Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

painotuslinjan esittely

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "painotuslinjan esittely"— Esityksen transkriptio:

1 painotuslinjan esittely
Kokeellinen tiede - painotuslinjan esittely Etelä-Hervannan koulu

2 Taustaa Vanha matematiikka & atk -painotus Uusi opetussuunnitelma

3 Teemat 1. Ihmisen terveys 2. Ekologisuus 3. Ympäristö 4. Teknologia

4 Toteutus Tutkimuksellisuutta ja kokeellisuutta sovelletaan kotitalouden, biologian, kemian ja fysiikan keinoin. Tavoitteena on lähestyä teemoja toiminnallisesti. Pyrimme tarjoamaan painotuslinjan oppilaille mahdollisuuden oppia vahvoja taitoja tulevaisuutta varten niin omaan elämään kuin jatko-opintoihin.

5 Kurssisisältö 7. luokalla 8. luokalla 9. luokalla
Kotitaloutta kemian keinoin (kevät) Arjen ekologiaa ja hyvinvointia ravinnosta (syksy) Ihmisen biologia laborointeina ja biokemia (syksy) Kokeilevaa kemiaa ja fysiikkaa (kevät) Toisen asteen opintoihin valmentava kurssi (kevät)

6 Kotitaloutta kemian keinoin
Kurssisisältö 7. luokalla Kotitaloutta kemian keinoin Ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa esiintyvien ilmiöiden tutkiminen kemian näkökulmasta. Ja toisinpäin!

7 Kurssisisältö 8. luokalla Kokeilevaa kemiaa ja fysiikkaa
Kokeellisen tutkimisen ja mittaamisen taitoja kehitetään esim. valon, värien, kosmetiikan, tuotekemian tai muiden oppilaita kiinnostavien teemojen kautta. Arjen ekologiaa ja hyvinvointia ravinnosta Yksilön valintojen vaikutuksia kestävään tulevaisuuteen tutkitaan biologian ja kotitalouden näkökulmista.

8 Kurssisisältö 9. luokalla Ihmisen biologia laborointeina ja biokemia
9. luokan oppisisältöjä syventäen elimistön anatomiaa, fysiologiaa ja biokemiallisia prosesseja. Toisen asteen opintoihin valmentava kurssi Valmistautuminen lukiomatematiikkaan kertaamalla ja syventämällä yläkoulumatematiikan tärkeimpiä asioita.

9 Kenelle painotus sopii?
Painotus soveltuu oppilaalle, joka on kiinnostunut matematiikasta, tieteistä, ympäristöstä tai luonnon lainalaisuuksista.

10 Painotukseen hakeminen
sähköinen haku 20.1. mennessä soveltuvuuskoe 16 parasta valitaan

11 Miten valinta suoritetaan? Soveltuvuuskoe
järjestetään Etelä-Hervannan koululla 1.2. klo 12: :30

12 Soveltuvuuskoe Kirjallinen osuus Käytännön osuus

13 Miten valinta suoritetaan?
Soveltuvuuskokeen valvojat ja tarkastajat pisteyttävät osallistujien suoritukset. Valinta tehdään näiden pisteiden mukaisessa paremmuusjärjestyksessä.

14 Miten soveltuvuuskokeeseen
voi valmistautua? Kertaamalla mittayksikköjä kokeellista osuutta varten. Harjoittelemalla tarkkaa mittaamista esim. keittiössä. Asennoitumalla oikein: "Pyrin ymmärtämään annetut ohjeet ja vinkit ja uskallan kokeilla niiden soveltamista."

15 Kuinka painotus vaikuttaa muihin opintoihin?
Painotuslinja vähentää muiden valinnaiskurssien määrää. Painotuslinjalta ei voi siirtyä pois yläkoulun aikana: vastaanottaminen on sitova.

16 Kuinka painotus vaikuttaa muihin opintoihin?
7. luokalla painotus vie yhden tunnin käsityön opetuksesta. 8. luokalla jää jäljelle 2 vvt taide- ja taitoaineiden valinnaisia. 9. luokalla jää jäljelle 2vvt taide- ja taitoaineiden valinnaisia ja 2vvt muita valinnaisia aineita.

17 Paikan vastaanottaminen
Tieto valituksi tulemisesta lähetetään luokanopettajalle mennessä. Opiskelupaikan vastaanottaminen tulee vahvistaa 24.2. mennessä.


Lataa ppt "painotuslinjan esittely"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google