Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Aidan teko Lähde: Peruskartta Heikki Virtanen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Aidan teko Lähde: Peruskartta Heikki Virtanen."— Esityksen transkriptio:

1 Aidan teko Lähde: Peruskartta Heikki Virtanen

2 Alue, jonne perustetaan laidun

3 Materiaalit: käytetään pääasiassa puuta. Tolpat tulee pääasiassa painekyllästetystä puusta. Katos ja kiinniotto karsina tehdään omasta puusta. Osa karsinoista kuitenkin rautaisia Alue ja väliaidat tulee sähkövaijerista Aidan yläreunaan naulataan mahdollisesti laudat, jotka kiertävät aitauksen. Eläimet huomaavat reunat ja helpompi havaita mahdollisesti hirvien hajottamat kohdat Lammasverkkoa tien viereen, jotta pienet vasikat eivät karkaa Laitumelle rakennetaan ruokinta katos, jossa hyödynnetään alueella olevaan latoa. Talvea varten pitää laittaa lämmitetyt vesikupit. Tulevaisuudessa alueelle, ehkä rakennetaan katos, johon tulee kaislakatto.

4 Alueesta saatiin kesän aikana aidattua noin 5 hehtaaria
Alueesta saatiin kesän aikana aidattua noin 5 hehtaaria. Osa alueesta rajoittuu pieneen kylätiehen jonka varteen laitettiin tolppien ja sähkölangan lisäksi myös lammasverkko. Verkon ylä- ja alareunaan naulattiin myös lauta, jonka tehtävänä on pitää verkko pystyssä. Pieni avovesiosuus kaislikossa hoitui tyhjillä AIV- purkeilla, jossa oli muutama kilo hiekkaa painona. Hiekan ansiosta purkit pysyvät pystyssä. Tämä mahdollistaa sähkölangan pujottamisen kahvoista sen koskematta veteen. Samasta välistä pujotettiin myös paalinaru joka sidottiin kummastakin päässä sekä keskellä avovesiosuutta tolppiin. Pellon ja kaislikon väliseen ojaan kaivettiin muutama juomapaikka. Ojaan tehtiin myös ylityspaikat. Ylityspaikat ovat isoja rautalevyjä, jotka on tarvittaessa nostettavissa pois.

5 Tarvikkeita Yleiskuva on peräkärryillä olevista aitatarvikkeista näkyvillä mm. lammasverkkorulla, aitatolppia, painekyllästettyjä tolppia sekä lautaa.

6 Tarkastelussa pienemmät tarvikkeet kuten naulat, kiinnikkeet, kahvat, vaijerirulla, nauharulla, maakaapeli. Kuvasta puuttuu sähkönaru, joka kerittiin käyttämään ennen kuvan ottoa. Kaikkiaan sekä narua että lankaa oli 800 metriä, vaijeria oli noin 400 metriä.

7 Laidunalue Näkymä on osasta aitausaluetta ennen ja jälkeen.

8 Lähemmässä tarkastelussa on kaarteen rakenne.
Havaittavissa miten lammasverkko on kiinnitetty sekä sähkölangan sijoitus osalla jossa käytetty lammasverkkoa.

9 Vesistön ylitys Nähtävissä kelluvat AIV- purkit.

10 Portti Porttiratkaisu. Helppo, nopea avata ja kevyt.

11 Highlandit uudella laitumella
Kuvassa on osa eläimistä uudella laitumella. Vasemmassa Briitta ja vasikkansa Anselmi. Oikeassa Kalle, Satchel ja Valborg

12 Aitauksen yhdessä reunassa olevan kapean metsä kaistaleen varjon suojissa Kalle, Satchelin vasikka (musta) Filip ja Valborgin vasikka (ruskea) Viktoria


Lataa ppt "Aidan teko Lähde: Peruskartta Heikki Virtanen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google