Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Prinsessapäiväkirja Amu, Josu, Pete ja Savolainen nainen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Prinsessapäiväkirja Amu, Josu, Pete ja Savolainen nainen."— Esityksen transkriptio:

1 prinsessapäiväkirja Amu, Josu, Pete ja Savolainen nainen

2 kirjailija Meg Gabson on syntynyt 1.2.1967
Cabot syntyi Indianan osavaltiossa. Hän valmistui taidealalle Indianan yliopistosta. Sitten hän muutti New Yorkiin. Hän ei saanut taidealalta töitä, vaan työskenteli paikallisen yliopiston apulais-asuntolavahtina ja kirjoitti siinä samalla. Cabot kirjoittaa lähinnä tytöille suunnattuja kirjoja, mutta myös aikuisille. Yhteensä hän on kirjoittanut noin 40 kirjaa. Hän on kirjoittanut myös salanimillä Patricia Cabot ja Jenny Carroll. Tunnetuin hänen teoksistaan on useampiosainen Prinsessapäiväkirjat-sarja. Lisäksi Prinsessapäiväkirjoista on tehty kaksi elokuvaa.

3 Gabsonin teokset: The Mediator -sarja Allien tyttösäännöt-sarja 1-800-Where-R-You-sarja Victoria and the Rogue Nicola and the Viscount All American Girl Boy Meets Girl Teen Idol The Boy Next Door Avalon High Size 12 is not fat Size 14 is not fat either Sydämeni lunnaat (Ransom my heart) Prinsessapäiväkirjat-sarja

4 päähenkilÖ Kirja kertoo Amelia Mignonette Grimaldi Thermopolis Renaldosta eli Miasta. Hän on erikoinen, pitkä, laiha, 14-vuotias, konfliktitilanteita välttelevä tyttö, joka asuu New Yorkissa Villagessa. Hän tykkää pukeutua farkkuhaalareihin, lisäksi hän on epäkypsä, ei mitenkään hyvä koulussa, yleensä äkkipikainen, huono hiuslaatuinen, aika rento, sopeutumaton, avulias, eläinrakas, hänellä on kissa Läski-Lassi. Luotettava itsensä mielestä, mutta valehtelee. Hän pitää myös erityisesti luonnonsuojelusta, Mia on myöskin kasvissyöjä. hän on Helen Thermopoliksen tytär, joka on taiteilija, hänen isänsä on ruhtinas. Mia on ison kengän koon omaava. Hän on rakastunut Josh Richteriin. Lana Weinberger ärsyttää Miaa. Mia käy Albert Einsteinin lukion ensimmäistä luokkaa. Hänen paras kaverinsa on Lilly Moscovizt, jonka kanssa Mialle tulee paha riita. MIchael Moscovizt on Lillyn veli joka auttaa Miaa algebrassa. Kirjassa kerrotaan myös se, että Mian isöäiti Granmère on hyvin ankara.

5 Lukijan itsensä pääteltäväksi jäi se, että Mia on erikoinen, yleensä äkkipikainen, ei ajattele mitä sanoo, mutta pohdiskelee asioita jälkeen päin. Pääteltäväksi jäi mm. Mian isoäiti on myös ankara ja kaiken lisäksi erittäin vaativa. Mia on myös eläinrakas, koska haluaa auttaa ja suojella luontoa ja sen eläimiä, siksi hän on kasvissyöjä. Päähenkilö toimii hieman ajattelemattomasti erilaisissa tilanteissa, tekee ensin ja miettii sitten. Mia on luonteeltaan erikoinen, äkkipikainen, eläinrakas, pohdiskeljia, konfliktitilanteita välttelevä, aika iloinen, huonosti sopeutuva ja aika avulias. Suuren muutoksen kokenut, eri kulttuuriin muuttanut, Meg Gabotin aiemmista teoksista pitänyt tai samantyylinen henkilö pystyy parhaiten samaistumaan päähenkilöön, koska joutuu elämässään kohtaamaan haasteita, joita päähenkilö Mia kohtaa kirjassa, esimerkiksi kun Mia saa tietää, että hän on prinsessa, eli suuren muutoksen.

6 KIRJAN JUONI Nuoren Mia Thermopoliksen elämä on tavallista. nuoren koulutytön arkea ,ihastumista koulun suosituimpaan poikaan ja elämää new yorkissa. Hän ei ehkä ole koulunsa suosituin mutta hänen elämänsä muuttuu kun hän kuulee olevansa siniverinen, kuninkaallinen Genoviassa , prinsessa. Hänen elämäntapansa muuttuu kun hänen isoäitinsä Grandmère kouluttaa hänestä kuninkaallista. Kuninkaallinen elämä ei ole aina ruusuilla tanssimaista se hän saa kokea karvaasti. Kirja kertoo tavallisen tytön kasvutarinan prinsessaksi. Kirja kertoo myös ystävyydestä ja sen tärkeydestä ja miten kaikki ei aina mene niin kuin ajattelisi.

7 Petran lukukokemus Kaikki asiat juonessa ei aina täsmännyt menneen tapahtuman kanssa, se vähän häiritsi. Kirja oli toden mukainen mutta en usko itse että tälläinen olisi mahdollista , mutta kirjoissa kaikki on mahdollista. Kerronta on hitaan puoleista, mutta kaikilla oma mielipide. Kerronta haastaa lukijan sen hitauden takia.

8 Jossun lukukokemus Kirja oli ihan kiva lukea. Se oli ehkä vähän hidastempoinen. Asiat oli kerrottu hyvin mutta silti asioita jäi myöskin omaksi pohdittavaksi.


Lataa ppt "Prinsessapäiväkirja Amu, Josu, Pete ja Savolainen nainen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google