Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Opiskelua tukevien toimintojen kehittämisestähän tässä on kyse? Suvi Eriksson Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry 24.4.2012.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Opiskelua tukevien toimintojen kehittämisestähän tässä on kyse? Suvi Eriksson Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry 24.4.2012."— Esityksen transkriptio:

1 Opiskelua tukevien toimintojen kehittämisestähän tässä on kyse? Suvi Eriksson Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry 24.4.2012

2 Kokonaisarkkitehtuuri? TÄH?

3 Back to very basics: Opiskelijan rooli yliopistossa Yliopistolaki 4 § Yliopistoyhteisöön kuuluminen Yliopistoyhteisöön kuuluvat yliopiston opetus- ja tutkimushenkilöstö, muu henkilöstö ja opiskelijat. Yliopistolaki 40 § Alempien ja ylempien korkeakoulututkintojen tavoitteelliset suorittamisajat … Yliopiston tulee järjestää opetus ja opintojen ohjaus siten, että tutkinnot on mahdollista suorittaa päätoimisesti opiskellen säädetyssä tavoitteellisessa suorittamisajassa.

4 Opiskelun ja oppimisen tukeminen: opiskelukyky

5 Miten ka-työ voi tukea opiskelijaa? Yhteinen kieli Puitteet yhteistyölle OPISKELUN MUTKATON ETENEMINEN Opettajan ja ohjaajan tuki Toimivat järjestelmät tilanteen ja tarpeen mukaan

6 Miten ka-työ voi tukea opiskelijaa: HOPS Opinto-opas Määräys Opiskelualan vaihto Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT) Oman suunnittelun, ohjauksen ja Vuorovaikutuksen väline Lisäajan hakeminen opinnoille Vaihto-opiskelu ja muu kv-kokemus Työskentely ja työharjoittelu Elämäntilanne (poissaolot jne)

7 Eli: Päätä kannattaa takoa tiiliseinään ennemmin haastavien opiskelusisältöjen takia kuin toimimattomien järjestelmien?

8 KIITOS! Koulutuspoliittinen sihteeri Suvi Eriksson suvi.eriksson@syl.fi puh. 041 515 2231


Lataa ppt "Opiskelua tukevien toimintojen kehittämisestähän tässä on kyse? Suvi Eriksson Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry 24.4.2012."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google