Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ottelutapahtuma- tutoroinnin -nostot 2011 Marko Viitanen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ottelutapahtuma- tutoroinnin -nostot 2011 Marko Viitanen."— Esityksen transkriptio:

1 Ottelutapahtuma- tutoroinnin -nostot 2011 Marko Viitanen

2 Ottelutapahtumatutorointi -yli 1400 pelin päähavainnot Työnjako melko hyvä + Valmentajien ja muiden toimijoiden välillä pääosin hyvä työnjako. Postiivinen sävy vallitsee + Sävy, jolla lasten kanssa kommunikoidaan on pääosin myönteinen. Huippusuorituksia valmennuksessa – näkyy myös pelissä + Joukossa aivan erinomaista pelitapahtumakokonaisuuden johtamista aina alkuverryttelyistä loppuyhteenvetoon. Vain vähän hölmöileviä vanhempia – heidät kyllä huomataan + Vanhemmat pääosin kannustavia ja ilmapiiri hyvä.

3 Ottelutapahtumatutorointi Kehityskohtia löytyy! Ottelupalavereihin parempi ryhti, ruutiini ja runko. - Jokaisessa pelissä tulisi olla teema, joka nousee esiin koko tapahtuman ajan. Valmentajalla tulee olla oma hetki myös pelin tauolla! Alkuverryttelyssä paljon palloja ja pelaamista. - 50x200 taitotoistoa=10 000! -2v2 (1-2min osissa) ja 3v1 pelaaminen syöttöjonojen tilalle - Harjoitusvaikutus ja siirtovaikutus pelaamiseen vuoden aikaan suuri! Enemmän huomiota pallottomien aktivoimiseen. - Pelaajien tulee saada ”kantapäät irti maasta”. - 9/10 valmentajasta keskittyy pallollisen ohjaamiseen!

4 Ottelutapahtumatutorointi -yli 1400 pelin päähavainnot Haluammeko älykkäitä, luovia ja pelirohkeita pelaajia? Tarvitsemme pelirauhaa -Pallollisen pelaajan jatkuva ohjaaminen on saatava loppumaan! Lähes ”nollatoleranssi”! Lisäämme pelirohkeutta - Valmentajan tulee etsiä pelistä heti alussa hyviä onnistumisia ja huomata ne. Sellainen johtaminen lisää pelirohkeutta! Ohjeen sijaan kysymme useammin - Valmentajan tulee opetella kysymään asioita, joita haluaa lasten ja nuorten pelissä tekevän. Miten saat pallon Kalle vs. Kalle pyydä palloa!? •Hyvä …mikä? -Hyvä sana ei riitä. On myös muistettava sano mikä oli hyvää. -Esim. Hyvä syöttö, josta pelikaverin oli helppo jatkaa eteenpäin.

5 Ottelutapahtumatutorointi -yli 1400 pelin päähavainnot F8 painopisteet 1v1 tilanteet –Kuljetus, pallonkäsittely, käännökset, harhautukset, ohittaminen ja suojaaminen. Paljon niiden harjoittelua. Kaikkien yksilöiden rohkeus ja aktiivisuus pelissä. F9 painopisteet Pallottoman pelattavaksi liikkuminen ja kehon asento pelille auki. Katse kentälle ja kahden pelaajan yhteistyö. Syöttö kaverille etupuolelle ja liike syötön jälkeen. Nopea pallon riisto ja pelaaminen sen jälkeen omille!

6 Ottelutapahtumatutorointi -yli 1400 pelin päähavainnot E10-E11edellisten lisäksi Pelin eri kaistojen käyttö (painopisteen vaihdot) 1. kosketus tilaan ja liikkeeseen !Ajatus ja päättäväisyys maalintekotilanteissa kaipaa huomiota. Lasten pelissä pitäisi nähdä paljon pelaajia, joilta ei saa palloa pois  ! Havainnot ja painopisteet ovat kesän 2011 turnauksista Stadi Cup, Helsinki Cup, Wasa Football Cup, Hippo –turnaus ja Saimaa turnaus!

7 Menestys ei synny sattumalta!


Lataa ppt "Ottelutapahtuma- tutoroinnin -nostot 2011 Marko Viitanen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google