Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Venäläinen riepunukke

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Venäläinen riepunukke"— Esityksen transkriptio:

1 Venäläinen riepunukke
Русская тряпичная кукла Auli Kesker SVK

2 Materiaalit ja tarvikkeet
VARTALO: Pieni nukke: n. 20 X 40 cm kokoinen kangas ISO nukke: n. 45 X 75 cm kokoinen kangas VAATTEET: Erilaisia tilkkuja ja nauhoja SIDONTAAN: Vahvaa puuvillalankaa (sidontalangan pituus n. 40 cm) TYÖVÄLINEET: Sakset

3 VARTALO Ota vartalokangas ja taittele se pituussuunnassa 3-kerroin.
Taita 3-kerroin taiteltu kangas vielä puoliksi.

4 Rullaa kangas tiiviiksi ”pötkyläksi”
Rullaa kangas tiiviiksi ”pötkyläksi”. Aloita rullaus siitä lyhyestä sivusta, jossa ei ole taitetta. Rullatessa moninkertainen kangas hieman kupruilee, mutta epätasaisuudet voi painaa rullan sisään.

5 Sido rulla langalla kahdesta kohdasta: nilkoista ja kaulan alapuolelta
Sido rulla langalla kahdesta kohdasta: nilkoista ja kaulan alapuolelta. Lanka pyöräytetään kaksi kertaa vartalon ympäri, kiristetään ja tehdään umpisolmu. HAME Valitse hamekangas. Mittaa hameen pituus hieman kaulalangan yläpuolelta aina varpaisiin asti.

6 Kierrä hamekangas pään ympärille siten, että kankaan oikea puoli jää piiloon. Aloita sauman kohdalta. Kankaan aloitusreunaan voi tehdä taitteen, jotta rispaantuva reuna ei jää näkyviin. Sido hame langalla kaulan kohdalta. Käännä hame alaspäin, jolloin kankaan oikea puoli tulee näkyviin.

7 PÄÄNAUHA Päänauhan tarkoitus on peittää ja koristaa otsaa. Päänauhana voit käyttää koristenauhoja tai kangaskaistaletta. Solmi nauha takaraivolle. HUIVI Huiviin tarvitaan kolmion muotoinen kangas (iso huivi n. 23x23x30 cm). Huivin reunat kannattaa hapsuttaa. Hapsuttaminen tehdään purkamalla kankaan reunasta lankoja.

8 Huivin voi asettaa joko esiliinan päälle tai alle
Huivin voi asettaa joko esiliinan päälle tai alle. Huivin asettelutavasta siis riippuu sidotaanko esiliina ennen huivia vai sen jälkeen.

9 Aseta nukke huivin päälle. Tee huivin pitkälle sivulle n. 1 cm taite.
Käännä taite otsalle. Jos nukellasi on päänauha, niin jätä nauha näkyviin. Paina kangasta peukaloilla ohimoiden kohdalta alaspäin, jotta saat huivin reunat kääntymään alaspäin.

10 Aseta huivien päät ristiin ja pidä peukalolla kiinni.
Solmi huivin päät joko taakse tai sido ne kiinni langalla kaulan ympäri.

11 ESILIINA Leikkaa esiliina ja hapsuta tarvittaessa reunat. Aseta se hameen tavoin pään päälle ja sido langalla. Käännä esiliina alas oikein päin.

12 VYÖ Jos sidontalanka jää näkyviin tai haluat muuten koristella esiliinan yläreunaa, voit sitoa rajakohtaan kangaskaitaleen tai koristenauhan.

13 Valmiita riepunukkeja edestä ja takaa

14 Галина и Мария Дайн: Русская тряпичная кукла
Lisää aiheesta: Галина и Мария Дайн: Русская тряпичная кукла Культура и традиции, 2007


Lataa ppt "Venäläinen riepunukke"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google