Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Innovaatiokulttuuri Innovaatio = uudennos

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Innovaatiokulttuuri Innovaatio = uudennos"— Esityksen transkriptio:

1 KUN RAUTAKANKI EI RIITÄ JA RUTIINI TAPPAA rehtori Mervi Parviainen Turvallinen Suomi 29.5.2013

2 Innovaatiokulttuuri Innovaatio = uudennos
Innovaatiokulttuuri = kyky uudistaa toimintaa Monet ulottuvuudet arkipäivän oivalluksista maailmaa mullistaviin keksintöihin kertakaikkinen, yht´äkkinen pitkän aikavälin tuotos, askel askeleelta etenevä: jotain vanhaa, jotain uutta, jotain lainattua

3 Miksi? Yhteiskunta – toimiala – Pelastusopisto – yksilöt
Euro on kova konsultti Muuttuva toimintaympäristö Leipiintyminen, työn ilon katoaminen Asioita ei ole mahdollista tehdä / ei ole järkevää tehdä / ei ole kustannustehokasta tehdä niin kuin aina ennen. Vaikutusmahdollisuudet: ollaanko mukana vai ei?

4 Asenteiden kangistamat(ko)
Miksi kehittäisin, kun siitä ei erikseen makseta? Me ollaan jo niin hyviä, että eihän tätä voi enää parantaa. Pakko tappaa luovuuden! Kehitetään sitten, kun pomo käskee. Tässä mitään enää… eläkettä odotellessa. "Ne vanhat hyvät ajat, kun kaikki oli paremmin…"

5 Se kuuluisa flow Mitä kivaa tänään töissä?
Hienoa palautetta, miten vielä pantaisiin paremmaksi? Ei sillä vanhalla samalla kaavalla jaksa painaa montaa kymmentä vuotta. Hihat on kääritty: tehdäänkö kokonaan uutta vai korjataanko vanhaa?

6 Meneekö överiksi? Hankkeiden luvattu valtakunta.
Kehitetäänkö kehittämisen vuoksi? Ohjaako raha liikaa? Mihin hankkeeseen saataisiin helpoimmin rahoitus? Mikä oikeasti on uutta – vain uusi nimi? Uupuminen – koska tehdään oikeita töitä?

7 Siis… Pelastusopisto kulttuurin luojana Pelastusopisto edelläkävijänä
Innovaatiokulttuuri + tuloskulttuuri Ihminen + toimintaympäristö Uskallus myös epäonnistua Pelastusopisto edelläkävijänä uuden tiedon tuottaja, testaaja, mallintaja Pelastusopisto mallin antajana Malli opiskelijoille Erilaisuuden hyväksyminen Pelle Pelottomat & Jarrumiehet

8

9


Lataa ppt "Innovaatiokulttuuri Innovaatio = uudennos"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google