Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

LIETTUA LIETUVA.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "LIETTUA LIETUVA."— Esityksen transkriptio:

1 LIETTUA LIETUVA

2 Kai huomasitte tuomaksen?
Dalia jotain on ollut Liettuan presidenttinä 12. heinäkuuta 2009 lähtien Pääkaupunki on vilna Liettuan tasavaltameli Liettua on valtio Itämeren rannalla Euroopassa. Se on yksi Baltianmaista. Liettuan rajanaapureita ovat Latvia, Valko-Venäjä, Puola ja Venäjä Liettuan pääkaupunki on Vilna. Maan asukasluku on noin 3,5 miljoonaa ja pinta-ala on 65 200 km² eli noin yksi viidesosa Suomen pinta-alasta . Kai huomasitte tuomaksen?

3 Liettua on Baltian maista eteläisin ja sekä pinta-alaltaan, että väkiluvultaan suurin.
HAA EU:hun liittymisvuosi: 2004 Valtiomuoto: tasavalta Pääkaupunki: Vilna Pinta-ala: km² Väkiluku: 3,3 miljoonaa valuutta: Liettuan liti Liettuan tunnetuin ruoka on kylmä punajuurikeitto.

4 Siauliain kaupungin lähellä on Liettualaisten pyhä paikka ainutlaatuinen ristikukkula. Lukuisat eri kokoiset ristit ovat muistus vaikeista ajoista ja uhrauksista. Sen uskotaan saaneen alkunsa 1800luvun puolessa välissä.

5 Luonnonvara: metsävarat, maanviljelysmaa, dolomiitti, savi, hiekka
Naapurimaat: Valko-Venäjä, Latvia, Puola, Venäjä Hyvin yleinen näky oli yksi tai kaksi lehmää laiduntamassa enemmän tai vähemmän hoidetun oloisella pellolla Trakai on vanha pääkaupunki ja linna Liettuan kulta meripihka.

6 Liettuan puolustusvoimien nykyinen tavoite on nykyaikaistaa kalusto Naton vaatimusten mukaiseksi. Modernin kaluston avulla Liettua pystyy toimimaan tehokkaammin liittolaistensa kanssa niin maan sisällä kuin sen ulkopuolella.

7 LÄHTEET TEHNYT: JA SAKU Leevi k


Lataa ppt "LIETTUA LIETUVA."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google