Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Elämän alku Luku 12  Ydinsisältö.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Elämän alku Luku 12  Ydinsisältö."— Esityksen transkriptio:

1 Elämän alku Luku 12  Ydinsisältö

2 Elämän alkuun liittyviä eettisiä kysymyksiä:
Missä vaiheessa ihmisestä tulee ihminen? Mikä tekee ihmisestä ihmisen? Onko kaikki elämä yhtä arvokasta?  Onko abortti hyväksyttävä, ja jos on, niin millaisissa tilanteissa?  Onko mahdollinen vammaisuus hyvä syy tehdä abortti?  Saako ihmisalkioita ja -sikiöitä käyttää lääketieteellisissä tutkimuksissa ja hoidoissa?  Onko lasten saaminen jokaisen oikeus?

3 Kristillisten kirkkojen näkökulmia aborttiin
Lähtökohtana kristillinen ihmiskäsitys: Kaikki Jumalan luoma elämä on arvokasta. Elämää on suojeltava alusta alkaen. Käytännössä Roomalaiskatolisella kirkolla on jyrkän kielteinen kanta aborttiin: Abortti on viattoman surmaamista.

4 Luterilainen kirkko: Abortti ei ole naisen yksityisasia: Yhteisön tehtävä on huolehtia, että naiset voivat synnyttää. Abortista tulee säätää lailla. Abortti voi olla joskus pienempi paha.

5 Uusia elämän alkuun liittyviä moraalisia kysymyksiä:
Sikiöseulonnat ja tieto perinnöllisistä sairauksista:  Onko sikiön mahdollinen vammaisuus hyvä syy tehdä abortti? Tieto kantasoluista:  Voiko sikiökantasoluja luoda hoitotarkoituksiin?  Voidaanko kloonaamistekniikalla luotuja soluja käyttää hoitoihin?

6 Lapsettomuushoitojen kehittyminen
 onko lasten saaminen jokaisen oikeus?  voiko lapsen hankkia? - lahjoitetut sukusolut ja alkiot - kohdunvuokraus (ei Suomessa)  erilaiset vanhemmuudet: - geneettinen - biologinen - sosiaalinen

7 Luterilaisen kirkon näkökulma lasten saamiseen:
Asioita on tarkasteltava heikoimman osapuolen näkökulmasta Lapsesta ei saa tehdä välinettä, jonka avulla tyydytetään aikuisten toiveita. Lapsen kannalta ei voida puhua lasten hankkimisesta ja oikeudesta saada lapsi. Lapsi on Jumalan lahja.


Lataa ppt "Elämän alku Luku 12  Ydinsisältö."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google