Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

RSS, Rich Site Summary © Reino Aarinen, 2008. RSS RSS (Rich Site Summary, joskus Really Simple Syndication) on menetelmä, joka käyttää XML merkkausta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "RSS, Rich Site Summary © Reino Aarinen, 2008. RSS RSS (Rich Site Summary, joskus Really Simple Syndication) on menetelmä, joka käyttää XML merkkausta."— Esityksen transkriptio:

1 RSS, Rich Site Summary © Reino Aarinen, 2008

2 RSS RSS (Rich Site Summary, joskus Really Simple Syndication) on menetelmä, joka käyttää XML merkkausta ja jolla (1) jaetaan yhdellä Web sivustolla (tiedon tarjoaja, aggregaattori) olevaa sisältöä monille muille sivustoille. RSS mahdollistaa (2) uutisten ja päivitysten automaattisen nopean selaamisen. ”RSS ulottuu kaikkialle”. RSS on XML-kielen yksi sovellus. Syotteita katsellaan RSS/lukijaohjelmalla, joka voi olla itsenainen ohjelma, tai integroitu selaimeen, kuten Opera tai Firefox. RSS 2.0 syntaksi on hyvin yksinkertainen, mutta yksikäsitteinen ja tarkka. Säännöt on helppo oppia ja ne ovat helppoja käyttää.

3 Syöte, kanavat, aiheet Syöte (rss) koostuu kanavista (channel), joilla on oma otsikko (title), linkki sisältöön (link) ja lyhyt kuvaus (description). elementillä voi edellä mainittujen pakollisten lapsielementtien lisäksi olla muitakin lapsia Kanavilla on aiheita (item), joista jokaisella on erikseen oma otsikko (title), linkki sisältöön (link) ja lyhyt kuvaus (description). elementillä voi edellä mainittujen pakollisten lapsielementtien lisäksi olla muitakin lapsia

4 Syntaksi

5 elementin lapset + time-to-live

6 elementin lapset mediaa

7 Lisää tietoa http://www.rssboard.org/rss-specification http://www.silmaril.ie/software/rss2.dtd http://www.westinkriebel.com/Public/RSS20.xsd http://www.xmlfiles.com/rss/


Lataa ppt "RSS, Rich Site Summary © Reino Aarinen, 2008. RSS RSS (Rich Site Summary, joskus Really Simple Syndication) on menetelmä, joka käyttää XML merkkausta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google