Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta."— Esityksen transkriptio:

1 fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta ! ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin ruveta tekemään. Kun tätä hommaa nyt on tehnyt tuntuu siltä, että jos Opasnet saadaan laajempaan tietoon tästä voi oikeasti olla hyötyä.” ”Mielestäni on hyvä että tällaisia järjestelmiä kehitetään. Perinteinen edustuksellinen demokratia alkaa olla aikansa elänyt: vaihtoehtona tieteelliseen tutkimukseen tai varmistettuihin asiatietoihin perustuva keskustelu ja suora demokratia olisi mielestäni huomattavasti parempi. Opasnet voisi olla yksi askel oikeaan suuntaan.” ”Idea on loistava, tästä eteenpäin nähdään kuinka se toimii käytännössä. Projekti tuntuu välillä valtavalta ja haastavalta. Onneksi tämä vain kannustaa jatkamaan työn muuttuessa koko ajan myös mielenkiintoisemmaksi.” ”Opasnet on mahtava tilaisuus saada oma äänensä kuuluville. Sieltä löytyy faktatietoa ja mielipiteitä, joiden avulla pääsee mukaan asiaan kuin asiaan, vaikka ei siihen olisi muuten perehtynytkään. Ei siis tarvitse olla asiasta väitöskirjaa laatinut, jotta voisi sanoa sanottavansa ja tulla kuulluksi.” Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä:

2 Tällä hetkellä Opasnetissä on meneillään arviointi Suomalaisen ydinvoiman hyvistä ja huonoista puolista. Sivustolle on kerätty, jäsennelty ja tiivistetty artikkeleita, mielipiteitä, päätöksiä ja tietoa ydinvoimasta, jotta jokainen löytäisi aiheesta yhtenäistä ja olennaista tietoa tarvitsematta koluta puolta nettiä kerätäkseen haluamansa tiedot kasaan. Kaikkea sivuilla olevaa voi kommentoida vapaasti, kaikki ovat toivotun tervetulleita puhumaan yhteisistä asioista ilman pelkoa sensuurista. Opasnet on kaikille avoin ja yhteinen. Mitä useampi ihminen ilmaisee mielipiteensä ja jakaa muille tietonsa sitä viisaampia muut ovat ja sitä vaikeampi päättäjien on olla ottamatta niitä huomioon tehdessään isoja päätöksiä. Arvioinnin, siis yleisen keskustelun, johon toivomme sinunkin osallistuvan, tuloksista raportoidaan ennen eduskuntavaaleja. Saattaa tuntua, että keskustelu Ydinvoimasta on ohi. Miksi tällaisesta kerrotaan vasta nyt? Se ei kuitenkaan ole ohi, vaikka kaksi uutta ydinvoimalaa saikin rakennusluvat, mutta tulevaisuudessa lisäydinvoiman rakentaminen puhuttaa Suomessa varmasti. Jo tehtyihin päätöksiin ei voi enää vaikuttaa, mutta tulevaisuuden päätöksiin voi. Isoihin päätöksiin, kuten ydinvoiman rakentamiseen, jotka vaikuttavat meidän elämäämme ja tulevaisuuden jälkipolviin vielä hyvin, hyvin kauan, on parempi, että moni ihminen sanoo mielipiteensä. Kuinka monta ihmistä olisi hyvä määrä päättämään ja vaikuttamaan siihen, Millainen on Suomen tulevaisuus? Riittääkö siihen pelkkä eduskunta, vai pitäisikö päätöksenteossa olla mukana muitakin? Mihinkään lopputulokseen ydinvoiman suhteen ei ole vielä päädytty Opasnetissä, joten kannattaa käydä sanomassa oma mielipiteensä. Usein sanotaan mutta harvoin uskotaan, että yksi ihminen voi teoillaan vaikuttaa isoihin asioihin. Internetiin on tullut työtila, Opasnet, juuri sitä varten, että tavalliset ihmiset saavat helposti selkeää tietoa yhteiskunnallisista asioista ja voivat kommentoida niihin siten omalta osaltaan vaikuttaen päätöksiin.


Lataa ppt "Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google