Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

1 010758000 Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "1 010758000 Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite."— Esityksen transkriptio:

1 1 010758000 Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite

2 2 Huomioitavaa Tärkeää on ymmärtää asioita ja soveltaa niitä, ohjelmistotekniikassa(kaan) ei ulkoaopettelulla pääse pitkälle Todennäköisimmät tehtävätyypit: – selitä seuraavat termit/käsitteet/muut – X:n merkitys ohjelmistokehityksessä – vertaile X:ää ja Y:tä. Missä tilanteessa niitä käytetään? Miksi? Perustele ja anna esimerkkejä!

3 3 Tenttiin tuleva materiaali Haikala, Märijärvi: Ohjelmistotuotanto, 7. painos soveltuvin osin Kaikki muu kurssimateriaali: – luennot – harjoitukset – harjoitustyö

4 4 Haikala, Märijärvi (1/5) Osa I eli kappaleet 1-4 kokonaan. Seuraavat asiat ovat erittäin tärkeitä (huom: nämä eivät ole suoraan tenttikysymyksiä!): – mitä ohjelmistotuotanto on ja mihin sitä käytetään? – mitä osa-alueita ohjelmistotuotantoon liittyy? Mitä tehtäviä osa-alueilla on ja mikä on niiden suhde toisiinsa? – mitä tarkoitetaan elinkaarella? Entä elinkaarimallilla? Mitä käytetään milloinkin? Miksi? – mikä on projekti? – mitä tukitoiminteita projektiin kuuluu? – vaatimuksenhallinnan menetelmät ja merkitys ohjelmistokehityksessä

5 5 Haikala, Märijärvi (2/5) Osa II: – Kpl 5, 9 ja 10: ei tule tenttiin – Kpl 6: ymmärrät, mihin luokkakaaviota (tai käsitemallia käytetään). Osaat tarvittaessa piirtää ja lukea käsitemalleja. – Kpl 7: ymmärrät, mihin tilakaavioita käytetään. Osaat tarvittaessa piirtää ja lukea niitä. – Kpl 8: ymmärrät, mihin sekvenssinkaavioita käytetään. Osaat tarvittaessa piirtää ja lukea niitä.

6 6 Haikala, Märijärvi (3/5) Osa III kappaleet 11-15 kokonaan. Seuraavat asiat ovat erittäin tärkeitä: – Mitä tarkoitetaan laadulla ja laatujärjestelmällä? Millaisia laatujärjestelmiä on olemassa? Mihin mittareita ja auditointeja käytetään? Entä sertifiointi? Kuinka em. asioita kehitetään? – Mikä on projektinhallinnan rooli ja tehtävät ohjelmistokehitysprojektissa? Mitä tarkoitetaan projektiorganisaatiolla, WBS:llä ja Gantt-kaaviolla? Miten projektia seurataan? Entä miksi ja miten projektiriskit kartoitetaan? – Mikä on projektisuunnitelman tarkoitus? Milloin se tehdään ja ketkä osallistuvat sen tekemiseen?

7 7 Haikala, Märijärvi (4/5) – Miten projektin työmääriä arvioidaan? (Huom! Kaavoja ei tarvitse osata ulkoa!) – Mitä tuotteenhallinnalla tarkoitetaan? Entä versionhallinnalla? Missä tilanteissa niitä käytetään? Miksi? – Mitä ovat tarkastukset ja katselmoinnit? Mitä hyötyä niistä on? Milloin niitä tehdään? – Millaisia testausmuotoja on olemassa? Milloin käytetään mitäkin? Miksi on testattava? Millaisella testiaineistolla pitäisi testata? Mikä on virhe, vika, häiriö tai V-malli? Mistä tiedetään milloin testauksen voi lopettaa? (Kaavoja ei taaskaan tarvitse osata ulkoa!)

8 8 Haikala, Märijärvi (5/5) Osa IV: – Kpl 16 ei niin tärkeä, kuitenkin hyvä lukea läpi. Ymmärrät, mitä tavoitteita ohjelmiston suunnittelulla on ja mitä keinoja niiden saavuttamiseksi on olemassa. Ymmärrät mikä on rajapinta ja miten suunnittelu karkealla tasolla etenee. – Kpl 17: ei tule tenttiin Osa V: – Kpl 18-19 ei tule tenttiin


Lataa ppt "1 010758000 Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google