Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +"— Esityksen transkriptio:

1 Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +
Tee kysymys ja kysy parilta! ymmärtää + sinä + kiinaa + ? Ymmärrätkö sinä kiinaa? - Joo, minä ymmärrän kiinaa. - Ei, minä en ymmärrä kiinaa. soittaa + sinä + pianoa + ? lukea + sinä + kirjaa suomeksi + ? kirjoittaa + sinä + sähköpostia ystävälle + ? tietää + sinä + mitä ”anteeksi” on englanniksi + ?

2 Kuka Marge on. - Marge on Bartin, Lisan ja Maggien äiti
Kuka Marge on? - Marge on Bartin, Lisan ja Maggien äiti. Marge on Homerin vaimo. Marge on Selman ja Pattyn sisko. Marge on Clansyn ja Jackien tytär. Kuka Clancy on? Kuka Homer on? Kuka Selma on? Kuka Abraham on? Kuka Jackie on?

3 Minulla on… = I have… Minulla on auto Minulla ei ole autoa Sinulla on auto Sinulla ei ole autoa Hänellä on auto Hänellä ei ole autoa Meillä on auto Meillä ei ole autoa Teillä on auto Teillä ei ole autoa Heillä on auto Heillä ei ole autoa Annalla on auto Annalla ei ole autoa Presidentillä on auto Presidentillä ei ole autoa Alexilla on auto Alexilla ei ole autoa Kenellä on auto? - Meillä on auto Onko sinulla auto? - Joo, minulla on auto - Ei, minulla ei ole autoa

4 Partitiivi 1 VOKAALI + -a/-ä auto autoa iso isoa 2 VOKAALIA + -ta/-tä museo museota 1 KONSONANTTI + ta/-tä kaunis kaunista -e + -tta/-ttä tietokone tietokonetta

5 Kirjoita partitiivi! 1 kaupunki 2 kaupunkia 1 auto 3 1 radio 6 1 vene 12 1 sisko 4 1 mies 5 1 aste 28 1 yö 2

6 Kirjoita partitiivi! 1 kaupunki 2 kaupunkia 1 auto 3 autoa 1 radio 6 radiota 1 vene 12 venettä 1 sisko 4 siskoa 1 mies 5 miestä 1 aste 28 astetta 1 yö 2 yötä

7 Minä olen kotoisin Suomesta
Minä olen kotoisin Suomesta. Minä olen kotoisin kylmästä ja pimeästä Suomesta. Me asumme opiskelija-asunnossa. Me asumme isossa opiskelija-asunnossa. Hänellä ei ole autoa. Hänellä ei ole kaunista autoa.

8 Onko sinulla auto. - Joo, minulla on auto. - Ei, minulla ei ole autoa
Onko sinulla auto? - Joo, minulla on auto. - Ei, minulla ei ole autoa. Onko sinulla iso asunto? Onko sinulla kaunis pyörä? Onko sinulla työ Suomessa? Onko sinulla kamera?

9 Onko sinulla mukana (= with you)… tietokone sateenvarjo puhelin avain vesipullo passi pankkikortti matkakortti opiskelijakortti…?


Lataa ppt "Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google