Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Alakylän koulun KU-KÄ –kerho

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Alakylän koulun KU-KÄ –kerho"— Esityksen transkriptio:

1 Alakylän koulun KU-KÄ –kerho
Kuvaamataidon ja käsityön kautta yrittäjyyteen. Tekninen työ: Pirjo Ek Tekstiilityö: Merja Väistö ja Anna-Kaisa Myllynen Kuvataide: Saila Järnberg

2 Projektin päätavoitteet
Kokeilla kuvaamataidon ja käsityön elementtejä hyödyntäen yrittäjyys-kasvatuksen toteutumista 5. – 6. luokilla. Kolme opettajaa pääsee kokeilemaan 16 oppilaan kanssa yrittäjyyskasvatuksen tavoitteita käytännössä. Tuotesuunnittelun, kestäväkehityksen, ongelmanratkaisun ja yrittäjyyden peruskäsitteen opettaminen.

3 Projektin oppimistavoitteet
Oppilas oppii arvioimaan realistisesti ideansa toteuttamiskelpoisuutta Oppilas osaa suunnitella pitkäjänteisesti omaa työtään Oppilas oppii hallitsemaan ajankäyttöä työskentelyssään Oppilas oppii työssään pääsemään ongelmakohtien yli. - Oppilaat suhtautuivat joustavasti muutoksiin, joita he joutuivat esim. ajan puutteen takia tekemään Oppilas ymmärtää tuotteen tien ideasta valmiiksi tuotteeksi.

4 Oppilas toteuttaa oman suunnitteluprosessin vaiheiden pohjalta kokonaisen tuotteen.
Oppilas oppii arvioimaan työtään kirjallisesti ja käsittelemään sekä antamaan myös kriittistä palautetta koko oppimisprosessin ajan. -Oppimispäiväkirjan pitäminen oli hedelmällistä ja tässä työssä tarkoituksen mukaista, koska esim. ongelmakohdat ja niiden ratkaiseminen jatkui näin koko työskentelyn ajan. Oppilas osaa kuluttajana arvioida tuotteen hinnan muodostumiseen vaikuttavia tekijöitä monipuolisesti. Oppilas oppii yrittäjyyteen liittyvää perusajattelua ja käsitteitä.

5 Projektin toimintasuunnitelma (= kerhon sisältö)
Tuotesuunnitteluun johdatus Mukin suunnittelu: Oppilaat saivat tehtäväksi suunnitella muovailuvahasta prototyypin mukista valitsemalleen kohdeasiakkaalle Työn valmistuttua oppilaat esittelivät mukinsa muille kerholaisille saaden palautetta suunnittelutyöstään. ( Kaksi tuntia työskentelyyn oli riittävä aika, mutta olisi ollut hyvä jos oppilaat olisivat voineet jatkaa työskentelyä annetun palautteen mukaan. ) Kotitehtävä: Suunnittele ja toteuta ”kerhokansion” kansilehti. Kierrätysmateriaalista uudeksi tavaraksi, kestäväkehitys Romusta peili: Oppilaiden tehtävänä oli miettiä miten romusta voisi tehdä jotakin uutta ja kenelle? ( Vanerin aukon sahaaminen oli ennakoitua hankalampaa oppilaille. Peilien kiinnittämien, työn arvioiminen ja näytteille asettamien jäi seuraavalle kerralle. KIIRE!) Kotitehtävä: Tuo kerhoon jokin sinusta kaunis esine. Ongelman esittely Ryhmätyö. Oppilaat etsivät ryhmissä huonekaluliikkeiden nettisivuilta (Asko, Isku, Stemma ja Suomi-soffa) valmiita raheja ja suunnittelivat rahin materiaalit, käyttötarkoituksen ja kohdeostajan. Lopuksi ryhmien työt esiteltiin ja arvioitiin. Kotitehtävä: Mieti valmiiksi kysymyksiä verhoomoyrittäjälle.

6 Vierailu Verhoomo Korttinen
Tutustumien yrittäjän arkeen: Siirryimme linja-autolla Lauritsalaan ja saimme tutustua verhoomoyrittäjän arkeen. Vierailu oli niin oppilaille kuin opettajillekin antoisa ja saimme kuulla laajasti verhoomotyöstä. Oppilailla oli paljon kysymyksiä ja yrittäjät sekä näyttivät että kertoivat eri työvaiheista. Oman rahin suunnittelu Suunnittele vähintään kolme erilaista rahia, jotka voisit valmistaa. Valitse mieleisin ja esittele se opettajalle. Rahin koko 350mm X 350mm X 350mm. Materiaali: jalat 2”x2” lauta, sivut 6mm vaneri ja kansi 10mm vaneri. ( 3:n vaihtoehdon suunnittelu oli, joillekin oppilaista työlästä kun mielessä oli jo se ”ainoa oikea”. Rahin työstäminen, työskentelyä 6 viikkoa Oman rahin valmistamista. (Aika oli loppua, sillä oppilailla oli niin erilaisia raheja valmistettavan perusrungon ympärille.) Palaute Oppilaat arvioivat omaa toimintaansa arviointikaavakkeella. Oppilaat antoivat palautetta toisten töistä. Näyttely Rahit olivat koulumme aulassa kaikkien nähtävillä viikon ajan.

7 Kerhon kulut Maalit 17,19€ Superlon pehmusteet 37,10€ Kankaat 79,75€
Puut 58,11€ Muut tarvikkeet saimme lahjoituksina mm. vaneria Kaukaalta, vanua Verhoomo Korttiselta, lasia Lasi- ja peilihiomolta. Lisäksi käytimme koulun varastoista ruuveja, nauloja ja maaleja.

8

9

10

11


Lataa ppt "Alakylän koulun KU-KÄ –kerho"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google