Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Eurokarting sarjan kuljettajien koulutustilaisuus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Eurokarting sarjan kuljettajien koulutustilaisuus"— Esityksen transkriptio:

1 Eurokarting sarjan kuljettajien koulutustilaisuus
TERVETULOA Eurokarting sarjan kuljettajien koulutustilaisuus

2 OHJELMA Ilmoittautuminen Katsastus Ohjaajakokous Lähdön valmistelualue
Lämmittely kierros Järjestäytymiskierros Lähtö Ensimmäinen mutka Ohitukset Lippumerkit Maalintulo ”Párc Ferme” Jälkikatsastus

3 ILMOITTAUTUMINEN Mukana Tapahtuu katsastuspaikan lähettyvillä
Ilmoittautumisen jälkeen katsastukseen Maksu kannetaan niiltä joukkueilta jotka eivät ole sitä suorittaneet ennakkoon Mukana Tecnical Passport Lisenssit Joukkueenjohtaja

4 KATSASTUS Mukana: Technical Passport
Esikatsastuksen tarkoituksena on tarkastaa että auto, ajajat ja varusteet on turvallisessa kunnossa ja niillä voi kilpailla 1. Auton ja moottorien numerot, jotka merkitään katsastuspöytäkirjaan 2. Sopivat ajovarusteet; kypärä, ajopuku, käsineet, jalkineet ja visiiri tai ajolasit 3. Auton yleinen kunto ja sääntöjenmukaisuus (AUTON ON OLTAVA SIISTI) 4. Jarrut, niiden kunto ja säätö, sekä polkimet 5. Ohjaus ja hallintolaitteet 6. Polttoainesäiliö ja -letkut 7. Moottorit ja äänenvaimennin 8. Kilpailunumerot Mukana: Technical Passport Katsastuskortti (Annetaan ilmoittautumisen yhteydessä) Auto Kaikki kuljettajien ajovarusteet Moottorissa (RAKET 120) sinettipaikat (internet-sivuilta löytyy malli)

5 KAIKKIEN AJAVIEN KULJETTAJIEN OLTAVA PAIKALLA
OHJAAJAKOKOUS KAIKKIEN AJAVIEN KULJETTAJIEN OLTAVA PAIKALLA Ohjaajakokouksessa käsiteltäviä asioita: - turvallisuuskysymykset - mahdolliset muutokset - lähtötavan esittäminen - radan valvonta - lippumerkit vastalauseajasta sopiminen palkintojenjaosta sopiminen - kilpailun aikataulu muut esille tulevat asiat

6 LÄHDÖNVALMISTELUALUE
Lähdönvalmistelualueelle saa mennä kun edellinen lähtö on lähtenyt Mukana saa olla työkalut, renkaat, ja muut tarvittavat kinkkeet. AUTON TANKKAUS ON KIELLETTY Joukkueenjohtaja tarkistaa että joukkue on oikealla paikalla lähtöruudukossa. Moottorit saa käynnistää 5 min ennen lähtöä KILPAILUPAIKALLA ON KILPAILUKELLO JONKA MUKAAN ELETÄÄN. LISÄKSI LÄHDÖNVALMISTELUALUEEN PARONI NÄYTTÄÄ 5 min TAULUA JA 1 min TAULUA ENNEN LÄMMITTELYKIERROKSELLE LÄHTÖÄ

7 LÄMMITTELYKIERROS Lämmittelykierrokselle lähdetään kun vihreä lippu heiluu Narut saa laittaa tiukalle heti alussa Jokainen pitää oman paikkansa ”Kaikille kilpailijoille on radalla ennen lähtöä varattava mahdollisuus nk. lämmittelykierrokseen. Siten ohjaajilla on hyvä mahdollisuus perehtyä radan olosuhteisiin.”

8 JÄRJESTÄYTYMISKIERROS
Lämmittelykierroksen perään alkaa järjestäytymiskierros. Master-auton (lähtöruudusta 1 lähtevä) auton kuljettaja hiljentää vauhtia niin että jonot saadaan kasaan. MASTER-AUTON KULJETTAJAN KANNATTAA AJAA TASAKAASULLA OMAA ”KAISTAANSA”. Kun ryhmä on kunnossa lähettäjä lähettää lähdön liikkeelle. Mikäli Master-auton kuljettaja ei ole saanut ryhmää kasaan ajetaan toinen järjestäytymiskierros. Lähdön keskeytys punaisella lipulla.

9 LÄHTÖ Kilpailijat eivät saa vastaanottaa ulkopuolista apua korjauksiin tai säätämiseen. Autoa voidaan kuitenkin työntää aina lähtömerkin antamiseen saakka. Kilpailun ajosäännöt ovat voimassa siitä hetkestä alkaen, kun lähtö tapahtuu lipulla tai valoilla ja ohjaaja ei saa vastaanottaa mitään muuta ulkopuolista apua, kuin mikä on välttämätöntä auton siirtämiseksi turvalliseen paikkaan. Keltainen viiva maalataan 25 m ennen lähtöviivaa ja kiihdyttäminen on kielletty, kunnes lähtöryhmityksen ensimmäinen rivi on ohittanut tämän viivan. Lähettäjä antaa lähtömerkin heti kun hän on tyytyväinen ryhmitykseen. Lähdön kiihdyttämisestä tai hidastamisesta rangaistaan. Kilpailija lasketaan lähteneeksi erään, kun hän on pystynyt lähtemään mukaan erän ensimmäisen kierroksen aikana lähettäjän annettua lähtömerkin. Lähtömerkkinä käytetään joko lippua tai valoja. Asia ilmoitetaan ohjaajakokouksessa.

10 LÄHTÖ KERTAUKSENA Ei letkajenkkaa
Master-auton kuljettaja ei saa kiihdyttää ennen keltaista viivaa Lippu heiluu/valo vaihtuu LÄHTÖ ON TAPAHTUNUT Ohittaminen on sallittu lähtömerkin antamisen JÄLKEEN

11 ENSIMMÄINEN MUTKA Lähdön voi ratkaista ensimmäisessä mutkassa
Ensimmäisen mutkan ”sujuvuus” ratkeaa Master-auton kuljettajasta ja lähettäjästä Maltti on valttia

12 AJAMINEN KILPAILUSSA Ajajan on harjoituksissa ja kilpailun aikana ajettava autoa harkiten niin, ettei synny onnettomuusvaaraa tai yhteentörmäystä toisen kilpailijan kanssa. Ajettaessa suoralta rinnakkain kaarteeseen, tulee molempien kuljettajien mahtua ajamaan rinnakkain myös kaarteen läpi. Kuljettaja voi valita vapaasti ajolinjansa vain silloin, kun autot eivät miltään osiltaan ole rinnakkain. Ajajat saavat käyttää vain kilparataa kilpailun aikana. Kaarteissa sekä niiden lähestymis- ja jättövaiheessa voivat kilpailijat ajaa haluamallaan tavalla ottaen kuitenkin huomioon radan reunamerkinnät ja muut kilpailijat. Estämisen/peittämisen katsotaan tapahtuneeksi, kun kuljettaja suoralla muuttaa ajolinjaansa kanssakilpailijoiden ohitusta estääkseen. Suoralla on edettävä suoraviivaisesti. Tämän rikkomisesta rangaistaan tahallisuudesta ja virheen toistamisesta kilpailusta sulkemisella. Vaarallisen ajon toistaminen, tahattomastikin, voi aiheuttaa kilpailusta sulkemisen. Jokainen estämistoimenpide yhden tai useamman kilpailijan suorittamana, olipa se tahallinen tai tahaton, on kielletty. Seuraamus, joka määrätään kilpailijoille, jotka mutkittelevat puolelta toiselle radalla tarkoituksena estää muiden kilpailijoiden ohitusyritykset on kilpailun osasta sulkeminen. AKK SÄÄNTÖKIRJA

13 SUORAANAJO Karting sääntökirja 10.11 “Estämisen/peittämisen katsotaan tapahtuneeksi, kun kuljettaja suoralla muuttaa ajolinjaansa kanssakilpailijoiden ohitusta estääkseen. Suoralla on edettävä suoraviivaisesti. Tämän rikkomisesta rangaistaan tahallisuudesta ja virheen toistamisesta kilpailusta sulkemisella. Vaarallisen ajon toistaminen, tahattomastikin, voi aiheuttaa kilpailusta sulkemisen”

14 KAARREAJO KAARREAJO I Kun muita autoja ei ole rinnalla saa kuljettaja käyttää koko radan leveyden.

15 KAARREAJO KAARREAJO II
Kun kaksi autoa ajaa rinnan kaarteeseen tulee ulkopuolella ajavan huolehtia siitä että sisälinjalla ajavalle jää kaarteen sisäreunaan riittävästi tilaa.

16 KAARREAJO KAARREAJO III
Kun kaksi autoa ajaa rinnan kaarteen läpi tulee sisäpuolella ajavan huolehtia siitä että ulkolinjalla ajavalle jää kaarteen ulkoreunaan riittävästi tilaa.

17 KAARREAJO KAARREAJO IV
Sisälinjalla ajavan on mutkaan mentäessä huolehdittava siitä että hän ei ajaudu ulkolinjaa ajavan päälle.

18 KAARREAJO KAARREAJO IV
Sisälinjalla ajavan on mutkaan mentäessä huolehdittava siitä että hän ei ajaudu ulkolinjaa ajavan päälle.

19 KAARREAJO KAARREAJO V Sisälinjalla ajavan on mutkasta lähdettäessä huolehdittava siitä ettei hän ajata tahattomasti tai TAHALLISESTI ulkolinjaa ajavaa radan ulkopuolelle

20 LIPPUMERKIT Radan valvontaan kilpailun johtaja (tai hänen apulaisensa) ja valvontapisteet käyttävät pääasiallisesti merkinantoja seuraavissa tapauksissa: varmistaakseen kilpailijoiden turvallisuuden - vaatiakseen sääntöjen noudattamista Merkinannot näytetään erivärisillä lipuilla mahdollisesti valomerkkejä lisänä käyttäen. Ratatuomaripisteet tulee olla miehitettyinä ja toiminnassa jo kilpailun virallisissa harjoituksissa. Kansainvälisesti hyväksyttyjä lippumerkinantoja on käytettävä. Ratatuomaripisteissä on käytettävä ainakin keltaista ja valkoista, sekä mustaa lippua, jotka ovat heiluvia lippuja. Mustasävyisiä lippuja (mustavalkoinen, musta oranssikiekolla sekä musta) on näytettävä kahden kierroksen ajan.

21 LIPPUMERKIT Kilpailun tai aika-ajon lähtölippu.
Kansallislippu tai sinivalkoinen lippu: Kilpailun tai aika-ajon lähtölippu. Sininen lippu: Näytetään ohjaajalle, jota ollaan ohittamassa kierroksella. Keltainen lippu: Vaara, hidasta, ohittaminen kielletty. Musta lippu, jossa oranssi kiekko ja numero: Pysähdy teknisen vian takia. Ohjaaja saa jatkaa korjauksen jälkeen.

22 Hitaasti liikkuva ajoneuvo radalla.
LIPPUMERKIT Valkoinen lippu: Hitaasti liikkuva ajoneuvo radalla. Keltainen lippu punaisin raidoin: Liukas rata. Vihreä lippu: Rata selvä. Voidaan tarvittaessa käyttää myös lähettämiseen lämmittely-kierrokselle tai harjoitus-ajoon. Mustasta ja valkoisesta kolmiosta muodostuva lippu ja numero: Viimeinen varoitus ennen epäurheilijamaisesta käytöksestä johtuvaa hylkäämistä.

23 Kilpailun päättyminen.
LIPPUMERKIT Punainen lippu: Vain kilpailun johtajan käytössä. Täydellinen ja ehdoton pysähtyminen turvallisesti kilpailun johdon osoittamaan paikkaan. Mustavalkoinen ruutulippu: Kilpailun päättyminen.

24 MAALINTULO ”Heti ruutulipun jälkeen kilpailu päättyy ja ohjaajan tulee jatkaa suoraan rataa noudattaen karanteenialueelle. Siitä hetkestä alkaen, kun ohjaaja ohittaa ruutulipun, siihen saakka kunnes hänet vapautetaan karanteenialueelta, hänen tulee noudattaa karanteenialueen määräyksiä ja hän ei saa tehdä muutoksia tai säätöjä autoonsa tai varusteisiinsa.” Ruutulipun jälkeen nousevat keltaiset liput lippupisteisiin aina 1. maaliin tuleen auton eteen.

25 ”PÁRK FERME” Saavutaan ruutulipun jälkeen
Erien välissä pääsääntöisesti punnitus Pistokokeina katsastukseen liittyviä asioita Ei saa vastaanottaa ulkopuolista apua/tavaraa. Autot nostettaan vaa´alle kuljettajien voimin Jeesmies saa koskea autoon punnituksen jälkeen jos katsastusparoni antaa luvan


Lataa ppt "Eurokarting sarjan kuljettajien koulutustilaisuus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google