Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

21.3.2005 Matti Sipponen 1 Power taitoilta 21.3.2005 Kilpailun jälkeen – Pohdinta ja oppiminen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "21.3.2005 Matti Sipponen 1 Power taitoilta 21.3.2005 Kilpailun jälkeen – Pohdinta ja oppiminen."— Esityksen transkriptio:

1 21.3.2005 Matti Sipponen 1 Power taitoilta 21.3.2005 Kilpailun jälkeen – Pohdinta ja oppiminen

2 21.3.2005Matti Sipponen2 Miksi pitäisi miettiä mennyttä kisaa?  Keskeistä on oppia omista tekemisistä, niin onnistumisista kuin virheistäkin  Kun ennen kisaa oli päättänyt jotakin, on hyvä miettiä missä onnistuin ja missä on parannettavaa  Kisan läpikäynti hyödyttää seuraavaa harjoitusta ja kilpailua.  Otetaan kehitysaskeleita, parannetaan omaa suunnistustaitoa vähitellen.

3 21.3.2005Matti Sipponen3 Miten pitäisi miettiä mennyttä kisaa? - valmistautuminen  Oman valmistautuminen pohtiminen  olinko tehnyt asiat kuten piti?  Viikolla (harjoittelu)  Edellisenä päivänä (suorituksen pohdinta ja aiempien kokemuksien mieliin palauttaminen)  Ruokailut  Varusteet  Verryttely  Ym.  olinko valmis suunnistukseen?  tuliko liian kiire lähtöön?  Ym.

4 21.3.2005Matti Sipponen4 Miten pitäisi miettiä mennyttä kisaa? - kisasuoritus  Reittipiirros (täydennä kommentteja kartan reunaan ja taakse)  Pohdi kilpailun sujuminen  Sujuvuus  Suunnitelma (mistä rastille, oleelliset kohteet) – teinkö aina suunnitelman?  Lähdinkö aina oikeaan suuntaan lähdöstä, rastilta?  Ennakointi ja havainnot – oliko aina selkeä ajatus siitä mitä seuraavaksi pitäisi nähdä ja havaitsinko asiat, jotka piti?  Suunnassa kulku ja kartan luku – oliko säännöllistä?  Mitkä seikat aiheuttivat häiriöitä omaan suunnistukseen?  Juoksuvire ja jaksaminen?  Rastiväliajat (esim. tulostesuikaleen liimaus kartan reunaan)? Oma vauhti verrattuna muihin?  Muut mahdolliset seikat (maastopohja, näkyvyys, millaiset reitinvalinnat olivat kannattavia tällaisessa maastossa)?

5 21.3.2005Matti Sipponen5 Kartat tietolähteinä kansiossa  Pidä karttakansiota. Yhden tai kahden kauden kartat sopivat samaan kansioon.  Hyvin pohdittu kilpailu on tärkeä osa kehittymistä. Kansio toimii tietolähteenä seuraaviin kilpailuihin valmistautumisessa.

6 21.3.2005Matti Sipponen6 Lopuksi  Suunnistus on iloinen asia. Suorituksen pohtiminen ei ole ryppyotsaista hommaa, vaan siinäkin pitää muistaa positiivisuus.  Keskity onnistumisiin. Mieti miten onnistut seuraavalla kerralla.  Laadi tarvittaessa oma muistilista ja pidä se mukanasi harjoituksissa ja kilpailumatkoilla.  Kukaan ei ole täydellinen, mutta siihen pyrkimällä voi tulla riittävän hyväksi.


Lataa ppt "21.3.2005 Matti Sipponen 1 Power taitoilta 21.3.2005 Kilpailun jälkeen – Pohdinta ja oppiminen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google