Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Turvallisuusluvan ja luvan muutosten hakeminen Säteilyturvakeskuksesta Hakemuslomakkeet Säteilyn käyttö teollisuudessa, tutkimuksessa, opetuksessa, tuote-

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Turvallisuusluvan ja luvan muutosten hakeminen Säteilyturvakeskuksesta Hakemuslomakkeet Säteilyn käyttö teollisuudessa, tutkimuksessa, opetuksessa, tuote-"— Esityksen transkriptio:

1 Turvallisuusluvan ja luvan muutosten hakeminen Säteilyturvakeskuksesta Hakemuslomakkeet Säteilyn käyttö teollisuudessa, tutkimuksessa, opetuksessa, tuote- ja turvatarkastuksissa ja mittauspalveluissa

2 Hakemuslomakkeet T 1.1 Hakemus turvallisuuslupaa varten (uusi lupa)
T 1.2 Hakemus turvallisuusluvan muuttamiseksi T 2.1 Selvitys toiminnasta ja käyttöpaikasta. Röntgenlaitteiden ja umpilähteiden käyttö T 2.2 Selvitys toiminnasta ja käyttöpaikasta. Avolähteiden käyttö T 2.3 Selvitys toiminnasta ja käyttöpaikasta. Asennus, huolto, koekäyttö T 2.4 Selvitys toiminnasta ja käyttöpaikasta. Radioaktiivisten aineiden kauppa, tuonti, vienti T 3.1 Selvitys röntgenlaitteesta T 3.2 Selvitys umpilähdelaitteesta ja umpilähteestä

3 T 1.1 Hakemus turvallisuuslupaa varten
Lomakkeella ilmoitetaan uutta lupaa koskevat perustiedot hakijan nimi ja yhteystiedot vastaavan johtajan tiedot säteilyn käytön organisaatio (tehtävät ja vastuunjaot) Liitteeksi kopio kaupparekisteriotteesta (yritykset) kopio vastaavan johtajan pätevyystodistuksesta selvitys toiminnasta ja käyttöpaikasta (T 2.1, T 2.2, T 2.3 tai T 2.4) selvitys säteilylähteistä, jos lähteitä otetaan käyttöön (T 3.1 tai T 3.2) tarvittaessa muut selvitykset Nimenkirjoitukseen oikeutettu henkilö allekirjoittaa !

4 T 1.2 Hakemus turvallisuusluvan muuttamiseksi
Lomakkeella ilmoitetaan muutokset voimassa olevaan lupaan luvan haltijan nimen muutos yhteystietojen muutos vastaavan johtajan vaihdos turvallisuusluvan tai sen osan lakkauttaminen Liitteeksi kaupparekisteriote (jos luvan haltija (yritys) muuttuu) pätevyystodistus (jos vastaava johtaja vaihtuu) tosite vastaanottajalta (jos umpilähteitä luovutetaan) tarvittaessa muut selvitykset Muutoksista on ilmoitettava kahden viikon kuluessa (säteilyasetus 16 §) Nimenkirjoitukseen oikeutettu henkilö allekirjoittaa !

5 Lomakkeita käytetään:
Selvitys toiminnasta ja käyttöpaikasta Lomakkeet T 2.1, T 2.2, T 2.3, T 2.4 Lomakkeita käytetään: uuden lupahakemuksen liitteenä tai, kun ilmoitetaan uudesta toiminnasta tai käyttöpaikasta voimassa olevaan lupaan jos useita toimintoja tai käyttöpaikkoja, jokaisesta oma lomake Toiminnan ja käyttöpaikan perustietojen lisäksi ilmoitetaan: säteilytyöntekijöiden ja alueiden luokittelu käytössä olevat säteilymittarit säteilyn käyttöä koskeva koulutus säteilyturvallisuusohjeet ohjeet poikkeavien tilanteiden varalta Ohjeet tai muut selvitykset tarvittaessa liitteinä mukaan.

6 T 3.1 Selvitys röntgenlaitteesta
Lomaketta käytetään: uuden lupahakemuksen liitteenä tai, kun ilmoitetaan uudesta röntgenlaitteesta Lomakkeella ilmoitetaan: laitetyyppi laitteen tekniset tiedot laitteen huolto Liitteeksi: erityisesti uuden tyyppisistä laitteista tarkempi kuvaus laitteesta (esim. valmistajan esite). Jokaisesta laitteesta täytetään oma lomake. Uuden säteilylähteen hankinnasta on ilmoitettava kahden viikon kuluessa (säteilyasetus 16 §).

7 T 3.2 Selvitys umpilähdelaitteesta ja umpilähteestä
Lomaketta käytetään: uuden lupahakemuksen liitteenä tai, kun ilmoitetaan uudesta umpilähteestä Lomakkeella ilmoitetaan: laitetyyppi laitteen ja umpilähteen tekniset tiedot laitteen huolto suunnitelma lähteen käytöstä poistamisesta Liitteeksi: valmistajan sertifikaatti umpilähteestä erityinen kirjauslomake (jos korkea-aktiivinen umpilähde) Jokaisesta laitteesta täytetään oma lomake. Uuden säteilylähteen hankinnasta on ilmoitettava kahden viikon kuluessa (säteilyasetus 16 §).

8 Hyvä tietää Hakemuslomakkeet ja ohjeet löytyvät STUKin nettisivuilta
Lomakkeet ovat excel-muodossa, ja ne voi tallentaa omalle tietokoneelle. Myös säädökset ja ST-ohjeet löytyvät STUKin sivuilta Kysy tarvittaessa lisätietoja STUKista (Säteilyn käytön turvallisuus -osasto, Säteilyn käyttö teollisuudessa -toimisto) Toimita kaikki tiedot kerralla jos mahdollista - Luvan käsittely nopeutuu ja voit välttää lisäkustannuksia


Lataa ppt "Turvallisuusluvan ja luvan muutosten hakeminen Säteilyturvakeskuksesta Hakemuslomakkeet Säteilyn käyttö teollisuudessa, tutkimuksessa, opetuksessa, tuote-"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google