Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä 2010. HSY Jätehuolto. Kulutusväittämiä Elena Saarikallio, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä 2010. HSY Jätehuolto. Kulutusväittämiä Elena Saarikallio, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus."— Esityksen transkriptio:

1 Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä 2010. HSY Jätehuolto. Kulutusväittämiä Elena Saarikallio, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy

2 Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä 2010. HSY Jätehuolto.2 Kulutusväittämiä (vaikeammat) Kulutus nostaa henkistä hyvinvointia. Suomi – Euroopan Amerikka. Ei raha tee onnelliseksi, vaan tavara. Jokainen voi vähentää kulutustaan puoleen nykyisestä. Oikeudenmukaisuuden nimissä – Jääkaappi jokaiseen kiinalaiseen kotitalouteen. Rahalla ei voi ostaa henkistä hyvinvointia. Ihmisiä pitää kannustaa kuluttamaan. Kertakäyttötuotteet ovat hieno keksintö!

3 Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä 2010. HSY Jätehuolto.3 Kulutusväittämiä (vaikeammat) Uusi on parempaa kuin vanha. Kaikkien tulisi tavoitella maallista mammonaa. Pitkäikäisistä tuotteista ei kannata maksaa lisähintaa. Kestävä kuluttaminen lisää elämänlaatua. Kulutus pitää talouden pyörät liikkeessä. Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.

4 Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä 2010. HSY Jätehuolto.4 Kierrätykseen ja kulutukseen liittyviä väittämiä (helpommat) Kierrätys kannattaa. / Kierrätys on turhaa. Uusi on parempaa kuin vanha. / Vanha on parempaa kuin uusi. Kertakäyttötuotteet ovat hieno keksintö. / Kertakäyttötuotteet ovat turhia. Viallinen kodinkone kannattaa korjata. / Viallisen kodinkoneen tilalle kannattaa ostaa uusi. Kalliit tuotteet kestävät käytössä pidempään. / Halvalla saa kestäviä tuotteita. Uusien tavaroiden ostaminen tekee onnelliseksi. / Tavaroiden ostaminen ei tee onnelliseksi. Pienet ekoteot ovat tärkeitä. / Pienillä ekoteoilla ei ole merkitystä.


Lataa ppt "Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä 2010. HSY Jätehuolto. Kulutusväittämiä Elena Saarikallio, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google