Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Työtä Tekeville, Oppia Osaajille! Kajaani 20.10.2008 Piia Jolla.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Työtä Tekeville, Oppia Osaajille! Kajaani 20.10.2008 Piia Jolla."— Esityksen transkriptio:

1 Työtä Tekeville, Oppia Osaajille! Kajaani 20.10.2008 Piia Jolla

2 Minä itse  Synnyin tavalliseen perheeseen äidin, isän ja isoveljen suureksi hämmästykseksi.  Pienestä pitäen olen halunnut aina tehdä kaiken itse, eli ei voi oppia jos ei harjoittele, se on ollut punaisena lankana läpi elämän.  Vanhemmat ovat aina kannustaneet ja auttaneet tarvittaessa =)

3 Koulutushistoriani  Ala-aste meni omalla painolla ja selvisin opiskelusta hyvin, aivan samoin arvosanoin kuin ikätoverini.  Olen siis käynyt kaikki koulut integroituna tavallisiin luokkiin, minun kohdalla tämä ainoastaan ja vain hyvä asia. Kasvatti myös ihmisenä todella paljon.  Yläasteella tuli jonkin verran ongelmia, koska olin ainut ”erilainen” tavisten joukossa. Koulu meni suht hyvin ja selvisin kunnialla.  Lukioon menin, koska en tiennyt mitä olisin elämältäni halunnut. Lukion selvitin neljässä vuodessa ja olin ylpeä saadessani valkoisen lakin ja tietenkin luulin olevani niin AIKUINEN.  Lukion jälkeen itsenäistyin ja muutin ensimmäiseen omaan kotiin Ouluun.  Oulussa opiskelin psykologiaa ja kasvatustieteitä avoimen yliopiston kautta.  Lahden ammattikorkeakouluun pääsin opiskelemaan syksyllä 2002.

4 Unelmista totta  LIIKUNTA on ollut tavalla tai toisella mukana koko elämän ajan. Kaikki alkoi uinnista, laskettelusta ja moottorikelkkailusta.  Äitini opetti minut uimaan ja nautin uimisesta suunnattomasti.  Liikunnan harrastaminen on mukavaa vähän niin kuin huumetta, siihen jäin ikään kuin koukkuun =)  Liikunnasta tuli elämäntapa ja lajikirjo monipuolistui entisestään.

5 Liikunta ja urheilu  Urheilu-uralla saavutin ratakelauksessa muutamia SM- mitaleja ja SE-tuloksia. Vauhti ja vaaralliset tilanteet ovat aina kiehtoneet minua.  Sattumalta näin lehdessä ilmoituksen Vammaisten Kuntouttavasta kurssista Liikuntakeskus Pajulahdessa, syksyllä 2001.  Matka Valkusta Välkyksi siis alkoi. Kurssi kesti 4 kuukautta.  Kurssin jälkeen olin entistä varmempi siitä, että liikunnasta voisi tulla minulle myös ammatti.  Heinäkuun lopussa 2002 sain kirjeen, jossa minut toivotettiin tervetulleeksi opiskelemaan liikunnanohjaajaksi, Lahden ammattikorkeakouluun.

6 Liikunnasta ammatti  Alun hankaluuksien jälkeen opiskelu uudessa koulussa ja eläminen uudessa kaupungissa alkoi sujua ilman suurimpia ongelmia.  Luokkakaverit ottivat minut mukaan kaikkeen jopa käytännöntunteihin mukisematta, opettajien asenteissa oli sen sijaan kovasti toivomisen varaa.  Ensimmäinen vuosi oli todella rankka niin fyysisesti kuin henkisestikin.  Kiitos kuuluu myös luokkakavereille, ilman heitä en olisi täällä tänään.  Osaan käytännön tunneista pystyin osallistumaan pienillä sovelluksilla.

7 Liikunnasta ammatti…  Toisena opiskeluvuotena en juurikaan päässyt osallistumaan käytännön tunneille.  Kolmantena vuonna alkoivat suuntautumisopinnot, jotka sujuivat loistavasti.  Pääsin osallistumaan melkein kaikkiin käytännöntunteihin, koska opettaja oli niin loistava.  Sitten olikin vuorossa opinnäytetyön tekeminen. Haastava prosessi.  Valmistuin siis maaliskuussa 2007. Siitä alkoi sitten aktiivinen töiden metsästys.

8 Työnhakijaksi •Ilmoittauduin työvoimatoimistoon työttömäksi työnhakijaksi huhtikuussa 2007. •Elokuussa 2007 kävin Helsingissä työhaastattelussa, koska Pohjois- Pohjanmaalla ei ollut vapaita minulle soveltuvia paikkoja.  Marraskuussa 2007 pääsin työkokeiluun Oulun Invalidien Yhdistykseen ensin kuukaudeksi, myöhemmin sopimusta jatkettiin tammikuun 2008 loppuun.

9 Työllistyminen  Osallistuin helmikuussa 2008 Oulussa järjestettyyn Sisäänheitto Työelämään-seminaariin.  Menimme yhdessä Nuorten Ystävien työhönvalmentajan kanssa haastatteluun.  Ensimmäinen haaste oli päästä 2. kerrokseen kokoustiloihin, koska hissiä ei ollut.  Jo hyvin varhaisessa vaiheessa kävi selväksi, että minut todellakin haluttiin kyseiseen paikkaan töihin. Haastattelun jälkeen minulle selvisi, että on enää vain byrokratiasta kiinni milloin voisin aloittaa työt.

10 www.popli.fi PoPLi ry  Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry (PoPLi) on perustettu 1995.  PoPLin tehtävänä on auttaa ja tukea muita maakunnassa toimivia urheilu- ja liikunta- alan järjestöjä, erityisesti urheiluseuroja ja niiden alueellisia organisaatioita.  PoPLi tarjoaa myös yhteystyökumppaneilleen työpaikkaliikuntaa, kunto- ja terveysliikuntaa, lasten ja nuorten liikuntaa ja seurapalveluja, lisäksi toimistomme vastaa erilaisista hallintopalveluista.  PoPLi on myös SLU:n (Suomen Liikunta ja Urheilu) jäsen

11 on PoP Liikkua Töihin PoPLille  Tarvitsin työpaikalle jonkin verran muutostöitä, olosuhdemuutoksia, kuten hieno termi kuuluu.  Työhöni kuuluu siis toimistotehtäviä ja tietenkin liikunnanohjausta, lähinnä erityisliikunnan osalta.  Olen viihtynyt nykyisessä työpaikassa todella hyvin. Työkaverit ovat mukavia ja tulen hyvin toimeen kaikkien kanssa, ongelmia ei ole ollut tähän mennessä.

12 Kiitos kaikille ja muistakaa:


Lataa ppt "Työtä Tekeville, Oppia Osaajille! Kajaani 20.10.2008 Piia Jolla."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google