Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Erilaiset kehotyypit Kehotyyppejä on monia erilaisia ja siihen vaikuttavat geenit, elinympäristö sekä elintavat.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Erilaiset kehotyypit Kehotyyppejä on monia erilaisia ja siihen vaikuttavat geenit, elinympäristö sekä elintavat."— Esityksen transkriptio:

1 Erilaiset kehotyypit Kehotyyppejä on monia erilaisia ja siihen vaikuttavat geenit, elinympäristö sekä elintavat.

2 Yleistä Kaikkien ihmisten ruumiinrakenne on yksilöllinen. Esimerkiksi pyöreähkö kehotyyppiin kuuluva ihminen voi painaa enemmän kuin lihava ihminen, koska lihasmassa painaa enemmän kuin läski. Naisten epätasapainoinen hormonitoiminta on yleisin riski sille ,että ylipaino kerääntyy lanteille sekä reisiin. Vilkas kilpirauhasen toiminta ehkäisee lihomista, vaikka söisi epäterveellisesti. Jos kilpirauhasentoiminta on hidasta on aineenvaihdunta normaalia hitaampaa, joka altistaa lihomiselle. Hormonitoiminta vaikuttaa eri ihmisillä eri tavalla. Esim lihasten kasvattaminen samalla ohjelmalla on toisille helpompaa kuin toisille.

3 Kehotyypit Jokainen ihminen kuuluu johonkin kolmeen peruskehotyyppiin.
Ektomorfi on rakenteeltaan hoikka ja kevytluinen, lantio usein hartioita leveämpi, huono ryhti sekä korostunut lannelordoosi. Huonoverenkierto ääreisosissa, itsekeskeinen sisäänpäinkäänteinen luonne . Mesomorfi on rakenteeltaan sopusuhtainen, hartiat lantiota levempi, lihaksikas sekä sporttinen, luonteeltaan kilpailu ja seikkailuhenkinen. Endomorfi on ruumiinrakelteeltaan isokokoinen ja raskasluinen. Vatsakas ja lyhet raajat, luonteeltaan sosiaalinen ja huumorintajuinen, mutta huomionkipeä. Tämä kehotyyppiluokitus on Sheldonin 1940-luvulla luoma somatotyyppiteoria

4 Lähteet: lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita /4lt


Lataa ppt "Erilaiset kehotyypit Kehotyyppejä on monia erilaisia ja siihen vaikuttavat geenit, elinympäristö sekä elintavat."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google