Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

- Doing good in the world

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "- Doing good in the world"— Esityksen transkriptio:

1 - Doing good in the world
Rotary tekee hyvää! - Doing good in the world Minttu Lampinen, RK Tammer Nova Piirin kouluttaja & Piirin Rotarysääätiön varapj.

2 Sisältö Rotarit ja rauha Polio Lääkäripankki Action groups Säätiö
Painopistealueet Shelter box Piirin avustusrahat mennessä Keskustelua

3 DOING GOOD IN THE WORLD This is rotary:

4 “Tie sotaan on kestopäällysteinen valtatie, mutta tie rauhaan vie erämaan kautta.”
Paul Harris

5 Mikä on rotaryn rooli rauhantyössä
1940 rotarit hyväksyivät ponnen, jonka sisältönä oli toive paremmasta maailmasta ja jossa vallitsisi; vapaus, oikeudenmukaisuus, totuus ja loukkaamattomuus ja josta syntyi kehys nykyiselle YK:n Ihmisoikeuksien julistukselle. Myös UNESCO on saanut alkunsa Rotary-kokouksesta. Rotary Peace Fellow ja 6 rauhanyliopistoa

6

7 Polion hävittäminen Vuonna 1985 aloitettu Rotarysäätiön kaikkien aikojen suurin hanke jatkuu End Polio Now –hankkeena. Helmikuussa Intiassa juhlittiin Yksi vuosi Poliosta vapaata Intia Nyt WHO poistanut Intian poliomaista Emme ole yksin ”Viimeinen este!”

8

9 Mitä meillä? Rahankeräyslupa 300 lippaalle 31.12.2014 saakka.
Sanoista tekoihin! Rotary on antanut lupauksen poistaa polio maailmasta. Niinpä piiri kannustaa kaikkia klubeja osallistumaan innokkaasti keräykseen! Tavoitteena on antaa suurelle yleisölle todellinen käsitys, että suomalaiset rotarit välittävät kaikista maailman lapsista ja haluavat hävittää polion pysyvästi maapallolta. On suotavaa, että klubit järjestävät paikkakunta- ja aluekohtaisia keräystapahtumia ja jalkautuvat lippaineen esim. kauppakeskuksiin, urheilutapahtumiin ja moniin muihinkin tilaisuuksiin. valtakunnallinen Rotary-päivä World Polio Day.

10 END POLIO NOW Video: This close http://vimeo.com/87795805
Rotaryjärjestö tuli mukaan polion vastaiseen taisteluun vuonna Vuonna 1988 WHO:n jäsenvaltiot asettivat tavoitteeksi polion hävittämisen vuoteen 2000 mennessä. Tämä ohjelma on Rotaryn ohjelmista laajin ja TÄRKEIN. Tarkoitus on polion hävittämistoimenpiteiden maailman laajuinen tukeminen polio-endeemisissä maissa (Afganistan, Intia, Nigeria ja Pakistan) mukaan luettuna kansalliset rokotuspäivät. Ohjelmaan kuuluu varsinaisen rokotuksen lisäksi rokotteiden hankinta, sen kuljetukset ja rokotteen käytön opastus. Suomen valtio on myöntänyt Rotarysäätiölle varoja kohdennuttuna Afganistaniin neljälle vuodelle, alkaen vuodesta 2010. Tässä yhteydessä esittäjä kertoo oman piirin/paikkakunnan/klubin osallistumisesta ohjelman toteuttamiseen.

11 Suomen Rotaryn Lääkäripankki
Lääketieteellistä apua kehitysmaihin. Ulkoministeriön kehitysaputoimiston tukema kolmen vuoden projekti vapaaehtoisten lääkäri- ja hammaslääkäripalveluiden järjestämiseksi Tansanian Evankelisluterilaisen kirkon omistamissa sairaaloissa. Vuosittain on Tansaniaan voitu lähettää vapaaehtoislääkäriä. Suomen Rotaryn Lääkäripankin tarkoituksena on toimittaa lääketieteellistä apua kehitysmaihin. Tällä hetkellä on meneillään Ulkoministeriön kehitysaputoimiston tukema kolmen vuoden projekti vapaaehtoisten lääkäri- ja hammaslääkäripalveluiden järjestämiseksi Tansanian Evankelisluterilaisen kirkon omistamissa sairaaloissa. Vuosittain on Tansaniaan voitu lähettää vapaaehtoislääkäriä.

12 Rotary Action Groups / rotary.org/actiongroups
Literacy Malaria Peace Blood Donation

13 Rotary Action Groups

14 Shelter Box

15 MIKÄ ROTARYSÄÄTIÖ? ROTARYSÄÄTIÖ on Rotary Internationalin perustama stipendi- ja avustusrahasto Rotarysäätiö on yksi maailman suurimmista yksityisen rahoituksen turvin toimivista säätiöistä, pääoma yli 814 M$ Säätiö tukee humanitaarisia avustus- ja koulutus projekteja Tavoitteena on parantaa kansainvälistä yhteisymmärrystä koulutusta edistävien tai köyhyyttä ja sairauksia lievittävien ohjelmien kautta

16 MITEN KLUBI VOI HYÖDYNTÄÄ ROTARYSÄÄTIÖTÄ
Lahjoitettu raha (50%) palautuu 3v syklillä meille takaisin! (ei Polio) Klubit voivat käynnistää erilaisia projekteja myös aivan kotiseudulla ja saada rahoitusapua piirien apurahojen kautta (District Grant) HAE MENNESSÄ! Klubit voivat aina aloittaa myös ulkomaan projektin ja saada siihen avustuksen tekemällä esityksen piirin Rotarysäätiökomitealle (Global Grant, minimi kokonaisbudjetti USD)

17 Video: Rotary's Vision for a Better World http://vimeo.com/68859701
Keskittämisalueet Rauhantutkimus sekä konfliktien ehkäisy ja sovittelu Sairauksien ehkäisy ja hoito Vesi ja sanitaatio Äidin ja lapsen terveys Peruskoulutus sekä luku- ja kirjoitustaito Taloudellinen ja yhteiskunnallinen kehittäminen Video: Rotary's Vision for a Better World

18 Esimerkkejä MG-projekteista (kouluvarusteita Intiaan, Jyväskylä-Päijänne)
PETS 2010

19 PETS 2010

20 Sydänleikkauksia (Jyväskylä-Tourula)

21 Hemoglobiinin mittauslaite (Akaa)
Suomen Rotary © 2008

22 Vessoja Intiaan (Tammer Nova)

23 Puolan orpokoti (Viitasaari ja Valkeakoski-Tohka


Lataa ppt "- Doing good in the world"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google