Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta"— Esityksen transkriptio:

1 2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Euran lukio

2 ylioppilaskirjoitukset jatko-opinnot erityisjärjestelyt keskustelua
Illan ohjelma kurssivalinnat ylioppilaskirjoitukset jatko-opinnot erityisjärjestelyt keskustelua Minä en puhu ammatinvalinnasta ja jatko-opinnoista. On selvää että valintoja tehdessä tulee miettiä niiden hyödyllisyyttä jatkoa ajatellen. Lukio/ylioppilaskirjoitukset eivät ole itsetarkoitus!

3 valinnat tukevat yo- kirjoituksia kevään viimeinen jakso
kurssivalinnat 75 kurssia yhteensä valinnat tukevat yo- kirjoituksia kevään viimeinen jakso Opiskelija tekee valinnat Wilman kautta, valintojen teko on nyt käynnissä.

4 Ylioppilaskirjoitukset
vuosi aineita (kpl) puolto-äänet K06 5,8 4,3 K07 6,0 4,4 K08 5,9 K09 5,7 K10 6,1 4,6 K11 6,2 4,7 K12 4,2 K13 K14 4,5 4 pakollista ainetta äidinkieli ja kolme muuta (vieras kieli, matematiikka, ruotsi, jokin reaaliaine) lisäksi ylimääräisiä aineita Kevään 2014 ylioppilaat kirjoittivat Eurassa keskimäärin 6,2 ainetta. (a=2, b=3, c=4, m=5, e=6, l=7 p.)

5 ylioppilaskirjoitukset
Pääsääntö Kaikista pakollisista aineista hyväksytty Poikkeus Kompensaatio = Hyvä menestys muissa aineissa korvaa yhden pakollisen hylätyn

6 Ylioppilaslakki k2016 Kirjoitukset Lukion oppimäärä
S2015: lähinnä reaaliaineita K2014: suurin osa /kaikki Lukion oppimäärä pakolliset kurssit kurssimäärä (>75) ei liikaa hylättyjä rästissä olevia suorituksia ei kannata jättää abivuodelle

7 Jos läpipääsy on epävarmaa …
Keskityn pakollisiin - Opiskelen ja kirjoitan vain pakolliset aineet! Kirjoitan useita aineita - Kirjoitan useita aineita, jolloin yhden pettäessä minulla on mahdollisuus kompensaatioon! (esim. ruotsi ja matematiikka ovat heikkoja, mutta reaaliaineet vahvoja)

8 Kompensaatio pakollinen hylätty (i+, i, i-, i=)
kompensaatiopisteet (l=7,e=6,m=5,c=4,b=3,a=2) kompensaatiorajat i+ = 12p., i=14p., i-=16p. ja i--=18p aine arvosana pisteet äidinkieli B 3 englanti A 2 matematiikka (MAB) I - psykologia M 5 filosofia C 4 terveystieto Yhteensä 18

9 Jos läpipääsy on ”varmaa” …
Ei ole merkitystä mitkä aineet kirjoittaa pakollisina ja mitkä ylimääräisinä! Arvosana ylioppilaskirjoituksissa on osoitus osaamisesta! Ylioppilaskirjoituksissa ei lasketa keskiarvoa! Kirjoitettavat aineet voi silti priorisoida!

10 Reaaliaineiden kokeet
Koepäivä Psykologia Filosofia (syksy) Historia Fysiikka Biologia (syksy) 2.Koepäivä Uskonto Yhteiskuntaoppi Kemia Maantiede Terveystieto (syksy)

11 Syksyn ylioppilaskirjoitukset
Ilmoittautuminen mennessä, mielellään kuitenkin hyvissä ajoin ennen koulun päättymistä Ilmoittautuminen on sitova Pakolliset kurssit tulee olla suoritettu ennen kirjoituksia Euran lukiossa biologia, filosofia ja terveystieto soveltuvat hyvin syksyllä kirjoitettaviksi syksyn ylioppilaskirjoitusten aikaan ei ole ”lukulomaa” joten syksyn kirjoittaminen ja muiden aineiden opiskelu vaatii opiskelijalta paljon! Syksyn kirjoituksiin tulisikin valmistautua jo kesälomalla! Syksyn kirjoituksiin osallistuvien tulee tehdä ”kirjoitussuunnitelma” jo keväällä

12 Abivuoden kurssivalinnat
” ei elämää vaan ylioppilaskirjoituksia varten”  on tylsää, jos joudut abivuonna valitsemaan kursseja vain siksi, että kurssimäärä tulisi täyteen Abivuoden kurssijärjestys on tehty sellaiseksi että siellä on vain kirjoitusten kannalta tärkeitä kursseja (pl. OPO ja liikunta, pakolliset kurssit) Abivuonna tulisi minimoida kaikki poissaolot oppitunneilta!


Lataa ppt "2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google