupunki? - Minun kotikaupunki on … Millainen on sää sinun kotikaupungissa tänään? - Minun kotikaupungissa on …

9 Genetiivi Mikko’s car Mikko + auto Mikon auto Capital of Sweden
Ruotsi + pääkaupunki Ruotsin pääkaupunki Map of Los Angeles Los Angeles + kartta My mother Minä + äiti President of Iceland Islanti + presidentti The name of the university Yliopisto + nimi Student’s student number Opiskelija + opiskelijanumero Your friend’s cat Sinä + ystävä + kissa The weather of Helsinki Helsinki + sää Teacher’s address Opettaja + osoite


Lataa ppt "Mistä sinä olet kotoisin?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google