Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sri Lanka.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sri Lanka."— Esityksen transkriptio:

1 Sri Lanka

2 Tietoa Asukasluku: 20milj. Pinta-ala: 65 655 km2
Asukastiheys: 301 as/km2 Kieli: singaleesi ja tamili Pääkaupunki: Colombo Vienti: tee, vaatteet Uskonnot: buddhalaisuus ja hindulaisuus

3 Pääkaupunki Colombo on Sri Lankan suurin kaupunki ja maan kulttuurin ja talouden tärkein kaupunki. Maan virallinen pääkaupunki on kaupungin eteläpuolella sijaitseva Sri Jayewardenepura (Kotte) vaikka Colomboa voidaan pitää käytännössä pääkaupunkina. Colombon asukasluku on 737 396 (suurkaupunkialueella 2 234 289, vuonna 2001).

4 Ilmasto Sri Lankassa vallitsee kesäisin kesämonsuuni ja talvisin talvimonsuuni. Kesämonsuuni on merituuli, joka tuo sadetta koko Etelä-Aasiaan. Talvimonsuuni on kuiva, Sisä-Aasiasta merelle puhaltava tuuli.

5 Katastrofit Maantieteellisestä sijainnistaan johtuen Sri Lanka oli altis vuoden 2004 tapaninpäivän luonnononnettomuudelle, jossa saaren etelä- ja itärannat kärsivät pahoin tsunamin aiheuttamista hyökyaalloista. Sri Lankassa tsunamissa kuoli yli 30 000 ihmistä ja loukkaantui yli 10 000 ihmistä.

6 Politiikka Tasavallan presidentti valitaan kuusivuotiskaudelle suoralla vaalilla, ja hän toimii hallinnon johtajana, valtion päämiehenä ja asevoimien ylipäällikkönä. Parlamentti voi päättää presidentin erottamisesta 2/3 enemmistöllä korkeimman oikeuden päättäessä samoin. Presidentti valitsee ministerit, jotka ovat vastuullisia parlamentille. Presidentin sijainen on pääministeri, joka on parlamentin suurimman puoleen johtaja. Sri Lankan presidentti on Mahinda Rajapaksa.

7 Maantiede Sri Lankan saari sijaitsee Intian valtameressä, Bengalin lahti koillisessa. Mannarin lahti ja Palkin salmi erottavat sen Intian niemimaasta. Aatamin silta, maayhteys Intiaan on nyt pääasiassa veden alla ja vain sarja matalikkoja ja karikkoja on enää pinnan yllä. Saari on etupäässä tasanko. Eteläosassa on vuoristoa, jonka korkein huippu on 2 524 metriä. Ilmasto on trooppinen - koillismonsuuni kestää joulukuusta maaliskuuhun ja kaakkoismonsuuni kesäkuusta lokakuuhun.


Lataa ppt "Sri Lanka."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google