Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Biologian ja maantieteen pedagogiikka, 5 op

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Biologian ja maantieteen pedagogiikka, 5 op"— Esityksen transkriptio:

1 Biologian ja maantieteen pedagogiikka, 5 op
Anu Hartikainen-Ahia Sirpa Kärkkäinen

2 Osaamistavoitteet Opiskelija osaa kuvata biologia ja maantieto oppiaineiden taustalla olevien tieteenalojen toimintaa ja tiedon luonnetta nimetä perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa mainitut oppiaineiden keskeiset tavoitteet, oppisisällöt ja arviointikriteerit. Opiskelija osaa käyttää oppiaineille tyypillisiä opetuksellisia lähestymistapoja ja oppimateriaaleja sekä soveltaa teknologiaa biologian ja maantiedon opetuksessa.

3 Lisäksi opiskelija osaa ottaa huomioon kestävän kehityksen sekä monikulttuurisuus- ja terveyskasvatuksen tavoitteita ja sisältöjä biologian ja maantiedon opetuksessa sekä tunnistaa ja määritellä elottoman ja elollisen luonnon ilmiöitä, rakenteita, toimintaa, prosesseja, ihmisen ja ympäristön välistä suhdetta sekä ihmisen toimintatapoja globaalistuvassa maailmassa.

4 Sisältö Opintojaksolla perehdytään biologisen ja maantieteellisen toiminnan ja tiedon luonteeseen, peruskoulun opetussuunnitelman perusteisiin, biologian ja maantieteen keskeisempiin sisältöalueisiin sekä oppiaineille ominaisiin opetuksellisiin lähestymistapoihin (kuten kenttä- ja maasto-opetukseen, kokeelliseen työskentelyyn, preparointiin ja karttaopetukseen) sekä opetusmateriaaleihin.

5 Oppisisältöjä tarkastellaan kestävän kehityksen sekä teknologia-, monikulttuurisuus- ja terveyskasvatuksen näkökulmasta. Lisäksi perehdytään luokka-asteiden 1-6 biologian ja maantiedon opetuksen suunnitteluun. 

6 Opintojen rakenne Osa 1, 2 op: luennot 10 t, harjoitukset 26 t, itsenäinen työskentely 18 t, tentti 2t / kevät 2012 Osa 2, 2 op: luento 2 t, maastotyöskentely ja harjoitustehtävät 20 t, itsenäinen työskentely 32 t (maastotyöskentelyn raportointi ja tenttiin valmistautuminen tai lajikokoelman laatiminen) ja tentti 2t. (elokuu 2012 / vko 33, 34 tai 35) Osa 3, 1 op: luentoja 2 t ja harjoituksia 8 t. Itsenäistä työskentelyä 17 (tutkivan oppimisen tehtävän tekeminen ja raportointi). (syys- ja lokakuu 2012)

7 Kirjallisuus 1. Cantell, H., Rikkinen, H. & Tani, S Maailma minussa - minä maailmassa. Maantieteen opettajan käsikirja. 2. Eloranta, V., Jeronen. E. & Palmberg, I. (toim) Biologia eläväksi. Biologian didaktiikka. 3. Lappalainen, A Biologian oppiminen 2000-luvulla. Määritysopas. 

8 Osan 1 suorittaminen Osa 1, 2 op (kevät 2012) Luennot 10t
Harjoitukset 26t Aktiivinen osallistuminen luentoihin ja harjoituksiin, harjoitustehtävien suorittaminen sekä luentojen ja harjoitusten tenttiminen Arvostelu 0-5 Tentti: pe klo E100 ja uusina pe 1.6. klo E200

9 Yleistä opiskelusta Luennot WordPressissä Harjoitukset Wikissä
Harjoitukset suoritetaan oman ryhmän mukana, mahdollisista ryhmävaihdoksista sovitaan aina ryhmän vetäjän kanssa Poissaoloissa noudatetaan tiedekunnan ohjeita (90% läsnäolo) Tentissä kysytään sekä luennoilla että harjoituksissa käytyjä asioita


Lataa ppt "Biologian ja maantieteen pedagogiikka, 5 op"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google