Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

JHT-POLKU Tervetuloa mukaan

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "JHT-POLKU Tervetuloa mukaan"— Esityksen transkriptio:

1 JHT-POLKU Tervetuloa mukaan
JHT KALAJOKI Koulu Jäähalli JHT-POLKU Tervetuloa mukaan Koti

2 Sisällys kaudella 2012-2013 JHT-POLKU: Tervetuloa mukaan
Kuukausimaksu Lisenssin osto Henkilötietolomake Varusteinfo

3 TERVETULOA MUKAAN! Me jääkiekkoväki olemme kuin yhtä suurta perhettä, jossa jokainen on tärkeä omana itsenään. Kukaan ei yksinään tee joukkuetta, mutta joukkue muodostuu aina yksilöistä, joilla jokaisella on omat vahvuutensa ja kehittämistarpeensa. Ajan kuluessa hitsaudumme yhdeksi joukkueeksi, jossa jokaisella on oma tärkeä roolinsa. Harrastus vaatii paljon sitoutumista, mutta vastaavasti se antaa myös hyvin paljon. JHT:ssa kaikki pelaa eli jokaisella on mahdollisuus päästä mukaan kokeilemaan harrastusta toimivassa organisaatiossa ja koulutettujen valmentajien ohjauksessa. Uusille pelaajille lainataan tarvittaessa varusteita kokeilua varten, joten kynnys tulla mukaan on matala.

4 TERVETULOA MUKAAN! Joukkueen toiminta perustuu jokaisen työpanokseen.
Joukkue valitsee keskuudestaan vastuuhenkilöt joukkueenjohtajan, vastuuäidin ja rahastonhoitajan tehtäviin. Lisäksi joukkueella on valmentajia (koulutus) ja huoltajia (koulutus). Jokainen tekee tehtävänsä talkoo-periaatteella eli kenellekään ei makseta palkkaa. Vastaavasti muut ns. ”rivivanhemmat” ovat hyvin tärkeässä roolissa avustavina henkilöinä esim. turnausten järjestämisessä. Rivivanhempien tehtäviin kuuluu kioskivuorot, arvanmyyntivuorot, toimitsijavuorot yms. tehtävät, jotka määrällisesti tai ajallisesti tai vaativuudeltaan eivät ole kenellekään ylitsepääsemättömiä juttuja.

5 TERVETULOA MUKAAN! Vaihtoehtoisesti kioskivuoron voi korvata maksamalla, jos oma elämäntilanne tai työ ei mahdollista vuoron tekemistä. Ilmoittakaa asiasta rahastonhoitajalle, jotta hän tietää laskuttaa niitä, jotka valitsevat maksun. Vastaavasti myös vastuuäidit ja joukkueenjohtajat tarvitsevat tiedon työvuoroja jakaessaan. Kioskissa on aina 2-4 tai useampi henkilö, joista osa on ollut monta kertaa vuosien aikana ja jollakin vuoro voi olla ensimmäinen. Vastuuäidit jakavat vuorot kioskiin. Seurassamme toimii varustevastaava, jolta aloittelevat juniorit voivat kysyä varusteita lainaan määräajaksi, jos ei halua hankkia heti omia varusteita, kun aloitat tämän hienon harrastuksen. Lisätietoja varusteista voi kysellä mm. valmentajilta, varustevastaavalta tai valmennuspäälliköltä.

6 KUUKAUSIMAKSU Jokaiselta pelaajalta peritään kuukausittain joukkuekohtaisesti sovittu summa kuukausimaksuna. Kuukausimaksujen lisäksi joukkueet saavat rahaa myyntiprovisiona myös erilaisen varankeruun kautta. Tarvittaessa joukkueet perivät lisäksi kauden aikana erillisiä korvauksia oman toimintansa mahdollistamiseksi tai keräävät rahaa kuluihin yhdessä sopimallaan tavalla.

7 KUUKAUSIMAKSU Maksamallaan kuukausimaksulla jokainen pelaaja saa:
mahdollisuuden harrastaa jääkiekkoa JHT:n pelaajana ammattitaitoiset ja koulutetut valmentajat, ohjaajat ja huoltajat joukkueelle jäävuoroja ikäluokan/joukkueen harjoitustarpeen mukaan mahdollisuuden säilyttää varusteita jäähallilla JHT:n pelipaidat kauden ajaksi JHT:n edustusjoukkueen kotipeleihin pääsyyn oikeuttava henkilökohtainen pelaajakortti

8 KUUKAUSIMAKSU Lisäksi kertyneillä varoilla maksetaan:
joukkueen ilmoittaminen SJL:n sarjaan joukkueen toimihenkilölisenssit SJL:lle (valmentajat, joukkueenjohtajat ja huoltajat) linja-auto- ym. pelireissuihin liittyvät kulut tuomari- ja toimitsijakulut varsinaisen sarjan ulkopuolisiin turnauksiin osallistumisesta tai turnausten järjestämisestä aiheutuvat kulut JHT:n valmennuspäällikön palvelut joukkueen valmentajien, joukkueenjohtajien ja huoltajien koulutukset toiminnasta aiheutuvien muiden kulujen kattaminen seuratasolla tilitoimiston palvelut (pakollinen kirjanpito ja laskujen maksaminen) pelaajapalkinnot järjestettäviin otteluihin/turnauksiin pelaajien muistamiset jouluna/kauden päätteeksi

9 LISENSSIN OSTAMINEN JOKAISELLA PELAAJALLA TULEE OLLA VOIMASSA OLEVA LISENSSI, JOTTA VOI OSALLISTUA HARJOITUKSIIN JA PELEIHIN: Lisenssin osto käy kätevästi internetissä: Mene Jääkiekkoliiton sivuille ja valitse ”Pelipassit” ja etene lomakkeen ohjeiden mukaisesti. Jos sinulla on oma tapaturmavakuutus, voit hankkia vakuutuksettoman lisenssin ja toimia annettujen ohjeiden mukaisesti. Tarvitset lisenssin hankinnassa silloin oman vakuutuksesi vakuutusnumeron. HOX! Valitse seuraksi JHT KALAJOKI RY HOX! Voit maksaa laskun joko heti verkkopankissasi tai tulostaa laskulomakkeen. Maksettuasi laskun verkossa, tulosta kuitti jonka saat Jääkiekkoliiton sivuilta ja toimita se pyydettäessä joukkueenjohtajalle (ilman lisenssiä lapsesi ei pääse jäälle)

10 HENKILÖTIETOLOMAKE Pelaajan tiedot Nimi Sotu
Aloittamisvuosi / uusilla pvm Perheen tiedot Kotiosoite Äidin nimi ja puhelinnumero Äidin sähköpostiosoite Isän nimi ja puhelinnumero Isän sähköpostiosoite Varusteet Säilytys jäähallilla kyllä, säilytämme joukkueen kopissa ei, säilytämme kotona Kioskivuoro Osallistun kioskivuoroihin kyllä en, maksan 100 euroa / syyskausi en, maksan 100 euroa / kevätkausi Jokainen osallistuu kuitenkin seuran järjestämiin myyjäisiin ja arpajaisiin sekä joukkueen järjestämissä turnauksissa toimitsijatehtäviin ja arvanmyyntiin.

11 VARUSTEINFO Luistimet
Luistimet ovat jokaisen pelimiehen ja – tytön tärkein varuste. Tässä vaiheessa kun juniorit kasvavat, on tuo ikuisuuskysymys ”kasvuvara ja oikea koko” useasti edessä. Asiaa helpottaa hieman se että 8-vuotias osaa jo kertoa esim. ”painaako” luistin johonkin kohtaan jne. Muutama nyrkkisääntöä luistimen hankintaan: Kenkä: Luistimen tärkein osa on tietysti kenkä-oikeanlainen, sopiva kenkä toimii hyvin ja auttaa nuorta oppimaan ja tekee luistelusta ”hauskaa”. Kenkien lesteissä on eri leveyksiä. Kapeasta leveimpään lestin menevät: C,D,E, EE. Suomessa myytävissä juniori luistimista valtaosa on EE-leveyttä, mutta etenkin käytettyä hankkiessa asian voi tarkistaa luistimen sisällä tai pohjassa olevasta merkinnästä. Suomalaiseen leveähköön jalkaan EE-lesti on yleensä sopivin, tällä vältetään usein ikävät rakot ja hiertymät. Asiantuntija liikkeet auttavat oikean koon löytymiseksi.

12 VARUSTEINFO Kotikeinona voi käyttää esim. seuraava konstia: työnnä jalka luistimen kärkeen asti jos kantapään taakse jää tilaa enemmän kuin yhden sormen verran niin silloin luistimessa on sitä kuuluisaa ”kasvuvaraa”. Ja jos lisäksi toisen sukan (luistinsukan) päälle mahtuu villasukka, niin luistin on liian iso. Kenkä ei saa olla liian jäykkä, sopiva tukevuus auttaa nilkkaa ja edistää oppimista. Hyviä junior-luistimia on tarjolla paljon ja nyt saattaa löytää nk. viime kevään malleja tarjouksessa. Käytetty on myös hyvä vaihtoehto, kunhan luistimen kunto on ok ja kenkä sopiva. Terä: Uusien luistimien terä kannattaa muotoiluttaa. Muotoilua tekee jääkiekkoon erikoistuneet urheiluliikkeet. Muotoilussa määritellään terän suoran/tasaisen osan pituus - mitä pitempi, sen tasaisempi ja voimakkaampi potku (luistin liukuu rauhallisemmin jäällä), lyhyt suora/tasainen osuus taas auttaa käännöksissä ja tekee kaarreluistelun helpommaksi.

13 VARUSTEINFO Kypärä Kypärän pitää olla jääkiekkoon hyväksytty, CE-tarralla merkitty. Ruuvien kireydet kannattaa tarkistaa, samoin remmien. Erittäin tärkeää on leukakupin istuvuus- niin että leuan kärki on hyvin kupissa eikä kypärä ristikkoineen esim. kaaduttaessa jäälle nouse ylös kasvoille. Jos näin käy ja leuka jää kaatuessa paljaaksi on loukkaantumisriski suuri. Kaulasuoja Kaulasuojaa tulee käyttää aina. Sen tulee olla oikean kokoinen ja siinä olevan tarrakiinnityksen tulee olla kunnossa ja sääntöjen sallima. Hanskat Kaukalo- tai jääpalloon soveltuvia hanskoja ei tule käyttää niiden kevyemmän rakenteen sekä pehmeän peukalo-osan vuoksi. Kiekkohanskan kova peukalo suojaa iskuilta ja lisäksi suojaa peukaloa jäälle kaaduttaessa.

14 VARUSTEINFO Maila Mailan pituudesta kysytään useasti - yleisin mitta on seuraava: luistimet jalassa mailan pään tulee olla hieman leuan kärjen alapuolella. Toinen tärkeä asia on mailan tyyppi. Vaikka kuinka kiva olisi pelata isoveljen tai esikuvalta saadulla hyvällä mailalla. niin useasti sellainen on liian jäykkä, paksuvartinen ja painava ja siinä on suhteessa liian iso lapa verrattuna juniori mailaan. Vanha totuus on; juniorille junior-maila. Juniori mailassa on riittävän ohut varsi johon juniorin voimat riittävät. Maila on sopivan kevyt, joustava ja sen lapa on oikeassa suhteessa varren pituuteen. Mailan päässä kannattaa olla eristysnauhasta tehty tuppi ja lavassa luonnollisesti erkkaa - se helpottaa kiekon käsittelyä. hyviä merkkejä on runsaasti ja asiantuntija liikkeet kertovat lisää junior-mailoista.

15 VARUSTEINFO Muut varusteet
Hartiasuojat: Vauhdin kasvaessa ja törmäysten voimistuessa on hartiasuojien syytä olla asianmukaiset. Erityisen tärkeää on oikea koko, jotta luonnolliselle liikkumiselle ei ole estettä. Tässäkin ”kasvuvara” on vain haitaksi. Polvisuojat: Oikea koko on tässäkin tärkeää. Nilkan alaosan pituus määräytyy juniorin mieltymysten ja tottumuksen mukaan. Toisilla alaosa ulottuu aivan luistimen päälle ja toisilla se saattaa olla lyhyempi. Tärkeää on polvilumpiota suojaavan kupin koko ja kunto sekä mahdolliset pohkeen ympärille ulottuvat lisäsuojat. Polvisuojusten käyttöä helpottaa niiden omat erilliset kiinnittimet. Näin ei tarvitse vetää kiristävää erkkaa enää suojusten päälle.

16 VARUSTEINFO Kyynärpääsuojat: Sopiva koko – liian isot haittaavat käsien liikkuvuutta ja vaikeuttavat kiekon käsittelyn opettelua. riittävän iso ja suojaava kuppi kyynärpäässä, ei pehmeitä kuppeja. Alasuoja: Oikea koko ja istuvuus ovat tärkeät. Sukkia ylhäällä pitävät ”sukkaliivit” on jossain mallissa yhdessä näppärästi kiinni alasuojassa. Housut: Sopiva koko (pituuden mukaan, lantiolta istuvat ja polveen asti ulottuva). hyvät olkaimet pitävät housut oikeassa paikassa ja ovat joustavat. Pelkällä vyöllä housut eivät istu hyvin ja usein vyö on liian tiukalla.

17 VARUSTEINFO Varustekassi: Varustekassissa kannattaa kuljettaa vain tarpeellinen mukana. Sinne kertyvät ylimääräiset tavarat on ajoittain syytä ottaa pois. Kaikki varusteiden tarranauhat kannattaa pitää kiinni pelien ja harjoitusten välillä kiinni- auki olevat tarrat keräävät kaiken roskan ja niiden kiinnipysyvyys heikkenee. Varusteet voi nykyään pääosin pestä miedolla pesuaineella, joten se kannattaa silloin tällöin tehdä. Pidennät näin varusteiden käyttöikää ja mukavuus kasvaa. varustekassiin kannattaa laittaa myös nimi. Varustehenkari on turnauksissa, kopissa ja kotona hyvä apuväline kuivatukseen ja säilytykseen.

18 VARUSTEINFO Vaatetuksesta muutama sana:
Kiekkoilijan keinokuituinen (polypropeeni) nk. ”hikipuku” on jo 8-vuotiaalle sopiva alusasu. Se päästää hien läpi ja sen päälle mahdollinen puuvillainen ”hikipaita” (esim. t-paita ja talvella ohut college-paita) varusteiden alla imee hikipuvun läpi tulleen kosteuden ja on esim. turnauksissa helppo vaihtaa kuivaan paitaan seuraavaan peliin jne. Tämän ikäiset hikoilevat jo niin paljon että sitä on turha vauhdittaa liialla pukeutumisella. Kypärähuppu päähän - tietysti kelien mukaan. Oikean tyyppiset ja sopivat varusteet ovat mukavuuden, turvallisuuden ja kehityksen kannalta kaiken a ja o. Niihin kannattaa uhrata hieman aikaa. Se säästää myös vanhempien ”lompakkoa” ja maksaa itsensä varmasti takaisin.


Lataa ppt "JHT-POLKU Tervetuloa mukaan"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google