Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Paijalan koulu 2014-2015.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Paijalan koulu 2014-2015."— Esityksen transkriptio:

1 Paijalan koulu

2 Koulu alkaa, loppuu, huilataan…
Oppitunnit menevät seuraavasti: 08.15 – 09.00 09.00 – 09.45 09.45 – (Välitunti) 10.00 – 10.45 10.45 – (Ruokatunti 1-4. luokkalaisille) 11.30 – 12.15 12.15 – 13.00 13.00 – (Välitunti) 13.15 – 14.00 14.00 – 14.45 5-6 luokkalaisilla ruokailu hieman eri aikaan: Oppitunti – 11.00 Ruokatunti – 11.45 Oppitunti – (11.45 – 13.00)

3 Arvioinnista Arviointiviikko kolmikantakeskusteluineen on viikko 47 ( ) 2. -6.luokkalaiset oppilaat ja heidän huoltajat kutsutaan kolmikantakeskusteluun. 1.lk:n opettajat tapaavat kaikkien oppilaiden huoltajat syyskuun aikana. kirjallinen väliarviointi kaikille jaetaan lukuvuositodistus Opettaja voi suorittaa muulloinkin oppilaan arviointia parhaaksi katsomallaan tavalla.

4 Tärkeitä päivämääriä 18.8.2014 klo 18.00 1.luokan vanhempainilta
28.8. torstaina pidetään vanhempainilta koko koululle (2-6lk). Klo 18 alkaen ovat ensin luokkakohtaiset tapaamiset omissa luokissa ja sitten klo on yhteistilaisuus salissa. Lauantaina on koulupäivä. Koulua on tuolloin Lauantaikoulupäivä on kaikille Tuusulan kouluille pakollinen. Päivällä ei korvata mitään tiettyä päivää. Koulukuvaus Ma ja Ti (Kuvausaikataulu myöhemmin) Arviointiviikko vk 47 ( ) Oppilailla koulua Jouluaskartelupajat Ti ja Ke Oppilaat tulevat molempina aamuina normaalin aikataulun mukaan ja pääsevät kaikki klo Joulujuhlat pidetään B+C -luokkien juhla on alkaen ja A-luokkien juhla on klo alkaen. Jouluevankeliumi pidetään koululla Koulua on 9.00 – Viikolla 51 on 3-6 luokilla koulua 9-13 ja 1-2 luokilla on koulua joko tai Koulun hiihtokilpailut pidetään , jos lumitilanne sen sallii. Kirjallinen arviointi annetaan viikolla 7 perjantaina Talviliikuntapäivä on Pääsiäistapahtuma on torstaina Koulu päättyy kaikilla klo Vappurieha pidetään torstaina Koulu loppuu kaikilta klo 13.00 luokkalaiset tutustuvat Hyökkälän yläkouluun 9.00 – 12.00 uudet ekaluokkalaiset tutustuvat Paijalan kouluun Kevätkirkko perjantaina (Tarkempi aika ilmoitetaan myöhemmin) 6.lk:n potkiaiset yläasteelle, lukuvuositodistukset ja stipendit jaetaan lauantaina klo alkaen. Suvivirren myötä lähdemme kesälomalle.

5 OPPILASHUOLTO PAIJALASSA
UUDEN OPPILASHUOLTOLAIN MUUTOKSET KOULUN ARJESSA  Uusi oppilashuoltolaki tuli voimaan Laki koskee esiopetusta, perusopetusta ja toisen asteen opetusta. Se kokoaa yhteen aiemmin useissa eri laeissa olleet säädökset oppilashuollon järjestämisestä. Oikeus oppilashuollon kuraattori- ja psykologipalveluihin laajenee koskemaan perusopetuksen lisäksi toisen asteen opiskelijoita. Aikaisemmin kouluissa toimivat oppilashuoltotyöryhmät (OHR) jakautuvat uuden lain myötä kolmeen erilaiseen ryhmään: yhteisölliseen, yksilökohtaiseen ja pedagogiseen ryhmään: - Yhteisöllisessä oppilashuollossa käsitellään koko kouluyhteisön hyvinvointia koskevia asioita ja toiminta suuntautuu ennaltaehkäisevään työhön. - Yksilökohtainen oppilashuoltotyö tarkoittaa yhden oppilaan asian käsittelyä, mitä varten entisen OHR:n sijaan kootaan työryhmä tapauskohtaisesti. Oppilaan / opiskelijan tilanteen ja huolenaiheiden mukaan siis määritellään se, keitä asiantuntijoita ryhmässä olisi hyvä olla mukana. Ryhmään voi myös pyytää koulun ulkopuolisia toimijoita. - Kolmantena ryhmänä on entisestä oppilashuoltoryhmästä irrotettuna pedagoginen oppilashuoltotyö, mikä tarkoittaa kurinpitoon, tehostettuun ja erityiseen tukeen liittyvien asiakirjojen käsittelyä sekä muuta erityisopetukseen liittyvää moniammatillista työtä. Oppilashuoltotyössä Paijalan koulussa toimivat myös laaja-alainen erityisopettaja (Christina Tolvanen) ja pelkästään oppilaan tukitoimiin palkattu resurssiopettaja (Lotte Malkakorpi).

6 Oppilashuollosta Kouluissa toimivat oppilashuoltohenkilöt: kouluterveydenhoitajat, koulupsykologit ja koulukuraattorit voivat olla kaikkien näiden yllä esitettyjen työryhmien jäseniä, mutta yksilökohtaisessa ja pedagogisessa työryhmässä kokoonpano ei aina ole vakio. Koulussa yksilökohtaisen oppilashuollon palveluihin ohjattaessa, opettajan tulee ensin keskustella asiasta oppilaan / opiskelijan kanssa ja / tai olla yhteydessä hänen kotiinsa. Opettaja voi tarvittaessa ehdottaa asiakkuutta kuraattorin tai koulupsykologin luona. Oppilaalla on oikeus käyttää näitä palveluita, eikä huoltaja voi sitä kieltää. Palvelu on oppilaalle vapaaehtoista.   Oppilaan / opiskelijan kotoa oppilashuoltohenkilöstöön voi - ja saa - olla suoraan yhteydessä samoin kuin aiemminkin.

7 Oppilahuollosta Koulupsykologi voi olla avuksi esim. oppimisvaikeuksissa, keskittymisvaikeuksissa, tunne-elämän ongelmissa tai käyttäytymisen ja sopeutumisen ongelmissa. Koulukuraattori on sosiaalityön ammattilainen koulussa. Kuraattori voi olla avuksi esim. kaverisuhteisiin liittyvissä ongelmissa, arjen ja elämänhallinnan pulmissa, Koulunkäyntihaluttomuuteen tai poissaoloihin liittyvissä tilanteissa, vaikeissa perhetilanteissa sekä tunne-elämän pulmissa (esim. surut, huolet, motivaatio, alavireisyys). Koululaisten perhetyöntekijä tukee kodin ja koulun välistä yhteistyötä. Palvelu on matalan kynnyksen tukea tavoitteena ehkäistä alakouluikäisten koulunkäyntiin liittyviä pulmia. Perhetyöntekijä voi olla avuksi esim. koulumotivaatioon liittyvissä pulmissa, kodin ja koulun välisen yhteistyön kangerrellessa, perheen tarvitessa tukea esim. kotitilanteen muuttuessa tai jos vanhemmuuteen liittyvät asiat askarruttavat.

8 Kouluterveydenhuolto
Terveydenhoitaja Reetta Hokkanen ( ) Yhteydenotot myös sähköpostitse tai Wilman kautta. Terveydenhoitotila sijaitsee ylätalon yläkerrassa(2.krs) Terveydenhoitaja on yleensä paikalla tiistaisin ja keskiviikkoisin. Terveydenhoitaja tekee terveystarkastuksen kaikille oppilaille vuosittain. Terveystarkastuksista tulee aina ennakolta tieto kotiin ja vanhemmat voivat tulla mukaan tarkastuksiin, mutta tällöin on päivä ja aika sovittava etukäteen. Koululääkärille varataan aika terveydenhoitajan kautta. Lääkärin tarkastukset ovat 1. ja 5. luokkalaisille. Kouluterveydenhoitajan puoleen voi kääntyä kaikissa oppilaan terveyttä koskevissa asioissa. Varsinainen sairaanhoito ei kuulu kouluterveydenhoitajalle, vaan oppilaan sairaanhoidon järjestämisestä vastaavat vanhemmat.

9 Yleistä Oppilaita tällä hetkellä 273
luokanopettajia 13, perusopetusryhmiä 13 Laaja-alainen erityisopettaja Cristina Tolvanen koululla 25 viikkotuntia A2-kielen (saksa) opettaja Riitta Leinonen 4 viikkotuntia Paijalassa Avustajia on 4. Heidän tuntimääränsä koulunkäynnin ohjauksessa on yhteensä 75h. Koululla on kuraattori 1-2 päivää viikossa ja aina kiireellisissä asioissa (keskiviikko pääpäivä) Muuta henkilökuntaa (Keittiö ja siivous) Terveydenhoitaja käy 2 kertaa viikossa (KE , TO tai PE) Koulusihteeri käy 3 kertaa kahdessa viikossa Koululla toimii kunnan ylläpitämä iltapäiväkerho (Vastuuohjaaja Tuomas Laukka) Oppilashuoltotyöryhmä kokoontuu säännöllisesti ainakin kaksi kertaa kuussa. Työryhmistä ja toiminnasta enemmän ”Oppilashuolto-dioissa”. Työryhmät kokoontuvat vaihtelevasti eri kokoonpanoissa, mutta kokouspäivä on yleisimmin keskiviikko. Ruoka tulee Hyökkälästä (Pääemäntä Anna-Liisa Hedman ) Erityisruokavalioista enemmän seuraavassa diassa.

10 Erityisruokavalioista
Tuusulan kunnan ruokapalveluissa vaaditaan lääkärintodistus kaikissa erityisruokavalioissa niiltä, joille tarvitaan ruokavalio sairauden hoitoon tai muun terveydellisen syyn vuoksi syyslukukauden 2014 alusta lähtien. Vaikka ruoka on pääsääntöisesti laktoositon, tietyissä erityisissä tapauksissa tarvitaan tieto myös tästä ruokavaliosta. Laktoosittoman ja vähälaktoosisen ruokavaloin voi itse ilmoittaa siihen varatulla kaavakkeella. Ruokapalvelut luopuvat kaikista muista erityisruokavaliokaavakkeista paitsi kasvisruokavaliokaavake jää ala-asteille sekä laktoositon kaavake, jolla ilmoitetaan myös vähälaktoosinen ruokavalio. Lääkärintodistus vaaditaan kaikille muille erityisruokavalioille. Kaavakkeet ja lisätietoa asiasta löytyy ja sieltä opetus ja koulutus/kouluruokailu.

11 Koulumme henkilökuntaa
1 lk:n opet: Merja Näkki (A) ja Terhi Leislahti (B) 2. lk:n opet: Mari Kallio-Tihilä (A) ja Päivi Kulmala (B) 3. lk:n opet: Jaakko Mäki (A) ja Marita Haapasalo (B) 4.lk:n opet: Laura Luomanen-Jaakkola (A), Hanne Ketomäki (B) 5.lk:n opet: Annika Valavuo (A), Anna Sipola (B) 6.lk:n opet: Susanna Suortti (A), Riikka Lehtinen (B) Taneli Kemppainen (C) A2-saksan opettaja Riitta Leinonen 4.lk ja 6.lk A2-ranskan opettaja Annika Valavuo 4-6lk Erityisopettaja Christina Tolvanen Resurssiopettaja ja erityisopettajan työpari Lotte Malkakorpi Avustajat: Raila Turunen ( saakka), alkaen Nora Lindblad, Joni Vaittinen , Tuomas Laukka ja Anne Salmi Paijalan keittiön emäntä Piia Liesivesi Siivouksesta vastaa SOL siivousfirma Terveydenhoitaja Reetta Hokkanen Koulusihteeri Ritva Kuru Kuraattori Minna Sevon Koulupsykologi Sanna Hemnell Koululaisten perhetyöntekijä Arja Heinonen Rehtori Petri Närhinen

12 Puhelinnumeroita ja mail-osoitteita
Opettajahuone Ylätalo (4. luokat ja 5.luokat)) 1.luokkalaiset Kanslia, rehtori Vararehtori Päivi Kulmala Koulusihteeri Ritva Kuru Koulun keittiö (Piia Liesivesi) Erityisope Christina Tolvanen Terv.hoit. Reetta Hokkanen Rehtori Petri Närhinen Koulukuraattori Minna Sevon Koulupsykologi Sanna Hemnell ( ) Koululaisten perhetyöntekijä Arja Heinonen Opettajien ja muiden mail-osoite = Iltapäiväkerho - Tuomas Laukka (Vastuuohjaaja) - Joni Vaittinen - Anne Salmi - Raila Turunen (Nora Lindblad) Iltapäiväkerhon koordinaattori Eija Kenttälä

13 Työ- ja loma-ajat 2014 - 2015 Lukuvuosi 2014-2015
Syyslukukausi (maanantai) – (lauantai) Syysloma – (viikko 42) Yhteensä 91 työpäivää. Kevätlukukausi (maanantai) – (lauantai) Talviloma – (viikko 8) Yhteensä 97 työpäivää. Muut vapaapäivät: loppiainen, vappupäivä 1.5 ja helatorstai . Lisäksi koulujen tulee pitää yksi valinnainen lauantaityöpäivä. Paijalassa tuo lauantaipäivä on klo

14 Liikunnasta Jos oppilaalla on viimeiset tunnit ulkoliikuntaa, voi hän valita meneekö koulussa suihkuun vai kotona. Sisäliikunnan jälkeen käydään suihkussa koulussa. Liikuntatunneilla tulee olla asianmukaiset varusteet liikkumiseen sekä peseytymiseen. Uimaopetusta saavat 1.luokkalaiset, 3. luokkalaiset ja 5. luokkalaiset. 5.luokka ui viikolla 38, 1. luokka ui viikolla 47 ja 3.lk ui viikolla 15. Jos tulee talvi, hiihdämme paljon. Jäähalliviikko 2,4 ja 6 luokkalaisille viikko 14. Muu luistelu päiväkodin läheisellä kentällä ja säiden salliessa Tuusulan järven jäällä. Uusi Paijala-Areena palvelee liikunta- ja välituntiurheilua läpi vuoden. Sitä ei kuitenkaan jäädytetä. Paijalassa alkaa sählykerho 2-3 luokkalaisille ja 4-6 luokkalaisille heti alkusyksystä. Paijalassa alkaa myös liikuntakerho syksyllä.

15 Muuta huomioitavaa! Käynti päärakennukseen on pihan puolelta.
Kadun puoleinen sisäänkäynti on normaalisti aina kiinni. Tulemme mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään Tuusulan urheilusuorituspaikkoja. Iltapäiväkerholaiset toimivat pihaparakissa. Iltapäiväkerhotoiminnasta vastaa Tuusulan kunta Iltapäiväkerhon koko kunnan koordinaattorina toimii Eija Kenttälä ja Paijalan ip- vastuuhenkilönä toimii Tuomas Laukka Jos huoltajat tuovat lapsiaan kouluun autolla, toivomme, että kyytiläiset jätetään Paijalantien bussipysäkille tai Santakuopantien varteen. Ajo koulun asfalttialueelle aiheuttaa ruuhkaa ja jopa vaaratilanteita. 3-6 luokkalaiset voivat tulla pyörillä kouluun ja 1-2 luokkalaisetkin voivat pyöräillä vanhempien erillisellä luvalla (Wilmaviesti tai erillinen lappu) Koulumatkoja pyöräillessä on aina pidettävä kypärää (myös jos liikkuu esim.potkulaudalla tai rullaluistimilla) Kirjastoauto vierailee koululla entiseen malliin ja saman aikataulun mukaisesti


Lataa ppt "Paijalan koulu 2014-2015."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google