Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Selkä suoraksi Suomi TM

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Selkä suoraksi Suomi TM"— Esityksen transkriptio:

1 Selkä suoraksi Suomi TM
Pidetään hauskaa harjoittelemalla!

2 "Selkä suoraksi Suomi" "Selkä suoraksi Suomi" on helppo muutaman minuutin harjoitusohjelma, joka päivittäin tehtynä auttaa lapsia kehittämään ryhtiä, tasapainoa, lihaskuntoa ja notkeutta. Ohjelma on jaettu kolmeen lyhyeen osioon: Tähti (alkuverryttely), Lentävät kaverimme (ryhti) ja Temput ( tasapaino ja lihaskunto)

3 Hei kaikki! Pidä Hauskaa… Selkä suoraksi Suomi TM
Me olemme Minttu ja Ville ja autamme teitä pitämään huolta selkänne hyvinvoinnista. Näytämme nyt muutamia harjoituksia, joita voitte tehdä aina halutessanne. Harjoitusohjelma on nimeltään: Selkä suoraksi Suomi TM Pidä Hauskaa… Selkä suoraksi Suomi TM

4 No niin, eiköhän aloiteta! Ja muista pitää hauskaa!

5 Ensimmäiseksi Ville opettaa kuinka seistään suorassa
Seiso ryhdikkäästi niin suorassa kuin mahdollista ja pidä pääsi pystyssä. Vedä napaa kevyesti sisään kohti selkärankaa.

6 …ja Minttu näyttää harjoituksen, jota voit tehdä muiden harjoitusten välissä. Sen nimi on
SOLMUJEN AVAUS Kallista pää alas eteen ja pyöritä sitä varovaisesti puolelta toiselle. Hiero sormilla kevyesti niskaasi aivan pääsi alapuolelta. Laske olkapäät alas ja pyörittele niitä eteen ja taakse. Hengitä syvään ja rauhallisesti harjoitusten aikana .

7 TÄHDET KEIKKUVA TÄHTI SEISO SUORASSA: Pidä pää pystyssä ja napa
sisään vedettynä. Levitä kätesi ja jalkasi siten, että olet tähden muotoinen. Kurota toinen käsi pääsi yli… Ja anna toisen kätesi liukua jalkasi viertä alaspäin. Käänny HITAASTI takaisin TÄHTI- asentoon ja tee sama liike myös toiselle puolelle. MUISTA HENGITTÄÄ KOKO LIIKKEEN AJAN! Toista liike kaksi kertaa kummallekin puolelle.

8 TÄHDET KIEPPUVA TÄHTI SEISO SUORASSA: Pidä pää pystyssä ja napa sisään vedettynä Kun olet TÄHTI - asennossa, käännä päätäsi siten, että katsot kohti toista kättäsi. Käännä kättäsi taakse, seuraa sitä katseellasi ja anna koko ylävartalosi kiertyä hitaasti samaan suuntaan. MUISTA HENGITTÄÄ KOKO LIIKKEEN AJAN!

9 TÄHDET KIERTYVÄ TÄHTI SEISO SUORASSA: Pidä pää pystyssä ja napa sisään vedettynä. Nosta käsivarsiasi ylöspäin aivan kuin joku käskisi sinua nostamaan "kädet ylös"! Nosta toista polveasi suoraan ylös samalla kun lasket vastakkaista kyynärpäätäsi sitä kohti. Toista sama liike toisella polvella ja kyynärpäällä. Toista liike 10 kertaa MUISTA HENGITTÄÄ RAUHALLISESTI! SEHÄN SUJUU HIENOSTI!

10 LENTÄVÄT KAVERIMME KOTKA
SEISO SUORASSA: Pidä pää pystyssä ja napa sisään vedettynä Levitä kätesi vaakatasoon sivulle ja vedä olkapäitä taakse. Hengitä sisään ja nosta hitaasti käsiäsi kunnes saat ne yhteen pääsi yläpuolella. Hengitä ulos ja laske kätesi hitaasti takaisin vaakatasoon. Toista liike 4 kertaa.

11 LENTÄVÄT KAVERIMME VARPUNEN
SEISO SUORASSA: Pidä pää pystyssä ja napa sisään vedettynä. Ota kädet ylös –asento ja vedä olkapäitä toisiaan kohti. Pyöritä käsiäsi taaksepäin. Tee pieniä liikkeitä! Taivuta ylävartaloasi puolelta toiselle samalla kun pyörität käsiäsi. Toista liike 10 kertaa.

12 LENTÄVÄT KAVERIMME PERHONEN HIENOSTI MENEE !
SEISO SUORASSA: Pidä pää pystyssä ja napa sisään vedettynä. Laita kätesi niskan taakse ja vedä kyynärpäitäsi varovasti taaksepäin. Paina päätäsi hitaasti käsiäsi vasten. Toista liike kolme kertaa. MUISTA HENGITTÄÄ TASAISESTI HIENOSTI MENEE !

13 Temput NUORALLAKÄVELY
SEISO SUORASSA: Pidä pää pystyssä ja napa sisään vedettynä. Kuvittele, että olet nuorallakävelijä ja että edessäsi on ohut köysi, jota pitkin sinun tulee kävellä. Astu askel eteenpäin köydellä. Koukista etummaista polvea suoraan eteenpäin vain sen verran, että näet varpaasi. Yritä pysyä tässä asennossa niin kauan kuin jaksat. Tee sama liike myös toisella jalalla.

14 Temput KEINUTUS SEISO SUORASSA: Pidä pää pystyssä ja napa sisään vedettynä Seiso haara-asennossa siten, että jalkasi ovat leveämpänä kuin hartiasi. Kierrä ylävartaloasi rauhallisesti puolelta toiselle. Anna käsiesi heilua rentoina vaakatasossa samalla kun siirrät painoa jalalta toiselle.

15 Temput KOLMIO SEISO SUORASSA: Pidä pää pystyssä ja napa sisään vedettynä. Taivuta toista polvea ja nojaa samalle puolelle niin pitkälle, että voit tukea kyynärpäätäsi polveen. Hengitä sisään ja nosta kättäsi hitaasti pään yli, siten että vartalosi muodostaa kolmion. Tunnetko venytyksen kyljessä? Toista liike toiselle kyljelle.

16 Temput RAVISTELU Lopuksi ravistele rennosti käsiäsi ja jalkojasi.

17 Nyt olet tehnyt koko ohjelman. EIKÖ OLLUTKIN HAUSKAA?
Minttu ja Ville toivottavat sinulle hauskoja jumppahetkiä joka päivä. Selkä suoraksi SuomiTM


Lataa ppt "Selkä suoraksi Suomi TM"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google