Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

eli raskauden keskeytys

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "eli raskauden keskeytys"— Esityksen transkriptio:

1 eli raskauden keskeytys
Abortti eli raskauden keskeytys Janne Rajala ja Pekka Kärkkäinen

2 Abortti Suomessa Keskeytys ennen 12. raskausviikkoa kahden lääkärin lupapäätöksellä. Suomessa abortti voidaan tehdä seuraavilla perusteilla : Jos lapsen synnyttäminen ja hoito olisi kohtuuton rasitus Äiti on yli 40-vuotias tai alle 17-vuotias Naisella on jo 4 lasta Lapsen epäillään olevan vammainen Myöhempään raskaudenkeskeytykseen tarvitaan aina lupa Terveydenhuollon oikeusturvakeskukselta , jolloin abortti myönnetään vain äidin nuoren iän , lapsen vakavan vamman tai muiden painavien syiden perusteella. Takaraja 20 raskausviikon kohdalla Lapsen vamman kohdalla 24 raskausviikolla 

3 Suomen ev.lut. kirkon piispojen kannanotossa kolme hyväksyttävää perustetta Aborttiin:
Äidin henki on uhattuna, Raiskauksesta alkunsa saanut lapsi Vakavasti vammainen, vajaamielinen tai sairas lapsi voi olla perusteltu syy aborttiin. Katolisissa maissa on Abortti joko täysin kielletty tai siihen suhtaudutaan hyvin tiukasti. Katolisen kirkon mielestä Abortti on syntymättömän lapsen murhaamista. Katolinen kirkko nostaa abortin tilalle adoption ja lastenkodit. Toinen ääripää ovat monet entiset (tai nykyiset) kommunistiset maat, joissa abortteja on tehty ja tehdään valtavasti. Entisissä (tai nykyisissä) kommunistisissa maissa oli suuri puute ehkäisyvälineistä, joten abortista tuli käytännössä ehkäisykeino.

4 Kannanottoja abortista
Kannattajat + Naisen oikeus päättää kehostaan + Sikiön ihmisyys Missä vaiheessa soluista tulee ihminen ? Varhaisessa vaiheessa abortoitu sikiö on vain kasa soluja.  Silloinhan siittiökin potentiaalinen ihminen. + Toivottuna syntyminen + Maailman tila Jälkeläisten tuominen tähän sairaaseen maailman on suurinta itsekkyyttä mitä saattaa kuvitella.

5 Vastustajat Abortti koskee myös sikiön kehoa, joten raskauden keskeyttäminen ei ole pelkästään naisen oma asia. - Sikiön ihmisyys Joidenkin näkemysten mukaan hedelmöittynyt munasolu on ihminen. Tällainen näkemys on mm. tiukoissa kristillisissä piireissä USA:ssa ja myös katolinen kirkko on tätä mieltä. Taloudelliset seikat Adoptoitavaksi antaminen ei maksa mitään Toivottuna syntyminen Lapsi on varmasti toivottu adoptiovanhempien taholta, vaikka se olisikin synnyttäjän kannalta ei-toivottu. Näinollen oikeasti ei- toivottuja lapsia ei ole olemassakaan. 10 käskyä Älä tapa!


Lataa ppt "eli raskauden keskeytys"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google