Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Talouspalvelut Markku Vehmas KUUMA-johtokunta 11.12.2103.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Talouspalvelut Markku Vehmas KUUMA-johtokunta 11.12.2103."— Esityksen transkriptio:

1 Talouspalvelut Markku Vehmas KUUMA-johtokunta 11.12.2103

2 Talouspalveluiden nykytila selvitysalueen kunnissa Kunnat hoitavat tällä hetkellä talouspalvelunsa joko Kokonaan itse (Hyvinkää, Sipoo, Pornainen) Hyvää: Koko prosessi on omissa käsissä Huonoa: Erikoisosaamista puuttuu, resursseja on liian vähän Seudullisen talouspalvelukeskuksen tukemina (Tuusula, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi) Hyvää: Suhteellisen edullinen ja perusprosessi toimiva Huonoa: Vanhentuneet järjestelmät, kirjavat toimintatavat, manuaalisia prosesseja, vastuunjaon epätäsmällisyydet, alimitoitetut kehittämisresurssit Kuntien Taitoan kautta (Kerava) Hyvää: Ison talon edut mm. järjestelmien kehittämisessä Huonoa: Yksilöllisiä tarpeita ei huomioida

3 Keskeiset huomiot Pienehköt taloushallinnon tiimit ovat nyt suhteellisen haavoittuvaisia eivätkä mahdollista riittävää panostusta kehittämiseen. Perustoiminnot pystytään turvaamaan, mutta tällä hajautetulla mallilla jatkettaessa toiminnan uudistaminen on haasteellista. –Erityisasiantuntijuutta vaativiin tehtäviin ja kehittämistehtäviin tarvittaisiin lisäpanostusta –Resurssit ovat niin ohuita että esim sijaisjärjestelyt ontuvat. Asiantuntijuus on usein yhden henkilön varassa - > haavoittuvuus –Hyvin toimivien järjestelmien tuella taloushallinto hoituisi varmemmin ja tehokkaammin Talouden ja laskentatoimen osaamista ei voi kokonaan ulkoistaa. Kunnissa tarvitaan aina esim. omaa kirjanpidon tuntemusta, tilinpäätösosaamista, sekä julkisen ja erityisesti kuntatalouden ja kunnallisten liikelaitosten periaatteiden tuntemusta.

4 Yhteenveto KRITEERINYKYTILAN EDUTNYKYTILAN HAITATNYKYTILAN ARVOSANA Palvelujen saatavuus ja tehokkuus Peruspalvelut toimivat ja kuntakohtainen räätälöinti on pääasiassa mahdollista Resursointi on ohutta ja siitä johtuen varamiesjärjestelyt usein ontuvat. Työtavat ovat vaihtelevia ja sisältävät manuaalisia prosesseja. Kehittämisresurssit ovat puutteelliset. - (yksi miinus) Kilpailukyky verrattuna Helsingin seutuun ja koko maahan Taloudelliset päätökset tehdään lähellä kuntalaisia ja tarvittaessa päätökset voivat syntyä melko nopeasti. Verrattuna Helsingin seudun ja muun maan isoihin kaupunkeihin, selvitysalueen kunnissa resurssit ovat hajallaan. Osaamisessa on puutteita erikoisosaamista vaativissa tehtäväalueissa. Esimerkiksi riskienhallinta on puutteellista. Rahoituksen hakumahdollisuudet eivät ole niin monipuolisia kuin isoissa kunnissa. Käytetyt työtavat ovat kirjavia yhteisen ohjauksen keveyden vuoksi. - (yksi miinus)

5


Lataa ppt "Talouspalvelut Markku Vehmas KUUMA-johtokunta 11.12.2103."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google