Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TERVEYDENHUOLLON TRADITIOT P. Pöllänen Ylilääkäri/Kymshp (johdon tulosalue) Dosentti Synnytysten ja naistentautien erikoislääkäri Andrologi (erityispätevyys)

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TERVEYDENHUOLLON TRADITIOT P. Pöllänen Ylilääkäri/Kymshp (johdon tulosalue) Dosentti Synnytysten ja naistentautien erikoislääkäri Andrologi (erityispätevyys)"— Esityksen transkriptio:

1

2 TERVEYDENHUOLLON TRADITIOT P. Pöllänen Ylilääkäri/Kymshp (johdon tulosalue) Dosentti Synnytysten ja naistentautien erikoislääkäri Andrologi (erityispätevyys)

3 KOLME TRADITIOTA Terveydenhuollossa toimii kolme traditiota: Tieteen traditio Laupeudentyön traditio Teollistamisen traditio Nämä pitäisi kietoa toimivaksi vyyhdeksi Yksikään näistä ei yksin riitä, ei myöskään mikään kahden tradition pari

4 TRADITIOIDEN YHDISTÄMINEN VAIKEAA Tiede ja laupeudentyö yhdessä riittää tuottamaan potilaalle terveydenhuoltoa, mutta ilman teollistamista se ei ole tehokasta ja muodostuu kalliiksi Tiede ja teollistaminen muodostaa kyllä tehokasta terveydenhuoltoa, mutta potilas on tunteva olento. Laupeudentyön teollistaminen on ehkä vähän absurdi ajatus, mutta voi toimia Lähimmäisenrakkaus liukuhihnalta ei kuitenkaan ehkä ihan riitä Laupeudentyö virheellisen, ei-tieteellisen tiedon perustalta ei olisi eettistäkään.

5 KAIKKI TRADITIOT TARVITAAN Yhden y.m. tradition korostaminen heikentää muita ja johtaa idean katoamiseen Tasapaino traditioiden välillä säilytettävä. Laupeudentyön periaatetta ei tarvitse erikseen korostaa, koska siitä tämä kaikki lähti.

6 KIITOS! Vanhaa Kymenlaaksoa: Haminan bastionit 1720-luvulla (arkkitehdin piirros, oik.). Mm. Leonardo da Vincin suunnitelma Sforzinda-kaupungin suunnitelma (vas.). Sforzindasta piti tulla ideaalinen kaupunki ja se piti rakentaa Milanon lähelle.

7

8


Lataa ppt "TERVEYDENHUOLLON TRADITIOT P. Pöllänen Ylilääkäri/Kymshp (johdon tulosalue) Dosentti Synnytysten ja naistentautien erikoislääkäri Andrologi (erityispätevyys)"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google